Ryhtiä, liikettä ja hyötyä puolapuista

Yhteistyössä: Suomen Voimistelutuote

Puolapuut ovat lähestulkoon kaikille tutut jollain tapaa. Ainakin koulun liikuntatunneilla niitä on varmasti jotenkin hyödynnetty. Erityisesti lapset innostuvat kiipeilemään niissä, mutta myös aikuiset voivat hyötyä suuresti puolapuiden olemassa olosta. Harjoitusvälineenä puolapuut ovat äärimmäisen monipuoliset. Niiden kanssa voi toteuttaa esimerkiksi kokonaisvaltaisen kehonpainoharjoituksen tai lihashuoltotuokion. Puolapuita hankitaankin nykyään paljon kotioloihin, koska ne eivät vie paljoa tilaa ja niistä pystyy nauttimaan koko perhe.

puolapuut

Itselläni on valkoiset puolapuut pikkuisessa yksiössäni. Ne toimivat samalla erinomaisena sisustuselementtinä yksinkertaisessa sisustuksessani, mutta myös läsnäolollaan melkein pakottavat pitämään kehosta huolta. Käytän puolapuita paljon venyttelyssä ja hyödynnän niitä myös vastuskuminauhaharjoitteisiin. Kehonpainoharjoittelu ei toistaiseksi mahdu treeniohjelmaani, joten jääköön sen myöhempään elämänvaiheeseen. Puolapuut toimivat myös hyvänä ”säilytystilana” ja pidän niissä vastuskuminauhoja, sekä hierontapalloja — todellinen kehonhuoltonurkkaus.

Istun paljon koneella ja kirjojen ääressä yksin ollessani ja puolapuiden avulla pystyn helposti verryttelemään, kun tuntuu siltä, että jotain liikettä pitäisi saada. Harvemmin viitsii lattialla pyöriä tai seinää vasten venytellä työtehtävien välissä. Puolapuut vain ovat yksinkertaisesti mukavammat ja motivoivammat tähän tarkoitukseen.

Kehonhuolto puolapuilla

Teen puolapuilla pitkiä venytyksiä, jotka käyvät samalla useampaan lihakseen (lihasketjuun). Venytykset ovat yleensä pituudeltaan 30 – 60 sekuntiin pitkiä (venyttelyn hyödyistä). Hyödynnän puolapuita erityisesti roikkumiseen ja painon siirtoihin, koska tavallisia staattisia pitkäkestoisia pitoja pystyy tekemään muuallakin. 

1. Liike

Varmasti kaikista eniten käyttämäni liike. Venyttää muun muassa leveää selkälihasta, rintalihaksia ja suoria vatsalihaksia. Pituuteni takia pidän jalkoja liikkeen aikana puolapuiden välissä, mutta täysin saman asian ajaa, jos pystyy seisomaan suorana lattialla. Kuvassa en työnnä lantiotani eteenpäin, mutta jos tekisin niin, venyisivät myös etureiden lihakset ja vatsan alueen venytys korostuisi entisestään. Kyseessä todella kattava ja ”iso” venytys. Etenkin aamuisin todella hyvä liike kehon herättämistä varten. 

puolapuut

2. Liike

Lisää roikunnan hyödyntämistä. Yksinkertainen ja tehokas venytys. Venyttää muun muassa kyljen lihaksia, leveää selkälihasta, alaselkää ja reiden ulkosyrjää. Pienenä lisänä voi venytyksen tunnetta reiden ulkosyrjässä vahvistaa viemällä venytettävän puolen jalan ristiin toisen taakse. 

3. Liike

Samankaltainen avaava liike kuin liike 1. Mukana erityisesti leveä selkälihas ja rintalihakset. Painamalla päätä käsien väliin ja rintaa alaspäin, kohti lattiaa, voidaan venytyksen tuntemusta lisätä.

puolapuut

Puolapuilla voi suorittaa mitä tahansa venytyksiä, myös hyvin spesifejä eli johonkin tiettyyn lihakseen kohdistuvia. Itse kuitenkin hyödynnän puolapuita mahdollisimman suuriin ja kokonaisvaltaisiin liikkeisiin, koska sitä kautta pystytään saamaan kaikista parhaat hyödyt telineestä irti. Kaikkialla ei ole niin tukevia esineitä, että käytännössä pystyt varaamaan siihen koko painosi, eikä joka paikassa välttämättä voi myöskään roikkua. Myös voimistelurenkaat ovat puolapuiden lisäksi erittäin loistava hankinta kotioloihin.

Puolapuut ovat olleet minulle kaikin puolin loistava hankinta. Ei ainoastaan hyvinvointini puolesta, mutta myös persoonallisen sisustuksen ja koulutukseni takia. 

Kehostaan voi pitää huolta monella tapaa.


Puhtaasti suomalaiset, laadukkaat ja tyylikkäät puolapuut löydät osoitteesta:
Suomen Voimistelutuote, myös eri värejä ja lisävarusteita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *