Tuutorointi, Monimuotokoulutus ja Valintakokeet


Heippa!
 
Pitkästä aikaa luvassa päivitys, missä ei käsitellä treenaamista millään tavalla. 
 
Kävin siis tässä kevään aikana tuutorikoulutuksen. Koulutus oli itsessään aika lyhyt, muutama lähitunti ja pari vähän isompaa koulutustapahtumaa, jossa oli sekä Savonlinnan, että Mikkelin tulevat tuutorit mukana. Helppo koulutus, ei todellakaan vaativa, hauskaakin oli.
 
Tuutorin hommistahan saa opintopisteitä tottakai, mutta miksi mä lähin tähän mukaan oli pääasiassa se, että haluun uusia kokemuksia ja uusia kavereita / tuttavuuksia mun elämään. Kavereitahan ei koskaan voi olla liikaa ja sosialisoituminen on pelkkää plussaa.
 
Me uudet tuutorit päästiin ensimmäistä kertaa tositoimiin tässä kesän alussa, kun oli monimuotokoulutuksen valintakokeet fysioterapia puolelle. Mitä tää monimuotokoulutus sitten tarkoittaa?
 
Monimuoto-opiskelijoilla ei ole koulua kuin kahtena lähipäivänä viikossa, tässä tapauksessa ilmeisesti maanantaisin ja tiistaisin. Päivät on varmasti aika täyteen buukatut. Loppu opiskelu tapahtuu internetin välityksellä erilaisissa oppimisympäristöissä. Tälläinen opiskelumuoto mahdollistaa esimerkiksi työssäkäyvien ja perheellisten ihmisten opiskelun. Jää enemmän aikaa hoitaa omia asioita, kun ei tarvitse olla fyysisesti läsnä tunneilla, paitsi kahtena päivänä viikossa. Tästä opiskelutavasta valmistutaan ihan samalla tavalla ammattiin kuin päiväopiskelustakin.
 
Tietenkin tässäkin opiskelussa on omat hyvät ja huonot puolensa. Itse nään huonoimpana sen, että ei ehkä välttämättä synny sellaista ryhmähenkeä luokan kesken, kun nähdään vain se pari kertaa viikossa. Toisille varmasti sopii tämä opiskelutyyli paremmin kuin hyvin, mutta itse jäisin kaipaamaan enemmän kontaktia muiden kanssa. Mutta ehkä me tuutorit voidaan sitten auttaa tässä hommassa järjestämällä kaikenlaista ohjelmaa, tietenkin mikäli uudet opiskelijat sitä kaipaavat, pakoteta ei mihinkään.
 
Tänä keväänä tähän koulutukseen hakijoita oli noin 400 ja heistä 90 valittiin valintakokeisiin. 90:stä 34 ihmistä jätti tulematta ja 20 näistä jäljelle jääneistä valitaan opiskelemaan. 20 / 56 eli mahdollisuudet päästä opiskelemaan valintakokeiden jälkeen on aika korkeat. 

TUUTOROINTI

tuutorointi
Meidän tuutoreiden tehtävänä oli johdatella valintakokeeseen tulleita pienissä ryhmissä ympäri koulua valintakokeen eri rasteilta toiselle. Pidettiin myös huolta aikataulusta, että kaikki olivat paikalla oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Samalla näytettiin koulun tilat ja vastailtiin kysymyksiin, mitä ikinä kysyttiinkään. Vähän pelotti se, että mitä kaikkea tullaan kysymään, mutta osasin kuitenkin vastata lähes jokaiseen kysymykseen tyydyttävästi, loput kysymyksistä sysäsin opettajien harteille. 
 
Valintakokeethan oli lähes samanlaiset kuin meillä, samat rastit oli, eli: Liikuntatesti, psykologinen testi ja ryhmäkeskustelu. Vähän ehkä erilaiset tehtävät, mutta samankaltainen (Tarkempi selitys, että millaiset ne pääsykokeet on.) 
 
Hakijoita oli suurelta ikähaitarilta, mutta iso osa kuitenkin oli nuoria. Kaikkihan tähän koulutukseen saavat tottakai hakea! Sivusta oli hauska seurata kuinka ihmisiä jännitti se tilanne ja tottakai pitää vähän jännittääkin. En tietenkään saanut kertoa, mitä kaikkea tulevan pitää, mutta kehotin kaikkia ottamaan rennosti ja olemaan vain oma itsensä.
 
Kaikkein parasta tässä hommassa oli se, että pystyin omin sanoin ja teoin rauhottamaan niitä ihmisiä. Kerroin oman tarinani siitä, minkälaisia polkuja pitkin itse päädyin tälle alalle. Se tieto, että tuutori oli hakenut samaan koulutukseen kuusi kertaa ennen kuin oli päässyt sisälle hämmästytti monia ja nosti mielialaa: ”Onhan meillä sitten tässä vielä toivoa!”. Tottakai kaikilla on toivoa, yks valintakoe sinne tänne! 
 
Lähemmäs yhdeksän tuntinen päivä oli pulkassa, palkallisista töistä oli anottu vapaata tätä varten ja tekisin tän koska vaan uudestaan! Kokemukset ennen rahaa. 
 
Todella mahtava päivä kaikin puolin, oli mukavaa jutella ihmisille, 
oli hienoa päästä auttamaan ja oli hauskaa olla pitkästä aikaa vähän esilläkin!
 
-Aaro
 
0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Aaro Huttunen
7 vuotta sitten

Moikka!

Sanotaan vaikka näin: toi työ ei oo mua varten… Työpäivät kyllä menee suhteellisen nopeasti ja hommat on rentoja. Työajatkin on tosi jees, kun pääsee niin aikasin pois (5:00-13:00). Rehellisesti sanottuna kuitenkin henkisesti aika raastavaa työtä.

Mitä treenaamiseen tulee niin aina kerkee treenata! Aikaa on hyvin, kun ei tarvii töitäkään kämpälle tuoda mukanaan, niin kuin koulun kanssa kävis. Yks vähä isompi miinus tässä on vaan se ettei välttämättä saa aina tarpeeks unta. Ei millää malta mennä nukkumaan seittemän aikaan illal… 😉

Anonyymi
Anonyymi
7 vuotta sitten

Mitä muuten oot tykännyt sun tän hetkisestä työpaikasta :)? Ehditkö hyvin treenata töiden lomassa?

0
Kommentoix