Rasvakahvi Käynnistää Päivän Tehokkaasti


Rasvakahvi a.k.a voikahvi on nykyään kaikkien huulilla. Kahvin terveyshyödyistä ja piristävästä vaikutuksesta tietävät varmasti kaikki, mutta miksi kukaan haluaisi lisätä kahvin sekaan rasvaa?

Kahvi (kofeiini) muun muassa itsessään nostaa energiatasoja, joka puolestaan parantaa fyysistä suorituskykyä ja keskittymiskykyä. Keskushermostomme kautta se kohentaa mielialaa ja auttaa masennukseen (hormonit: serotoniini, dopamiini). Kahvi myös saattaa vähentää erinäisten tautien riskiä, kuten eturauhas- ja kohdunkaulan syöpä, sydänkohtaukset, Parkinsonin- ja Alzheimerin tauti sekä tyypin 2 diabetes. Kahvi on hyvin tutkittu ja käytetty tuote. Ilmeisen terveellinen juoma – tietysti kohtuullisissa määrissä nautittuna. Kahvin käyttö on perusteltua monesta syystä, mutta entä rasvan lisääminen?

Perinteinen Rasvakahvi -resepti

  • 2 dl, Hyvälaatuista kahvia
  • 1 rkl, Suolatonta luomuvoita (Ruoholla ruokitut ja vapaat lehmät)
  • 1 rkl, MCT-öljyä

Rasvakahvi

Kahvi sekä rasvat ovat yhdistettynä toimiva yhdistelmä ja monella tapaa perusteltu ratkaisu. Rasvakahvista saadaan pitkäksi aikaa energiaa ja nälkä pysyy hyvin poissa, koska kupillinen tällaista kahvia sisältää helposti 400 kcal, joka kannattaa huomioida, mikäli haluaa sisällyttää rasvakahvia ruokavalioonsa. Rasvakahvin kerrotaan myös vaikuttavan positiivisesti rasvanpolttoon, onhan kahvissa jo itsessään sellainen elimistön lämmöntuottoa lisäävä vaikutus.

Kofeiini nopeuttaa rasvahappojen poistumista rasvakudoksesta verenkiertoon, missä ne hyödynnetään energiantuottoon. Elimistö hapettaa rasvan energiaksi ja Rasvakahvin sisältämät rasvat, voi sekä MCT-öljy nopeuttavat omalta osaltaan tätä prosessia.

MCT-öljy (medium-chain triglycerids eli keskipitkät triglyseridit) kulkeutuu suoraan maksaan ja sitä kautta nopeasti energiaksi, eikä sen takia varastoidu rasvakudokseksi. Tämä ominaisuus erottaa keskipitkät rasvahapot, lyhyt- ja pitkäketjuisista. Monien tutkimusten mukaan MCT-öljy saattaa kiihdyttää rasvanpolttoa ja sitä kautta siitä voi olla hyötyä, mikäli kehonkoostumuksen muokkaaminen on tavoitteena. Tosin sen suhteen, ravitsemuksessa on kaikkien muidenkin palasten loksahdettava kohdalleen.

Ruoholla ruokittujen lehmien voi puolestaan sisältää omega-3 rasvahappoja, joka stimuloi hippokampusta, jonka tehtävä on muun muassa säädellä muistia ja kognitiivisia toimintoja. Jyvillä ruokittujen lehmien voi sisältää enemmän omega-6 rasvahappoja, jotka eivät tätä prosessia tue. Sen takia on hyvin tärkeää panostaa laatuun raaka-aineita valittaessa.

Rasvakahvi

Aamulla nautittu Rasvakahvi varmasti herättää tehokkaasti ja takaa tasaisen energiansaannin pitkälle päivään. Asian suhteen kannattaa olla avoin ja oma henkilökohtainen empiirinen tutkimus on varmasti paikallaan, ennen kuin tekee minkäänlaisia johtopäätöksiä.

Päivä käyntiin tehokkaasti!

1.5 2 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix