Weekend Festival 2015


 Kävin pyörähtämässä Weekend Festivaaleilla, jotka järjestettiin Helsingin Kyläsaaressa 7.-8.8. Molemmille päiville oli lippu hommattu ja molempina päivinä tuli myös festarialueella käytyä. Yllätys yllätys! Yksin en kuitenkaan tälle reissulle lähtenyt vaan iskettiin serkkupojan kanssa sinne kahdestaan. Aivan huikea seikkailu siitä saatiinkin aikaan kaikin puolin!

LIPUT / NUKKUMAPAIKKA

Päätimme extempore todella myöhään, että näille Weekend festareille olisi lähdettävä. No, kaikki liput oli myyty loppuun jo ajat sitten (60 000 kpl)… Lippuja lähdettiin metsästämään koirien ja kissojen kanssa. Tori.fi:n ilmotuksia selattiin läpi päiviä. Lopulta sain kaverilta ostettua kaksi lippua. Hänelle oli tullut este, ettei päässytkään lähtemään itse. Seuraava operaatio oli nukkumapaikkojen hankinta. Eipä sekään ollut helppo homma. Festareihin oli enää puolitoista viikkoa. Kaikki festarialuetta lähellä olevat hotellit olivat viimeistä huonetta asti buukattu täyteen. Oikeastaan kaikki hotellit 10 kilometrin säteellä olivat täynnä. Tutkittiin kaikki hotellit ja niiden metroyhteydet läpi. Kävi niin ettei saatu fiksua hotellia mistään kahdeksi peräkkäiseksi yöksi tälle viikonlopulle.
 
Päädyttiin sitten ottamaan hotelli yheksi yöksi (pe-la)! Hotelli löytyi 15 km päästä festarialueesta ja hotellilta oli lähimmälle metrolle matkaa 1,5km. Yksi yö hotellissa varattu, no worries. Toista yötä varten varauduttiin nukkumaan autossa tai sitten valvotaan vaikka koko yö. Tää on tätä festarielämää. Enemmänhän tälläsessä ratkaisussa on seikkailuhenkeä! Lopulta kuitenkin lauantaiaamuna tuli soitto yhdeltä kaverilta. Heille kuulemma pääsemme seuraavaksi yöksi. Huikeeta! Eipä tarvinnu autossa nukkua (mikä sinänsä vähän harmitti, koska kokemushan sekin olisi ollut keskellä Helsinkiä). 

Weekend Festival

Aikaisemmin ei tosiaan oo Weekendeillä tullut käytyä. Itse kuitenkin tykkäsin todella kovasti. Huikeeta musiikkia, hyvät artistit ja aivan järjettömän huippu meno! Viihdyin äärimmäisen hyvin siinä ihmispaljoudessa. Jonottaminenkaan ei itselleni ole mikään ongelma. Mihinpä mulla ois kiire? Musiikki kuulu sinne jonoonkin, olit sitten missä tahansa. Pakko se on silti todeta, ettei tuolla osattu jonottaa. Ohiteltiin, tönittiin ja rynnittiin päin. Toisaalta sekään ei itseäni haitannut. Oon niin isokokoinen ettei muhun kovin mielellään ihmiset osu, sen oon huomannut. Ymmärrän sen kuitenkin pienempien ihmisten näkökulmasta hyvin. 
 
Näille festareille ikärajahan on 15-vuotta. Se toisaalta toi myös etulyöntiaseman mulle. Pituuden lisäksi. Kyllä ne pikkuihmiset tilaa teki enemmän kuin mielellään (vaikkei sitä edes pyytänyt). Kukaan ei kävele päin, ei töni, eikä oikeastaan uskalla suuta avatakaan. Isoilla on etuuksia. 
 
Musiikista: Oltiin oikeastaan koko ajan Loop Stagen luona, se oli kaikista isoin lava ja isoimmat nimet esiintyivät siellä. Eniten siellä myös sitä jengiäkin oli. Aivan mahtava meno jokaisen esiintyjän aikana! Mielestäni parhaan esityksen veti lauantaipäivän pääesiintyjä Avicii. Luultavasti hänellä myös oli isoin budjetti käytössään. Isoimmat tehosteet ja esitys oli myöhään illalla jolloin pimeässä kaikki valot pääsivät valtuuksiinsa. Mikä Aviciissa muhun iski oli se, että hän soitti suurimmaksi osaksi ainakin omia biisejään. Eikä vaan mitään remixejä joidenkin muiden biiseistä, joissa ei ole itse edes mukana… 
 
Sitä tekivät oikeastaan kaikki muut esim. David Guetta, Hardwell ja Martin Garrix. Se alkoi jotenkin typerältä tuntumaan, että soitetaan muiden biisejä, vaikka olisi omiakin. Moni artisti soitti vielä samoja biisejä kuten Lean Onia, joka ei taida olla näistä artisteista kenenkään. 
 
Kerran eksyttiin pienemmän lavan läheisyyteen samaan aikaan, kun sinne sattui esiintyjäkin. Esiintyjänä oli Example, hän teki todella suuren vaikutuksen. Example lauloi itse biisejään, eikä soittanut mitään mainstream remixejä niin kuin moni muu tuntui tekevän. Suuri hatunnosto herralle! Paljon parempi showmies kuin suurin osa päälavalla esiintyvistä (omasta mielestäni). 
 
Huippu meno ja mahtavaa musiikkia!
weekend
 

Yksityiskohtia

– Festarialueelta poistuttua ei jaksettu lähteä yöelämään, kumpanakaan iltana. Kuuden tunnin tamppaamisen, 20 000 pohjenousun ja 5 000 hypyn jälkeen ei jalka tahtonut oikein enää nousta. 
 
Kaivettuasi Selfiestickin esille niin kukaan ei viitsi koskea suhun enää sen jälkeen, ei vahingossakaan! Keppi taivaalle ja pyörimään. Saat varmasti tilaa ja loistavia kuvia! (Videoita tuli otettua melkein tunnin edestä.) Ikään kuin pituus ei olisi muuten riittänyt ihmisten yli kuvaamiseen.
 
– NOTE TO SELF: Vanssit on älyttömän huonot tanssikengät. Valitse ensi kerralla paremmin. Oli muuten jalat aika tohjona. Valitse ennemmin vaikka Niket. 
 
– Muistakaa ostaa metrolippu ajoissa, jos olet jo metrotunnelissa, silloin on liian myöhäistä. Laskeuduimme kahdestaan liukuportaita, kun vastassa oli yhdeksän, YHDEKSÄN lipuntarkastajaa!? Kerkesimme liput tilaamaan portaissa (tai minä kerkesin, serkku ei). Yksi rento täti meidät otti siitä puhutteluun, liput on kuulemma ostettava ennen kuin astuu edes niihin liukuportaisiin. Hän antoi meillä kaksi vaihtoehtoa: ”Kuulkaas pojat voisin kirjoittaa teille tästä 80€ sakot tai sitten vain ilkkua teille. Kumman valitsette?”. Valittiin jälkimmäinen vaihtoehto… Sitten hän käski meidän painumaan äkkiä matkoihimme. Mukava täti. Tyhmiä me. En tiedä miksei laskuttanut meitä. Ehkä siksi, että naureskeltiin vaan leikkisästi siinä asialle, eikä oltu paikallisia. Who knows…
weekend
weekend
Kaikin puolin aivan mahtava ja onnistunut reissu!
Rahanarvoista huvia, ensi vuonna Weekend uudestaan! 
 
-Aaro
0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Aaro Huttunen
7 vuotta sitten

Siitä en menis takuuseen. 🙂 Järjesty ne asumisjärjestelyt onneksi näinki!
Oli todella kiva reissu, ois kannattanu tulla!

Anonyymi
Anonyymi
7 vuotta sitten

Varmaan joku typy olis mielellään jakanut hotellihuoneensa tai kämppänsä teidän kanssa niin ei olisi tarvinnut yöpaikoista huolehtia 😉 itsekin olin viime vuonna reivaamassa ja tällekin vuodelle oli lippu ostettu mutta jäi silti välistä 🙁 onneks sentään teillä oli kivaa!

0
Kommentoix