Mukavuusalueen Ulkopuolella


Puhutaan sitten treenaamisesta, opiskelusta, työnteosta tai elämästä yleensä — mukavuusalueella on mukava olla. Siellä on helppo hengittää, ei tarvitse stressata mistään ja vuorokaudet kuluvat omalla painollaan. Tai niin ainakin voisi luulla? Monella asia varmasti voikin olla näin. Henkilökohtaisesti olen omaksunut hieman erilaisen näkökannan mukavuusalueeseen liittyen.

Nimittäin minua alkaa ahdistamaan suuresti, jos päivät menevät ohitse samaa kaavaa toistaen. Koulu. Työt. Harjoittelu. Ehkä johonkin väliin sopii myös keskusteluhetki toisen ihmissuvun edustajan kanssa. Kaikki kulkee omalla painollaan. Mikään ei tunnu tarjoavan riittävästi haasteita, tylsistyn ja ahdistun. En ole stressaavaa tyyppiä, mutta mukavuusalueella se iskee. Mitä nyt?

Töitä ei aina ole (toistaiseksi), eivätkä opettajat pysty tarjoamaan kursseja siihen tahtiin, että niistä saisi kokopäivätyön. Sohvalla en viihdy, eikä televisiolla ole mitään tarjottavaa…

Pois mukavuusalueelta

Usein paras tapa poistua mukavuusalueelta on treenaamisen kautta! Sitä voi tehdä missä tahansa ja koska tahansa. Kuinka mukavaa ja lähellä sydäntä harjoittelu onkin, niin sitä kautta mukavuusalueelta poistuminen on varmasti helpointa itselleni. Se ei todellakaan ole hankalaa, eikä vaadi paljoa, ainoastaan vähän tahdonvoimaa. Yleensä riittää muutama lisätoisto sarjan päätteeksi, yksi minuutti enemmän puskemista tai haastavamman liikkeen valitsemisen. 

Saattaa tuntua pahalta, saattaa koskea lihaksiin, muutama hikipisara mahdollisesti tippuu lattiaan ja voi olla, että tuntemusten perusteella olisin jättänyt leikin kesken kauan sitten — ellen tietäisi tunteiden olevan hetkellisiä ja ellen osaisi odottaa sitä äärettömän paljon parempaa tunnetta, mikä tulee mukavuusalueelta poistumisen jälkeen. Tunne on koukuttava ja samalla todella palkitseva. Parhain osuus on siinä, että samaisen tunteen pystyy saavuttamaan joka ikinen päivä, jos vain tahtoo.

Ehkä on jokseenkin kummallista odottaa vuoden jokaisena päivänä sitä hetkeä, kun pääsee epämukavuusalueelle, jossa joudut kohtaamaan itsesi henkisesti ja puskemaan tunteesta läpi. Loppujen lopuksi asia kuitenkin tarkoittaa samaa kuin itsensä ylittäminen. Maailmassa ei ole palkitsevampaa tunnetta, kuin itsensä voittaminen. 

Nyt ei puhuta pelkästään treenaamisesta, vaan kaikista elämän osa-alueista. Mukavuusalue on rinnastettavissa kaikkeen ja sieltä poistuttaessa saavutetaan yleensä kaikkein parhaimmat asiat sekä tunteet. Jos haasteet eivät löydä sinua, etsi ne itse, kohtaa ne ja ylitä itsesi.

Poistu mukavuusalueelta.

0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix