Cheat Meal – syö mitä haluat | Hyödyt ja toteutus

Viimeisimmästä ”Cheat daysta” on melkein puolitoista kuukautta, joten oli todellakin korkea aika korjata asia. Tällä kertaa en huijannut itseäni syömällä koko päivää vaan ainoastaan yhden ”pienen” aterian verran (cheat meal). Suuntasin Hesburgeriin ja punnitsin mielessäni kahta vaihtoehtoa: Otanko 2 x Kerrosateriaa vai 4 x Kerrosateriaa? Viimeksi kahdesta jäi nälkä… Kolmeakaan en voinut ottaa, koska minulla oli kuponki, jolla sai kaksi ateriaa yhden hinnalla ja kyseisen tarjouksen pystyi käyttämään kaksi kertaa, eli yhteensä neljä ateriaa. Otin siis tätä cheat mealia varten neljä kerrosateriaa!

Cheat mealin ja cheat dayn hyödyt

Käytännössä hyödyt ovat samat molemmissa:

 • Huijauspäivät motivoivat meitä syömään suurimmaksi osaksi terveellisesti (mielellään noin 80% ajasta)
 • Cheat dayt myös reguloivat yllämainittuja hormoneja
 • Kiihdyttää aineenvaihduntaa
 • Cheat dayn jälkeen energiatasot ovat korkealla ja pysyvät yllä kauemmin
Cheat Meal

Tapani mukaan vedin taas täysin överit. Koska, kun kerran roskaruualle antaudutaan pitkästä aikaa niin sillon sitä saa syödä paljon! Ja vähän enemmänkin! Aina pitää haastaa itsensä niin treeneissä kuin ruuankin kanssa. Tässäpä olikin haastetta kerrakseen…

Cheat meal: Man vs. Food

Ravintosisältö: 

Kerroshampurilainen: 235 g x 4

 • Kalorit: 2708 kcal
 • Proteiinit: 113,6 g
 • Hiilihydraatit: 176 g
 • Rasvat: 169,2 g  

Normaalit Ranskalaiset: 90 g x 4

 • Kalorit: 976 kcal
 • Proteiinit: 12,8 g
 • Hiilihydraatit: 133,6 g
 • Rasvat: 43,6 g

Yhteensä:

 • Kalorit: 3684 kcal
 • Proteiinit: 126,4 g
 • Hiilihydraatit: 309,6 g
 • Rasvat: 212,8 g

Kumpi voitti?

Tällä kertaa voiton vei mies! Videoin koko tapahtuman. Aikaa meni noin 35 minuuttia. Tietoisesti jätin suurimman osan limsoista juomatta, mutta ne juotujen juomien kalorit, kun lisätään syötyjen ruokien kaloreihin niin ohitetaan 4000 kcal rajapyykki!

Vähän pelotti lähteä tähän ”haasteeseen”. Olihan siinä oikeasti sitä syötävää. Helpompi näitä kerrosaterioita silti oli syödä kuin euron juustoja, näissä sentää oli jotain makuakin sen ensimmäisen jälkeen. Ranskalaisten maku alkoi lopussa tökkiä, mutta syötävä mikä syötävä! Huuhdotaan sitten vaikka limsalla alas. Voitto kotiin, cheat meal jäi kakkoseksi!

Oikeastaan ei tullut edes paha olo tän kaiken syömisestä. Ei kyllä tullut koko ilta enää nälkäkään. Eihän tämmönen muuta vaadi kuin: ruokaa ääntä kohti. Pure ja niele. No joo, tekee se kropallekin hyvää välillä täyttää kaikki energiavarastot. Ja tosiaan hyvää se tekee myös mielelle.

Ohessa toinen esimerkki cheat mealista ystävien kanssa. Asteen verran haastavampi cheat meal, ja todennäköisesti vain kerran elämässä kokemus.

Cheat Meal

Välillä tulee tarve tehdä jotain tälläistä. Seuraavaa treeniä odotan innolla, luvassa ois jalkapäivä! Nyt on nimittäin koneisto rasvattu viimesen päälle ja jalat joutuu ottamaan sellasen turpasaunan vastaan, ettei ne edes tiedä mikä niihin osu…

6 thoughts on “Cheat Meal – syö mitä haluat | Hyödyt ja toteutus

 1. Sanna says:

  Voi apua 😀 Muistahan sitten kertoilla, miten reenit on kulkenu… Onks siulla kuin "tiukka" ruokavalio normaalisti?..

 2. Aaro Huttunen says:

  Haha, alkaako hirvittää? 😉
  Joo, täytyy kertoa miten jalkareenit onnistu… 😀 Ja tosiaan, kyllä pidän tarkkaa kirjaa siitä mitä suuhuni milloinkin laitan. Harvoin tulee syötyä näin "ohi". Haluan olla kärryillä kehityksestä, kropan reaktioista ja kaikesta muusta, mitä syömiseen ja ruoka-aineisiin liittyykään. Eli "tiukka" ruokavalio on.

 3. Sanna says:

  No ehkä vähän joo, jäis iteltä syömättä 😀 eli mie varmaan niitä cheatmealeja toteuttaisin jollain toisella tavalla 🙂 Oon ymmärtäny, että treenaat kuitenkii aika kovin nii vaihteletko sit hiilareitten määrää vai tankkailetko sitte ku ns.siltä tuntuu?

 4. Aaro Huttunen says:

  Siis tää "huijausateriahan" oli lähinnä tällänen vitsillä toteutettu, koska puolet ois riittäny tostaki setistä todella helposti ajamaan asiansa… 🙂 Tällä hetkellä vaihtelen korkea hiilihydraattisia ja matala hiilihydraattisia päiviä aina treenien ja lepopäivien mukaan (matala hiilihydraattisina päivinä energian otan lähinnä rasvoista). Tommosen kunnon tankkauspäivän teen silloin tällöin ihan mielen mukaan, jos tuntuu siltä, että kroppa tarvis vähän enemmän polttoainetta nii sitte tankataan. 🙂

 5. Anonyymi says:

  Mitä ajattelet jos näet (mahdollisesti ylipainoisen) aloittelijan salilla? Kuinka herkästi menet ohjeistamaan jos joku vaikka kyykkää selkä kyyryssä polvet sisäänpäin vapisten? Ja by the way, ihan järjetön määrä safkaa 😀

 6. Aaro Huttunen says:

  Ajattelen: "Hienoa, että ihmiset pyrkivät tekemään asioille jotain (tässä tapauksessa ylipainolle). Eivätkä jää vain paikoilleen makaamaa, jos eivät ole elämässään (ehkä) johonkin tyytyväisiä." Arvostan kaikkia, jotka tekevät töitä kroppansa eteen. Oli tavoite tai laji mikä tahansa. Pelkkiä positiivisia asioita.

  Yleensä en puutu muiden tekemiseen salilla. Keskityn omaan tekemiseen ja lähen menemään, kun treeni on ohi. En tullut sinne juttelemaan. Mutta… Mulla on aika matala kynnys siihen, että uskallan avata keskustelun. Mikäli sarjojen välissä on pitkät lepotauot ja tää kyseinen kaveri treenaa mun vieressä, niin kyllä. Saatan kysyä, että "Voinko heittää pari vinkkiä kyseiseen liikkeeseen?" Ei se ole mikään ongelma, mielelläni autan. Kuitenkin oma treeni menee muiden treenin edelle, niin se on. Jokainen aloittaa jostain. 🙂

  Ei oo ennen tosiaan tollasta määrää kaloreita tullu syötyä. Ompahan nyt sekin tehty! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *