Flow Jooga Ensimmäistä Kertaa


Yhteistyössä: Yoga & Movement Center Espoo

Pääsin ensimmäistä kertaa oikealle Flow jooga tunnille. Avoimin mielin täytyy kokeilla kaikkea uutta mitä vain eteen tulee! Aikaisemmin erilaisia joogan variaatioita on tullut kokeiltua esimerkiksi liikunnanohjauksen peruskurssilla, muiden opiskelijoiden vetämänä ja itseasiassa myös fysioterapiakoulutuksen aikana. Korkeintaan kahden käden sormilla laskettavissa kaikki kerrat yhteensä. Vapaa-ajalla joogaa ei ole tullut yksin harrasteltua – ei voida siis sanoa, että mitenkään erityisen kokenut tässä lajissa olisin. Aloittelija vasta…

Todella haastava laji kyseessä kaikinpuolin. Ainakin itselleni, koska esimerkiksi liikkuvuus ei ole mitään parasta luokkaa, vaikka se onkin vuosien mittaan kehittynyt hyvin paljon (kiitos venyttelyn). Laji vaatii myös tasapainoa, joka on toinen ominaisuus mikä on jäänyt omalla kohdallani aivan liian vähälle huomiolle viime vuosina, vaikka olen siihenkin lähiaikoina pyrkinyt kiinnittämään enemmän huomiota. 

Flow jooga

Flow jooga

Flow jooga yhdistää ominaisuudet

Liikkuvuutta yhdistettynä tasapainoon – haastavaa, mutta palkitsevaa. Kaikissa liikkeissä tietenkin oli myös vaihtoehtoisia asentoja joista valita, mikäli joku liike tuntui liian haastavalta. Apuna sai myös käyttää esimerkiksi ylemmässä kuvassa näkyvää palikkaa, jos käsi ei yltänyt maahan tai tarvitsi polven alle tukea. Parhaani mukaan yritin välttää palikan käyttämisen, mutta oli siitä vain tietyissä liikkeissä paljon apua. Turha taistella liikaa kehon jännitystiloja vastaan, jos ne eivät tällä kertaa tahdo vielä antaa periksi.

Tunti eteni hyvin rauhallisesti, vaikka asentoa vaihdettiin suhteellisen nopeaan tahtiin. Liikkeet vaativat välillä valtavan määrän keskittymistä. Jossain vaiheessa nostettiin vastakkainen jalka sekä vastakkainen käsi ilmaan ja sen jälkeen oli tarkoitus vielä kiertää katsetta johonkin suuntaan. Keskityt samalla tasapainon ylläpitoon, kumarrut eteenpäin, takareidessä kiristää, katse lukitaan tiettyyn pisteeseen ja nostetaan vielä kättä kaiken lisäksi. 

Kaikkia vaiheita oli tietysti kokeiltava ja haastettava itsensä. Yllättävän lämmin siinä touhussa tuli. Hyvällä tavalla itsensä ylittämistä sellaisilla osa-alueilla, jotka oikeasti vaativat harjoittelua. 

Flow jooga

Eivät kaikki liikkeet varmasti aivan kohdilleen osuneet, mutta yllättävän hyvin kuitenkin mielestäni asentoihin taivuin. Ohjaajakin sanoi, etten selvästi aivan ensimmäistä kertaa joogassa ollut. On mahtavaa, että saa henkilökohtaista ohjausta, vaikka ryhmässä on muitakin. Vähitellen liikkeiden edetessä tunsi selvästi kuinka kireydet alkoivat antaa periksi.

Kaikista vaikeinta itselleni oli hengityksen mukaan saaminen. Asennot olivat uusia ja vaativat paljon keskittymistä – välillä hengitys unohtui kokonaan. Ohjaaja onneksi muistutteli siitä vähän väliä.

Tunnin loppuun pidettiin vielä rentoutuminen. Maattiin selällään lattialla, viltin alla ja vain keskityttiin siihen hetkeen. Olo oli rento ja kaikki muu oli helppo hetkeksi unohtaa. Erittäin loistava tunti kaikin puolin. Tunti oli keskellä päivää, joten se toimi samalla erinomaisena rauhoittumis hetkenä. Sellaisia me kaikki tarvitsisimme keskelle arkea säännöllisesti.

Meditoimisen kautta olen opetellut rauhoittumaan enemmän ja kuuntelemaan itseäni, mutta tässä siihen oheen mahtava laji, jonka kautta pystyy tutustumaan itseensä hieman erilaisesta perspektiivistä.

Ensi kerralla rennommin.

0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix