Ajatusmaailman Muutos: Kehu Itseäsi


Monille on helppoa jaella kehuja muille, mutta osaatko kehua myös itseäsi? Kun sinulle kerrotaan kohteliaisuus, miten otat sen vastaan? Otatko sen niin kuin liian moni meistä ottaa: vähätellen… ”Kiitos, mutta enhän minä edes ole kaunis.”. Aamulla herätessäsi ja peiliin katsoessasi, mitä näet? Löydätkö itsestäsi lähinnä vain virheitä? Iho on epäpuhdas. Hiukset ovat sekaisin. Silmien alla on tummat silmäpussit. Alkaako aamu sillä, että kerrot itsellesi kuinka ”ruma” olet? Kaivat itsellesi kuoppaa…

Negatiivisuudella et pysty saavuttamaan mitään, koski se sitten itseäsi tai aivan mitä tahansa. Ihmiset jopa saattavat sanoa, että negatiivisyys on heidän luonteenpiirteensä. Ei ole. Eivät lapset synny negatiivisina (ellei kortti valitettavasti ole osunut kehityshäiriön kohdalle, kuten Aspergerin oireyhtymään, johon saattaa liittyä negatiivisyyttä). Ikävä kyllä lapset omaksuvat sellaisen ajatusmaailman kuin läheisillä on ja jos he suhtautuvat negatiivisesti kaikkeen — lapsi tietysti oppii suhtautumaan asioihin samalla tavalla. Mutta onneksi ajatusmaailmaansa voi vaikuttaa.

Joy 2Joy 1Ajatusmaailma vaikuttaa kaikkeen

Voitko saavuttaa sillä mitään, jos joka aamu alkaa sanoilla: ”Olen ruma / Olen vanha.”? Et voi. Ainoastaan onnistut myrkyttämään omaa mieltäsi ja vaikuttamaan sillä negatiivisesti tulevaan. Aloita sen sijaan aamu katsomalla peiliin ja kertomalla itsellesi kuinka kaunis olet. Kokeile. 

Älä kutsu negatiivisia ajatuksia luoksesi. Käännä ne positiivisiksi ja positiiviset asiat löytävät sinut. Aloita aamu kertomalla itsellesi: ”Olen vahva, olen iloinen, olen lahjakas, olen energinen.” Esimerkiksi kauneus lähtee aina sisältäpäin, ulkoinen kauneus ei kerro paljoa, se on vain kuori. Itsevarmuus sen sijaan on todella kaunis asia, joka näkyy kauas ja tuntuu hyvältä. Sillä ei ole mitään väliä oletko kokoa S, L vai XXL, ainoastaan sillä on väliä mitä itse tunnet.

Älä koskaan ajattele itsestäsi negatiivisia asioita. Voit kehittyä positiivisen kautta valtavasti ihmisenä ja löytää jotain ympäriltäsi tai itsestäsi sisältä, jota et edes osannut kuvitella.

”Olen vain tavallinen.”  Olet uniikki. Maailmassa ei ole ketään samanlaista kuin sinä, olet täydellinen. Vaikka sinulla olisi kaksoissisko, olet silti uniikki. Sinulla on erilainen luonne, erilaiset unelmat ja erilaiset sormenjäljet. Olet taideteos. Ota siitä kaikki irti. Sinulla on valinnanvaraa.

Olen köyhä.  —  Olen vauras.

Olen heikko. — Olen vahva.

Olen ruma. — Olen kaunis.

Olen väsynyt. — Olen energinen.

Olen epäonninen. — Olen onnekas.

Olen sairas. — Olen terve.

Olen tulossa vanhaksi. — Olen nuori. 

Sanoilla on valtava merkitys.

0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix