Savonlinna: Huonot ja Hyvät Puolet


Moikka!
 
Mua pyydettiin jo keväällä kirjoittamaan jossain vaiheessa postaus aiheesta: 
Savonlinnan plussat ja miinukset.
 
Tietoisesti lykkäsin tätä projektia pidemmän ajan päähän. Yksinkertaisesti en halunnut kirjoittaa hyvistä ja huonoista puolista vain yhden kevään pohjalta, johon ei oikeastaan sisälly kuin hiljaista talviaikaa. Anteeksi kovasti tästä viiveestä!
 
Mun silmissä Savonlinnan kesä on tältä osaa taputeltu. Niimpä kokemusta tästä paikasta löytyykin jo kevään ja kesän osalta! (En usko, että syksy hirveästi tulee poikkeamaan näkemyksistäni). Nyt on siis erittäin hyvä aika kirjoittaa ajatuksia tätä pikkukaupunkia kohtaan. 
 
En aio vertailla Savonlinnaa muihin kaupunkeihin, vaikka vertailukohteita olisikin… Kerron itsessään tästä paikasta, mistä tykkään ja mistä en! Aloitetaan!

Savonlinna +

+++ Aivan ehdottomasti ykköseksi laitetaan luonto ja ympäristö! Tää on varsinkin näin kesäisin järjettömän kaunista seutua. Kaupunki keskellä järviä ja metsää siinä ympärillä. Vaikka itse asun aivan ”ydinkeskustassa” niin lähimpään metsään on noin 300 metriä matkaa. Koko lapsuuteni oon asunut lähellä luontoa ja rakastan sitä. Luonto, metsät, järvet ja vielä kerran luonto!
 
+++ Erikseen vielä vesistöt ja järvet. Ne on rikkaus. Ei kovin moni kaupunki samaa voi antaa Suomessa, jos yksikään… Ja, kun vielä näihin järviin lisätään NORPAT! Kyllä, Savonlinna vie ”järvikaupunkien” voiton. 
 
+++ Kaikki palvelut on lähellä, kirjaimellisesti aivan kaikki! Täällä et tarvitse edes polkupyörää! Lähimpään kauppaan on 150 metriä, lähimpään ravintolaan on 100 metriä, lähimpään baariin on 350 metriä ja lähimmälle salille on 300 metriä. Tottakai riippuu siitä missä asut, mutta kaikki on anyway lähellä!
 
++ Kesällä turistit! Tää kaupunki muuttuu aivan täydellisesti, kun turistit astuu kuvaan. Parempaan suuntaan, ehdottomasti. Ja turistejahan on paljon. 
 
+ Oopperajuhlat ja Olavinlinna. Siinä taitaa olla Savonlinnan kovimmat vetonaulat. Oopperajuhlat vetää kesäisin tän kaupungin aivan tukkoon asti turisteista. Mikä mun mielestä on parempaa kuin hyvää, mitä enemmän jengiä sitä mukavampaa!
 
+ Satama. Viihtyisä ja kaunis. Terassit täynnä populaa. Sup-lautailu!
 
+ Pakko hehkuttaa kulkuyhteyksiä, koska jalkaisin meikäläinen kulkee. Täällä ei tosiaan oo tylsä kävellä. Kävelytiet on hyvät ja kaikkialla oleva vesistö tuo aivan oman elementin / fiiliksen ulkona olemiseen.
 
++ Halvat vuokrat. Opiskelijan näkökulmasta täältä saat halvalla suhteellisen asiallisen kämpän. Ei tarvitse soluissa kärvistellä.
Savonlinna

Savonlinna –

— Kaupunki on ilmeisesti kuollut 11 kuukautta vuodesta. Heinäkuussa, kun Oopperajuhlat alkavat niin kaupunki räjähtää täyteen ihmisiä. Mutta samantien, kun heinäkuu on ohi – ei ketään yhtään missään. Saapa kuitenkin rauhassa loppu kesän nauttia luonnosta! Lohdutuksen sanana paikallisille, kuolleita ne on muutkin kaupungit talvisaikaan…
 
— Pieni kaupunki. Enemmän ihmisiä sais mun puolesta olla! Oikeastaan enemmän kaikkea.
 
— Kulkuyhteydet kaikkialle muualle Suomeen. Tää paikkahan on keskellä ei yhtään mitään. Kaukana kaikesta. 
 
– Opiskelun puolesta: Baarit, jos ja kun ne ketään kiinnostaa. Tarjonta ei oo omasta mielestä ainakaan kovin hyvä. Tylsiä baareja, joilla ei ole paljoa tarjottavaa. Myös se, että, kun kerran pyörähdät yössä niin ootkin jo nähnyt suunnilleen jokaisen naaman. Ja tää naama tulee tod.näk. olemaan siellä myös seuraavalla ja sitä seuraavalla kerralla…
 
– / +  Kaikki tuntee kaikki. Varsinkin paikalliset tuntuvat tuntevan tai vähintäänkin tietävän joka ikisen vastaantulijan. Joko se on veli, serkku, perhetuttu, kummi, kaima, koulukaveri, mikä lie… En oikeen osaa sanoa, onko se sitten hyvä vai huono asia. Yllätyksellisyys siitä puuttuu, eikös se kuitenkin ois ihan kiva lisä?
 
YHTEENVETO: Älyttömän kaunis ja viihtyisä kaupunki. Lyhyet välimatkat tuovat nykypäivän kiireiseen arkeen paljon helpotusta! Luonto ja vesistö nostavat pienen kaupungin arvoa todella, todella, todella paljon. Pienet piirit ovat tavallaan ihan mukava asia. Omaan makuuni kaupunki on kuitenkin liian hiljainen, kun ei oteta heinäkuuta lukuun mukaan. Kulkuyhteydet muualle Suomeen tuovat pitkän miinuksen sosiaaliseen elämään. Savonlinna on niin pieni kaupunki keskellä metsää, ettei tänne kukaan vahingossakaan erehdy tulemaan. Täältä on lennettävä pois, kun aika on siihen sopiva. 
 
Siinäpä se. Mun ajatuksia Savonlinnasta. Monessa kaupungissa asuneena tiedän, että kaikkialla voi viihtyä. Se ei oo kaupungin tehtävä keksiä sulle tekemistä ja järjestää ohjelmaa. Se kaikki on vaa susta itestäs kiinni! 
 
Ei kaupunki, ei paikkakunta vaan ihmiset sun ympärillä!
Onnellinen voi olla ilman liikennevalojakin.
 
-Aaro
Savonlinna
 
0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix