Personal Trainer -koulutuksen Alkutunnelmointia


Minulta on valehtelematta kysytty useammin kuin kymmenen kertaa, että miksen käy personal trainer -koulutusta? Persoonani ja taustani kuulemma sopisivat siihen työhön äärimmäisen hyvin. En myöskään valehtele, jos sanon selailleeni erilaisia personal trainer -kursseja enemmän kuin kahdessa kädessä riittää sormia. Olen puhunut puhelimessa koulutuksen aloittamisesta noin viisi kertaa eri tahojen kanssa, mutta jokin on aina jarruttanut päätöstä koulutuksen aloittamisesta.

Nyt kuitenkin viimein tuli täydellisellä hetkellä tilaisuus jota olen odottanut. Aloitan personal trainer -koulutuksen Personal Trainer Akatemian opeissa.

Miksi nyt?

Ensimmäinen kahdeksasta koulutusviikonlopusta alkaa jo 26.8. ja koulutuspaikkana toimii Helsinki. Aloitus ajankohta on itselleni vähintäänkin täydellinen, koska muutan Helsinkiin 1.9. työharjoittelun perässä. Fysioterapian opinnot ovat siinä pisteessä, että minulla ei ole enää yhtään lähituntia jäljellä Savonlinnassa tai kurssia käymättä, opinnäytetyön lisäksi, joten työharjoittelun ohessa pystyn tekemään paljon muutakin. Asun Helsingissä ainakin joulukuun loppuun, ellei elämä päätä kohdallani toisin. Eli personal trainer -koulutus on aivan vieressäni ainakin ensimmäisten 4 koulutusviikonlopun ajan. 

Samalla kurssi tarjoaa hyvän mahdollisuuden tutustua Helsinkiin paremmin sekä tavan luoda uusia kontakteja, sen alan parista joka minua on kiinnostanut suuresti viimeiset seitsemän vuotta ja, jonka parissa käytännössä vietän suurimman osan ”vapaa-ajastani”.

Personal Trainer -koulutus

Miksi Personal Trainer -koulutus?

Kuntosalimaailma on kirjaimellisesti tuonut minut elämässäni tähän pisteeseen, jossa nyt olen. Olen käynyt liikunnanohjauksen peruskurssin, johon sisältyi muun muassa kuntosaliohjaaja -kurssi. Olen koulutettu hieroja sekä urheiluhieroja ja 95%:sti valmis fysioterapeutti. Kaikkiin aikaisempiin koulutuksiin olen hakeutunut ainoastaan sen takia, että joskus löysin kuntosalin puolelta liikunnan ilon ja ensimmäistä kertaa intohimon jotain tervettä harrastusta kohtaan.

Miksen heti ensimmäisenä mennyt personal trainer -koulutukseen, jos tiesin, että nauttisin siitä alasta todennäköisesti hyvin paljon? Yksinkertaisesti en ollut henkisesti siihen valmis. En uskonut, että pystyisin tarjoamaan tuleville valmennattaville juurikaan mitään. Ennen liikunnanohjauksen peruskurssia olin harrastanut kuntosalilla käymistä ehkä 2 vuotta. En siis käytännössä tiennyt mitään, eikä minulla ollut minkäänlaista aikaisempaa liikunnallista taustaa, jota olisin pystynyt hyödyntämään. Kyllä, innostuin liikunnasta oikeasti vasta noin 15-16-vuotiaana ja sillä tiellä olen vahvasti pysynyt sen jälkeen…

Allekirjoitan aina jatkokoulutuksen puolesta. Tapahtuu se sitten yksin kirjaston puolella, Youtube -videoiden avulla tai erilaisten koulutusten avulla. Henkilökohtaisesti ainakin pyrin olemaan jokaisella elämän osa-alueella parempi, niin fyysisesti kuin psyykkisesti ja suosittelen samaa kaikille käsi sydämellä. Personal trainer -koulutukselta haen erityisesti uusia oppeja, uusia ihmisiä elämääni, uusia kokemuksia ja tietenkin haluan myös kerrata kaikkea aikaisemmin oppimaani rakastamani harrastuksen parissa.

Miksi PTAkatemia?

Personal trainer -koulutuksia tarjoaa Suomessa moni taho. Olen hyvin kriittinen sen suhteen minkälaiseen koulutukseen nykyään tulee lähdettyä mukaan ja mietin yleensä useammin kuin kaksi kertaa, että ollakko vai eikö olla? Aikaisempien koulutusten ja itse oppimani teoriatiedon sekä käytännön perusteella voin sanoa tietäväni alasta jo valmiiksi ”jonkin verran”, en siis todellakaan halua osallistua pelkälle kirjekurssille, joka ei todennäköisesti tarjoaisi minulle kovinkaan paljoa muuta kuin tittelin Certified Personal Trainer. Ei tittelillä ole tässä tapauksessa silloin mitään arvoa, jos koulutukseen on käyttänyt kallisarvoisia resursseja, kuten aikaa ja rahaa. 

Juttelin PTAkatemiassa kouluttavan Jarno Härkösen kanssa pitkän tovin puhelimessa ja tutustuin heidän sivustoonsa huolellisesti, ennen kuin tein minkäänlaisia johtopäätöksiä koulutuksesta. 

Erityisesti minua kiinnostaa tulevassa koulutuksessa se, että lähijaksojen aikana tullaan paneutumaan vahvasti käytäntöön ja suurin osa teoriapuolesta jää kotioloissa opiskeltavaksi. En missään nimessä haluaisi pelkkiä kalvosulkeisia joka viikonloppu. Sellaisilla on tullut istuttua paljon, eikä se tapa oppia palvele malttamattomaa sieluani. Tiedän, että opin kaikista parhaiten, kun pääsen tekemään itse! 

Kouluttajilla on monipuoliset ja erilaiset taustat, joka minua myös houkuttaa suuresti. Jokaisella on varmasti paljon uudenlaisia näkökulmia tarjottavana ja haluan oppia sekä sisäistää niistä näkökulmista kaikki tulevaisuuden työkalupakkiani varten. Koulutus tulee sisältämään muun muassa toiminnallista harjoittelua, liikkuvuuden kehittämistä ja mentaalisen puolen huomioimista valmennuksessa. Kaikki koulutuksen aiheet ovat hyvin lähellä sydäntäni ja tiedän jo nyt, että tulen nauttimaan koulutuksesta valtavasti!

Unelmia on syytä ruokkia säännöllisesti.

0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix