Aikainen Aamu Tekee Onnelliseksi


Kello on 6:00 sunnuntaiaamuna. Herään kellonsoittoon. Nousen nopeasti sängystä ylös, huuhtelen naamani jääkylmällä vedellä, puen vaatteet päälleni, painan kuulokkeet tiukasti korviani vasten, solmin kengännauhat ja avaan ulko-oven. Ulkona minua on vastassa kylmä, kostea ja raikas ilma. Sataa. Sumun läpi auringonsäteillä ei ole mitään asiaa. 

On aika aloittaa päivä aamulenkillä. Ilma on synkkä. Kerrostalojen ikkunoissa ei näy valoja. Ulkona ei näy ketään muita minun lisäkseni, paitsi yksi jäteautonkuljettaja joka kerää viimeisiä tai ensimmäisiä roskia reitiltään. En tiedä. Arvostan kuitenkin hänen työpanostaan suuresti ja olen iloinen nähdessäni hänet. 

aikainen-aamu-1Miksi olen tähän aikaan hereillä, sunnuntaiaamuna?

Kuulen usein lauseita: ”Sunnuntaina saa nukkua.” tai ”Ihana nukkua pitkään.” — ehkä nukkumisesta tuleekin ihan hyvä olo. Mutta kuinka moni on tehnyt päinvastaisen ja herännyt aikaisin, omasta vapaasta tahdostaan. Itse heräsin viime kesänä joka aamu 3:45 (tosin töiden puolesta), mutta herääminen siihen aikaan tuntui aivan mahtavalta. Sain vuorokaudessa enemmän aikaan kuin pitkään aikaan.

Olen valveilla sunnuntaiaamuna tähän aikaan, koska tuskin voin koskaan nukkumisella saada aikaiseksi samanlaista tunnetta kuin minkä yksinäinen aamulenkki synkkänä aamuna minussa herättää. Tunnen oikeasti eläväni silloin, kun muu kaupunki on vasta heräilemässä. Olen saanut jo jotain aikaan, eikä kello ole vielä yhtään mitään. ”Vapaapäivä”, minulla ei silti koskaan käy mielessä, että voisin hyvällä omallatunnolla painaa torkkua. En ole koskaan tehnyt niin.

Kävelen rantaa pitkin, katselen luontoa ja kaupunkia. Sorsat tarkkailevat minua epäilevästi, kun kävelen ohi ja hymyilen niille. Olen elementissäni. Tihkusade ja sumu saavat luovuuden sekä ajatukset vaeltamaan. En edes toivo auringonpaistetta, ilma on täydellinen. Katseeni seuraa järven toisella puolella olevaa rantaviivaa, vettä, puiden latvoja ja talojen harjoja. En tuijota jalkojeni alla tuntuvaa asfalttia tai hiekkaa, niillä ei minulle paljoa tarjottavaa. Jalkani osaavat kävellä ilman jatkuvaa huomiotani. Mietteet pilvissä, mutta jalat tukevasti maassa. aamu-usva-1aamu-usva-2

Kuuntelen Tony Robbinsin seminaaria aiheesta ”Power of Choice”. Jokainen hänen lauseensa tuntuu järkeenkäyvältä ja yritän sisäistää sanomasta niin paljon kuin mahdollista. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun kuuntelen Tonya, eikä varmasti viimeinen. Aamunaerobisen tarkoitus itselleni ei siis ole ainoastaan herääminen tai muutaman hassun kalorin polttaminen, sillä on monia muitakin ulottuvuuksia.

Hiljaisina aamun tunteina pystyy keskittymään paljon paremmin, kaikkeen. Se on erinomaista aikaa opiskeluun ja oman ajatusmaailmansa läpikäymiseen sekä kehittämiseen. Häiriötekijöitä ei yksinkertaisesti ole ja saat olla täysin rauhassa.

HAASTE: Käynnistä päiväsi tavallista aikaisemmin ja kokeile mitä tunteita se herättää.

Etsi tilaa ja aikaa missä sinun on hyvä olla.

0 0 votes
Article Rating

guest

2 Comments
Vanhin
Uusin Suosituin
Inline Feedbacks
View all comments
Kukka
Kukka
6 vuotta sitten

Onpas ihana aihe, mistä postaat. Mukava kuulla että on muitakin aamuihmisiä, jotka eivät epäröi herätä aikaisin aamusta edes sunnuntaina.
Aamut ovat parhaita, koska saa olla rauhassa omien ajatusten kanssa. Myös luonto antaa parastaan aikaisin aamulla. Toisistahan se tuntuu aivan hullulle herätä hertätyskelloon vapaapäivänä, mutta se on jokaisen oma valinta. Itselleni aikasin herääminen antaa enemmän voimavaroja kuin se että nukkuisin pidempään. Ennen työpäivää lenkillä käyminen antaa hyvän alun ja fiiliksen koko päivälle, jolloin jaksaa hymyillä myös toisille.

2
0
Kommentoix