Uudenvuodenlupaukset: Miten teet lupauksen joka onnistuu?

Uuden vuoden lähestyessä monet meistä tekevät lupauksia, jotka toivomme pitävämme koko tulevan vuoden ajan. Uudenvuodenlupaus on lupaus itsellesi parantaa elämääsi jollain tavalla, kuten laihduttaa, lopettaa tupakointi tai oppia uusi taito. Se on mahdollisuus aloittaa alusta ja tehdä myönteisiä muutoksia elämässä.

Uuden vuoden lupaukset ovat loistava tapa valmistautua menestymään tulevana vuonna. Ne antavat mahdollisuuden pohtia kulunutta vuotta ja asettaa konkreettisia tavoitteita sille, mitä haluat saavuttaa tulevana vuonna. Sitoutumalla päätöksiin voit keskittyä myönteisiin muutoksiin, rakentaa parempia tapoja sekä rutiineja ja tehdä terveellisempiä elämäntapoja koskevia valintoja. Päätökset auttavat myös pysymään motivoituneena ja keskittyneenä, ja ne voivat antaa sinulle tarkoituksen, saavutuksen ja onnistumisen tunteen.

Kun päätät uudenvuodenlupauksistasi, on tärkeää valita ne, jotka voit realistisesti toteuttaa. Jos tavoitteesi on liian kunnianhimoinen, saatat lannistua ja luovuttaa. On myös tärkeää asettaa tarkat, mitattavissa olevat tavoitteet, jotta voit seurata edistymistäsi. Jos tavoitteesi on esimerkiksi laihtua, aseta tietty määrä kiloja, jotka haluat pudottaa, ja määritä, miten teet sen.

Hyvien uudenvuodenlupausten tulisi keskittyä myös henkilökohtaiseen kasvuun. Harkitse tavoitteiden asettamista esimerkiksi järjestäytyäksesi, lukeaksesi enemmän kirjoja tai viettääksesi enemmän aikaa perheen ja ystävien kanssa. Nämä ovat kaikki hyviä päätöksiä, jotka auttavat sinua nauttimaan elämästä enemmän, tulemaan paremmaksi ihmiseksi ja kasvamaan yksilönä.

Lopuksi varmista, että päätöksesi ovat sellaisia, joita kohtaan tunnet intohimoa ja jotka tekevät sinut onnelliseksi. Päätökset, jotka saavat sinut tuntemaan olosi motivoituneeksi ja innostuneeksi, onnistuvat kaikista todennäköisimmin.

Uudenvuodenlupaukset

Näin asetat hyvän uudenvuodenlupauksen

  1. Tee päätös, joka on realistinen ja saavutettavissa. Valitse jotain, jonka voit realistisesti saavuttaa vuoden sisällä. Älä varaudu epäonnistumaan tekemällä liian kunnianhimoista tai vaikeaa päätöstä.
  2. Jaa tavoitteesi pienempiin, hallittavissa oleviin osiin. Tämä auttaa sinua pysymään tiellä ja edistymään kohti tavoitettasi. Jaa tavoite kuukausi-, viikko- ja päivätavoitteisiin.
  3. Kirjoita uudenvuodenlupaus(set) muistiin ja laita se näkyvään paikkaan. Päätöksen kirjoittaminen muistiin auttaa pitämään sen mielessä ja toimii muistutuksena jatkaa.
  4. Seuraa edistymistäsi. Edistymisen seuraaminen auttaa pysymään motivoituneena ja varmistamaan, että olet oikeassa suunnassa. Esimerkiksi päiväkirjan pitäminen tai tarkistuslistan käyttäminen voi auttaa sinua pysymään vastuullisena.
  5. Palkitse itsesi saavutetuista virstanpylväistä. Juhli onnistumisiasi ja palkitse itsesi virstanpylväiden saavuttamisesta, vaikka se olisi jotain pientä. Anna itsellesi tunnustusta hyvästä työstä.
  6. Etsi vastuullisuuskumppani tai ryhmä. Se, että joku muu motivoi sinua ja pitää sinut vastuullisena, voi olla loistava tapa pysyä oikeassa suunnassa.
  7. Pidä lupaus mielessäsi. Muistuta itseäsi päivittäin, miksi teit tämän päätöksen ja kuinka se hyödyttää sinua.
  8. Älä ole liian ankara itsellesi: Jos joku päivä ei mene kuten suunnittelit, älä anna periksi. Virheet ovat osa oppimisprosessia. Ota oppia ja jatka siitä mihin jäit.
  9. Keskity nykyhetkeen. Älä anna menneisyyden tai tulevaisuuden häiritä sinua nykyisyydestä. Keskity nykyhetkeen ja pysy nykyhetkessä.
  10. Usko itseesi ja kykyysi pitää lupauksesi.
Uudenvuodenlupaukset

Uudenvuodenlupaus esimerkkejä

1. Lue yksi kirja kuukaudessa, 10 sivua päivässä = 300 sivuinen kirja.
2. Varaa aikaa itsellesi rentoutumiseen, varaa esimerkiksi torstai illat pelkästään itsellesi.
3. Vietä enemmän aikaa perheen kanssa.
4. Luo harjoitusrutiini, aloita käymään lenkillä tai kuntosalilla.
5. Kokeile uutta harrastusta.
6. Osallistu kurssille tai seminaariin (varaa se jo nyt).
7. Tee budjetti ja pidä siitä kiinni.
8. Säästä lomaa varten, päätä säästää esimerkiksi 100€ kuukaudessa.
9. Päästä irti epäterveellisistä tavoista, kuten tupakoinnista tai alkoholin käytöstä.
10. Pidä säännöllisesti yhteyttä vanhoihin ystäviin.

Yhteenvetona voidaan todeta, että uudenvuodenlupauksia tehdessä on tärkeää valita tavoitteet, jotka ovat saavutettavissa, mitattavissa ja henkilökohtaisesti merkityksellisiä. Asettamalla realistisia, tarkkoja tavoitteita todennäköisemmin pysyt niissä ja näet tuloksia. Varmista, että päätöksesi keskittyvät henkilökohtaiseen kasvuun ja tekevät sinut onnelliseksi ja motivoituneeksi.

Tee uudenvuodenlupaus ja pidä siitä kiinni itsesi takia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *