RESEPTI: Terveysvaikutteinen super kahviresepti

Yhteistyössä: Foodin

Omakohtainen empiirinen tutkimus

Olen käyttänyt Rasvakahvia säännöllisen epäsäännöllisesti viimeisen parin kuukauden aikana. Alussa tutustuin aihepiiriin paljon, ennen kuin edes päätin kokeilla konseptia – se ei oikein sopinut sillä hetkellä ajatusmaailmaani. Mutta mitä enemmän tutkin asiaa, sitä vakuuttuneemmaksi siitä tulin. Tämähän oikeasti kuulostaa järkevältä. Päätin kokeilla.

En ole kulinaristi tai kahvin suurkuluttaja missään määrin, mutta terveys ja ravitsemus ovat olleet lähellä sydäntäni viimeisten vuosien aikana. Kahvin juonnin aloitin oikeastaan vasta viimeisen vuoden sisällä (juon korkeintaan 1 – 2 kuppia päivässä). Aluksi puhtaasti sen terveyshyötyjen takia, mutta pidän jo myös sen mausta. 

Rasvakahvi pitää nälän hyvin kurissa ja energiaa riittää pitkälle. Se myös maistuu todella hyvältä. Olen kuitenkin lisännyt omaan luodinkestävään kahviini hieman terveyteen vaikuttavia vivahteita.

Super kahviresepti

  • Pakurikahvi | Laadukasta kahvia (vahvana kiitos)
  • Ghee-Voi, 20 g | Laadukasta ruoholla ruokitun lehmän voita
  • Kapryylihappo, 10 g
  • Kaakaojauhe, 10 g (raaka, luomu)
  • Kaneli, 5 g
  • Inkivääri, 5 g
  • Himalajan kristallisuola, 3 g

Valmistus: Keitä kahvi, kaada kahvi blenderiin, heitä kaikki loput ainesosista kahvin sekaan, sekoita nopeilla kierroksilla 10 – 20 sekuntia ja nauti!

kahviresepti

Ainesosien valinta

Kapryylihappo on peräisin kookoksesta kuten kookosöljy sekä MCT-öljy ja se on myös keskipitkä rasvahappo. Aivot pystyvät hyödyntämään kapryylihappoa energiakseen jopa huomattavasti paremmin kuin MCT-öljyä. 

Kaakaojauhe antaa mukavan vivahteen kahville ja on äärimmäisen terveellinen ravintoaine. Se sisältää muun muassa rautaa, sinkkiä, magnesiumia sekä kuituja. Myös kaakaossa on piristävä vaikutus ja se vaikuttaa positiivisesti aivojen toimintaan (serotoniini, kuten kahvissa).

Kaneli on mahtava, terveyttä lukuisilla tavoilla edistävä mauste. Kaneli sisältää paljon antioksidantteja, jotka puolustavat elimistöä. Kaneli myös vaikuttaa kahvin tavoin ennaltaehkäisevässä merkityksessä moneen tautiin, kuten sydäntauteihin, Alzheimerin- ja Parkinsonin tautiin sekä erilaisiin syöpiin. Samalla kanelin vahva tuoksu ja miellyttävä maku tuovat kahville nautinnollisen nyanssin.

Inkivääri edistää lukuisine terveysvaikutuksineen muun muassa ruoansulatusjärjestelmän toimintaa, verenkiertoa sekä kanelin ja kahvin kanssa ehkäisee sydäntauteja. Inkiväärin vahva maku sopii täydellisesti kanelin oheen.

Himalajan suola, vuorokauden aikana juon paljon vettä sekä hikoilen joka päivä, joten menetän mineraaleja sitä kautta runsaasti. Sen takia lisään tähän superjuomaan hieman suolaa. Himalajan suola sisältää yli 80 eri alkuainetta sekä mineraalia ja sitä kutsutaankin maailman puhtaimmaksi suolaksi. Kaikkien mineraalejan takia sillä on lukuisia terveysvaikutuksia.

Tässä on super kahviresepti kokonaisuudessaan, perusteluineen. Käytän sitä säännöllisesti. Vähitellen olen kokeillut ja lisännyt ainesosia kahvin joukkoon. Kulinaristi en ole ja harvemmin tulee kokeiltua reseptejä, mutta tämän maku on jotain hienoa, puhumattakaan terveysvaikutuksista ja hyödyistä arjen tehokkuuden suhteen

Täydellinen kokonaisuus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *