Nordic Fitness Expo 2016


Nordic Fitness Expo on tältä vuodelta ohi ja tapahtuma tosiaan oli odottamisen arvoinen niin kuin edellisessä päivityksessä hehkutin (NFE2016 tunnelmointia)! Olin messuilla kaksi päivää, lauantain ja sunnuntain. Roolini muuttui hieman edellisvuosista, koska kaulassani roikkui tällä kertaa ”näytteilleasettaja” -kortti. En ollut tänä vuonna ainoastaan kiertelemässä ympyrää ja keräämässä ilmaisnäytteitä tai ihmettelemässä sitä, kuinka pieneen ihmiskehoon voidaan pakata sellainen määrä lihaa. Tehtävänäni oli edustaa tiimiäni RÄÄKKIä — olin töissä.

raakki-standi-numero-29

Näytteilleasettaja kortti toi tapahtumaan hieman erilaisen perspektiivin. Yhteensä olin suhteellisen vähän aikaa Rääkin ständillä, koska meitä kuitenkin oli siellä niin paljon (15?). Uskon, että minulla oli enemmän annettavaa messualueella kävelevänä, korkeana mainoskylttinä. Ja todellakin tein niin ja nautin siitä erittäin paljon. Jaoin noin 200 flaijeria, juttelin ihmisille ja yritin kuvata mahdollisimman paljon. 

Loppujen lopuksi en kuitenkaan ihan hirveästi kuvamateriaalia mielestäni saanut, vaikka koko ajan videokamera oli kädessä ja kännykällä dokumentoin Snapchattiin kaikenlaista. En ole vielä tottunut suoltamaan asioita videoiden muodossa, joten unohdin kameran käytön välillä. Ympärillä oli niin paljon mielenkiinnon kohteita, että niiden kokeminen oli ensisijaista ja kuvaaminen tuli vasta sen jälkeen.

Oli huvittavaa huomata kuinka ihmiset antoivat tilaa, kun kaulassa roikkui näytteilleasettajakortti ja kädessä oli videokamera. Kaikki väistelivät kameran linssiä, vaikkei kamera edes ollut päällä kuin korkeintaan 5 % ajasta. Kukaan ei halunnut päätyä videolle. En ihmettele. Mutta siinäpä on joka tapauksessa hyvä keino saada liikkumatilaa messuilla — osoittele kameralla (mitä isompi, sen parempi). Kukaan ei kuitenkaan sano kameran käytöstä mitään, vaikka katsoisivat epäillen.

raakki-ihmispaljousKilpailut

Ostin lauantaille lipun kilpailualueelle, mutten sitä liiemmin hyödyntänyt. Kävin katsomassa vain muutaman sarjan: Classic Bodybuilding (CBB) alle ja tasan 178 cm, sekä yli 178 cm sarjat. Ja jonkin naisten sarjoista. Oli ehdottomasti nähtävä luokkalaisen ”debyytti” esiintyminen kehonrakennus lavoilla. Ensikertalaiseksi Antilla meni erinomaisesti, SM sija 2. Miesten sarjassa, vaikka olisi junioreihin vielä päässyt. Kovasti odotin myös näkeväni kehonrakennuksen raskaan sarjan, mutta ne jäivät välistä, koska viihdyin messupuolella niin hyvin.

Katsomossa istuessa tuli myös tunne, että pitäisi olla jossain muualla, vaikkei minulla ollut mitään velvoitteita. Ainahan se on mukavaa istua katsomassa taputtamassa, kannustamassa ja analysoimassa. Kisojen aikana soi hyvä musiikki ja vapaaohjelmat onnistuvat välillä saamaan kylmät väreet aikaan. Olisi siellä tottakai hieman kauemmin voinut viettää aikaa, kun kerran lipun osti.

nfe2016-cbb-178-cm-esittelynfe2016-cbb-178-cm-reisi-ja-vatsatJulkisuuden henkilöt

Tänä vuonna uskalsin ottaa ”julkkiksiin” huomattavasti enemmän kontaktia kuin viime vuonna. Monia henkilöitä näin ensimmäistä kertaa livenä ja onhan tilaisuuteen silloin tartuttava. Ihmisiähän hekin vain ovat ja kaikki joille henkilökohtaisesti puhuin, olivat aivan mahtavia sekä heti mukana, mikäli kuvan heidän kanssaan halusi napata. 

Eihän jokaista kerkeä yhden viikonlopun aikana tavoittaa joita haluaisi, mutta tähän saldoon täytyy kuitenkin olla tyytyväinen: Fitnesstukun ständillä sain kuvat Mika ”Giant Killer” Nyyssölän sekä sellaisen pienen kaverin kanssa kuin Hafþór Júlíus Björnsson a.k.a The Mountain, joka on 206 cm pitkä ja painaa noin 180 kg. Hänen vieressään tuli tosiaan sellainen olo, että vähintäänkin muutaman vuoden kestävälle massakaudelle olisi tarvetta.

Leaderin pisteellä edusti Makwan ”Mr. Finland” Amirkhani. Fastin paidassa puolestaan kulki Mikko ”Mr. O.” Ovaskainen — ei auta kuin ihailla hänen tupliaan. Ei käynyt mielessäkään heittää samaa poseerausta hänen vieressään, aivan naurettavaltahan se olisi näyttänyt (hauis hänellä 3 kertaa isompi?). Renne Korppila ilmeisesti edusti ihan itseään ja oli aivan pakko mennä vähän haastattelemaan häntä, koska on mahtavaa välillä nähdä Suomen body scenessä myös oman pituisiani ihmisiä (1 cm lyhyempi kuin minä). Erityiskiitokset Rennelle mukavasta juttutuokiosta! 

nfe2016-fanikuvatmr-o-tuplat

Juttelin ja tutustuin myös moneen muuhun mielenkiintoiseen henkilöön, mutta ei kaikkien kanssa tarvitse kuvaa ottaa. En myöskään keräämällä kerännyt messuilta ilmaisnäytteitä, mutta aina välillä jotain matkaan tarttui. Jonottamisen jätin muille ja kierroksillani hyödynsin niitä ständejä, joissa tilaa sillä hetkellä oli. Kaikkia mahdollisia juomia todennäköisesti maistelin, mutta esimerkiksi yhteenkään proteiinipatukkaan en koskenut. Ne eivät oikein maistu. 

Tapahtuma oli mielestäni erinomainen myös tänä vuonna ja viihdyin siellä paremmin kuin hyvin. Meillä oli äärimmäisen hyvä ryhmähenki omalla ständillämme (kuvassa vain murto-osa) ja mielenkiintoa uutta brändiä kohtaan riitti paljon. Iso kiitos kaikille vanhoille sekä uusille tuttavuuksille!

Seuraavia Expoja odotellessa!

5 1 vote
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix