Jos Olet Vahvin Huoneessa, Olet Väärässä Paikassa


”Jos olet vahvin koko huoneessa, olet väärässä paikassa.” — On hyvin käytetty lause erilaisissa motivaatioteksteissä. Eikä ihme, koska sen sisäistäminen olisi jokaiselle ihmiselle monin tavoin äärimmäisen hyödyllistä. Sanan ”vahvin”, pystyy myös korvaamaan muun muassa sanoilla viisain tai paras. Mutta miksi sitten kyseinen lause on suosittu ja mitä se pitää sisällään?

Halu kehittää itseään sekä halu edetä elämässä ovat tärkeitä elämän peruspilareita ja niihin jokainen aivan varmasti tavalla tai toisella pyrkii. Yksin se voi kuitenkin olla hankalaa, vaikka nykyisin on mahdollista kehittää itseään hyvin pitkälle internetin ja kirjastojen avulla. Lopulta, jossain vaiheessa tullaan siihen pisteeseen, että sosiaalinen kanssakäyminen muiden ihmisten kanssa on tarpeellista tai jopa välttämätöntä seuraavaa askelta otettaessa.

painonnostoEi kannata olla tilanteessa paras

Tässä tilanteessa et halua joutua sellaisiin olosuhteisiin joissa olet kaikkein älykkäin tai vahvin, koska se alkaa nopeasti hidastamaan kehittymistäsi — oli osa-alue mikä tahansa. Keneltä otat tässä tapauksessa oppia, kun tiedät kaikesta enemmän kuin kukaan samaisessa tilassa?

Edellä mainitussa tilanteessa kehitys väistämättä hidastuu tai jossain vaiheessa pahimmassa tapauksessa loppuu kokonaan. Kenelläkään ei ole sinulle mitään tarjottavaa siinä mielessä, että haluaisit vielä kehittää itseäsi lisää. Tilanteesta on päästävä pois!

Ympärille on etsittävä uusia ihmisiä, näkökulmia, työpaikkoja ja harrastusmahdollisuuksia, joista pystyy taas ammentamaan lisää tietoa sekä tarpeellisia taitoja. Olosuhteita on tietoisesti pyrittävä muuttamaan, mikäli halu kehittyä on vielä olemassa (toivottavasti onkin lopun elämää). Jos halu kehittää itseään jostain syystä hiipuu, niin kohta huomataan, että ollaan jämähdetty kirjaimellisesti paikoillemme kaikin tavoin. Ja se on hyvin harvoin järkevä ratkaisu…

liftausEtsi oikeita ihmisiä

Ympärillä pitäisi aina olla ihmisiä, joiden tietotaito, vahvuus, elämänkatsomus tai vain läsnäolo inspiroivat ja motivoivat sinua jatkamaan eteenpäin. Sellaisia ihmisiä, joita pystyt katsomaan hyvällä tavalla ylöspäin ja jotka pystyvät tarjoamaan sinulle jotain, jota tarvitset itsesi kehittämiseksi (vice versa). Oli asia kuinka pieni tai iso tahansa niin siitä kannattaa pitää kiinni.  

Tällaisten ihmisten kanssa pystytte yhdessä auttamaan toisianne eteenpäin ja pysymään oikealla tiellä. Heidän kanssaan pystyt rakentamaan itsestäsi vahvemman ja paremman version. Olette toistenne voimavara, tukipilari ja voitte kehittyä yhdessä. Tässä tilanteessa molemmat hyötyvät. Ja tällaiseen tilanteeseen olisi syytä kaikkien pyrkiä.

kadenvaanto

Etsi oikeat olosuhteet.

0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix