”En Näe Kehitystä” | Ajatusmaailma Joka Tappaa Tulokset


Moni haluaisi tehdä elämänsä aikana pientä pintaremonttia itselleen. Halutaan pudottaa painoa, saada lisää lihasmassaa tai muuten vain hieman kiinteytyä sekä aktivoitua liikunnan suhteen. Tietenkin halutaan myös, että kaikki tämä tapahtuisi mahdollisimman nopeasti! Aika on rahaa ja sitä ei koskaan ole tarpeeksi. Ei välttämättä ollakaan valmiita panostamaan niin paljon asian eteen kuin ehkä olisi tarpeen.

Jonain päivänä, aamulla herätessä ja peiliin katsoessa ajatusmaailman korkeimmalle palkintaopallille saattaa nousta ajatus elämäntaparemontista. Tehdään päätös matkan aloittamisesta — suuntana parempi elämä. Kiihdytetään nollasta sataan sekunnin murto-osissa. Hypätään kiihdyttävän luotijunan kyytiin. Hankitaan salijäsenyys, käydään aamulenkillä ja vaihdetaan aamuvanukas aamupuuroon. Vaihdetaan kaikki rutiinit yhdessä yössä. Siinä on monelle liian iso askel otettavaksi yhdellä kertaa. Liikaa muuttuvia komponentteja.

hiekkadyynit

Kaikkea ei kannata yrittää muuttaa silmänräpäyksessä. Suunta saattaa olla oikea, mutta yhtä nopeasti saattaa tulla myös seinä vastaan. Liian isot muutokset kertaiskulla voivat nostaa selkäkarvat pystyyn ja suunnitelma saattaa saada ikäviä piirteitä heti ensi metreiltä lähtien. Aamupuuro ei maistukaan hyvältä, eikä kuntosaliharjoittelu tunnu yhtään mielekkäältä… Kaikki tapahtui liian nopeasti.

Kun halutaan luoda pysyviä pitkäkestoisia tuloksia, on syytä lähteä rakentamaan ennemmin pala palalta, kuin ”kaikki nyt ja heti” -periaatteella. Vähitellen tapoja muokkaamalla saadaan todennäköisesti myös paremmat tulokset. On järkevämpää edetä muuttamalla esimerkiksi ateria aterialta ja harjoitus harjoitukselta. Sitä kautta pystytään rakentamaan rutiinit ja löytämään ne asiat jotka sinulla itselläsi toimivat. Suin päin sotaan ryntäämällä saatetaan ampua vain itseämme jalkaan ja kaikki leviää käsiin jo ennen kuin alkaakaan.

Kaikki haluavat tulokset nopeasti

Kukapa ei haluaisi olla hyvässä kunnossa muutaman päivän dieetillä? Se ei vain yksinkertaisesti ikävä kyllä ole mahdollista. Jos olet jollain tavalla laiminlyönyt kehoasi liikunnan suhteen esimerkiksi viimeiset 35 vuotta… Niin voisiko mitenkään olla mahdollista, että keho muuttuisi viikossa tai kahdessa unelmien vartaloksi? Vastaus on ettei se ole mahdollista.

Tässä on vielä extrana se, että oma mieli on aina ihmisen pahin vihollinen. Peiliin katsoessa muutosta ei ole välttämättä omien silmien mukaan tullut yhtään, vaikka olisit vaa’an mukaan tiputtanut 10 kilogrammaa. Älä ole sokea omaa kehoasi kohtaan, mutta älä myöskään liian ankara. Ikävän monen matka päättyy tähän kuoppaan ja kohta huomataan olevamme taas lähtöurissa.

Tarvitaan pidempiaikainen suunnitelma, tavoite sekä paljon kärsivällisyyttä. Ja niiden tavoitteiden eteen pitää olla valmis tekemään töitä! Tarvitaan selkeä näkemys siitä mitä halutaan saavuttaa. Näkemyksen pitää pysyä kirkkaana mielessä, vaikka matkan varrella kohdattaisiin kuinka paljon ylä- ja alamäkiä. Tavoitteen on oltava selvä alusta lähtien. Tavoitteeksi ei riitä ympäripyöreä lausahdus: Haluan pudottaa painoa.… Silloinha voitaisiin karkeasti todeta sinun saavuttaneen tavoitteesi tiputtaessasi yhden kilon kokonaispainostasi. Mieli saattaa adaptoitua tähän niin, että tavoite on saavutettu. Matka loppui ennen kuin alkoikaan.

tulokset

Aseta itsellesi selkeä tavoite: Pudotan painoa 10 kiloa. Pudotan painoa 25 kiloa. Saan vyötäröltä 15 cm pois. Juoksen maratonin. Nostan penkistä 120 kiloa. Mitä ikinä haluat saavuttaa niin piirrä se selkeästi verkkokalvoillesi ja valmistaudu siihen, ettei sitä välttämättä saavuta helposti. Ole valmis toimimaan.

Kärsivällisyys palkitaan aina.

0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix