Salilla Käyminen Muuttaa Koko Elämän


Minulle kävi niin. Salilla käyminen on muuttanut koko elämäni. Kaikki on muuttunut. Kirjaimellisesti aivan kaikki, olemuksesta arvoihin. Elämä alkoi muuttaa suuntaansa sinä päivänä, kun ensimmäisen kerran astuin kuntosalille 15-16-vuotiaana. En koskaan ollut liikunnallinen lapsi. Kokeilin erilaisia joukkuelajeja, kuten pesäpalloa, partiota ja salibandya – kiinnostus ei säilynyt yli 5 kertaa minkään lajin parissa ja lopetin ne kaikki nopeasti. Viihdyin hyvin yksin ja keksin aina jotain tekemistä.

12-vuotiaana kaikenlainen konsoli- sekä tietokonepelaaminen alkoivat ottaa isompaa roolia elämästäni ja sitten poikaa vietiin lujaa. Peliriippuvuus kehittyi pikkuhiljaa, mutta sitä se rehellisesti oli. Moni ei ymmärrä sitä kuinka koukuttavaa virtuaalimaailman vapaus on, mutta toiset puolestaan ymmärtävät sen paremmin kuin hyvin. Joka tapauksessa se on paljon pidemmän tarinan arvoinen aihe, josta olen kirjoittanut avoimesti.

Pidin myös kovasti piirtämisestä ja tavallaan uusien asioiden luomisesta sitä kautta. Piirtämäni hahmot olivat aina jostain ihmeen syystä lihaksikkaita ihmishahmoja tai erilaisia supersankareita. Lihakset houkuttivat jo nuorena, vaikken niistä mitään käytännössä tiennyt, eikä lähipiirissä kukaan harrastanut mitään niihin liittyvää. Syntyikö kiinnostus virtuaalimaailmasta, Prätkähiiristä vai He-Manista – en tiedä.

salilla käyminen

Salilla käyminen

15-16-vuotiaana astuin ensimmäistä kertaa kuntosalille ja sen jälkeen entiseen ei enää ole ollut paluuta. Salilla käyminen jäi heti pysyvästi viikoittaisiin rutiineihini. En tiennyt mitä tein, mutta viehätys lajia kohtaan piti otteessaan. Aloin opiskelemaan ja tutkimaan asioita syvemmin. Kokeilin omin päin kaikkea uutta. Minulla ei koskaan ollut ketään, joka olisi opettanut kuinka penkkipunnerrus tai leuanveto tehdään. Se on tavallaan ollut äärimmäisen hyvä ja huono asia. Hyvä siinä mielessä, että on erittäin palkitsevaa, kun kaikki muutokset ja oppiminen on tapahtunut omien ratkaisujen seurauksena. Aika korvaa kaikki virheet ja kultaa jokaisen muiston. Samalla itseoppiminen pitää tiedon janon liekkiä yllä. Matka jatkuu koko ajan ja on edelleen jatkuvaa itsensä ylittämistä sekä kehittämistä. Kiehtova maailma.

Yksilölaji, jota on tehnyt aina ilman muita ihmisiä, on siinä määrin huono vaihtoehto, että kaikki pitää oppia kantapään kautta. Ei ole ollut ihmistä, jonka kanssa vaihtaa ajatuksia tai joka olisi auttanut ohittamaan suurimmat harha-askeleet. Sitä kautta kehitys varmasti olisi ollut nopeampaa ja treenaaminen monella tavalla järkevämpää. Vapaus ja omien valintojen seuraukset kuitenkin ovat todennäköisesti juuri ne yksityiskohdat, jotka ovat pitäneet mielenkiintoni yllä.

salilla käyminen

Elämä muuttui

7 vuotta olen kulkenut tätä polkua ja elämä on tehnyt siinä ajassa täyskäännöksen. Kiinnostuksesta tuli harrastus, harrastuksesta intohimo, intohimosta elämäntyyli ja elämäntyylistä suuri osa ammattiani. Löysin liikunnan ilon ja uuden suunnan elämääni. Nuoresta, ujosta, hiljaisesta ja epävarmasta pojasta on monien vaiheiden jälkeen kasvamassa kaikilla tavoin parempi ja vahvempi ihminen. Elämä on jatkuvaa itsensä kehittämistä ja olen huomannut, että elämä voi muuttua hetkessä. Salilla käyminen muutti elämäni täysin, enkä voisi olla tyytyväisempi tämän lyhyen matkan aikaansaamiin parannuksiin.

Matkaa aloitellessa painoin 62 kg ja paino on korkeimmillaan käynyt lukemissa 101 kg (100 KG Haamuraja). Fyysinen muutos ei kuitenkaan ole ollut matkan tärkein osa-alue, vaan se minkälaisen kasvun olen käynyt läpi psyykkisellä puolella. Sillä ei ole mitään väliä miltä näytät, jos olo tuntuu sisäisesti täysin surkealta ja itseluottamusta on pyöreä nolla. Itselleni salilla käyminen on toiminut ponnahduslautana henkiselle kasvulle monella tavalla. Salilla nimittäin näkee itsensä peilistä joka kerta, enkä aiemmin osannut arvostaa sitä ihmistä kuka sieltä katsoo takaisin. Kun ajan kuluessa aloin ymmärtämään esimerkiksi sen kuinka huonossa ryhdissä 193 cm pitkä otus pystyykään kävelemään, aloin tietoisesti kiinnittämään ryhtiini huomiota. Ryhdin korjaaminen on ollut monien vuosien taival ja joudun edelleen keskittymään siihen paljon. Huomasin myös kuinka salilla käyttämäni tuhannet tunnit alkoivat lopulta muovaamaan vartaloani sellaiseen suuntaan, josta joskus vain haaveilin.

Pienet palaset alkoivat loksahtelemaan vuorotellen paikoilleen. Elämä käänsi vähitellen suuntaansa. Nyt pystyn kantamaan ryhtiäni itsevarmasti, osaan arvostaa sitä mitä minulla on ja todella nautin omassa kehossani olemisesta. Matka tähän pisteeseen on ollut kaikkea muuta kuin helppo, mutta palatessani ajassa taaksepäin osaan arvostaa jokaista hetkeä. Elämänarvot sekä ajatusmaailma ovat muuttuneet fyysisen olemuksen lisäksi täysin. Matka on edelleen vasta alussa…

Salilla käyminen muutti elämäni.

5 1 vote
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix