Aamuisin On Valittava Kahden Vaihtoehdon Väliltä


Joka ikinen aamu jokainen saa valita kahden vaihtoehdon väliltä:

A) Ensimmäinen vaihtoehto tarjoaa mahdollisuutta kääntää kylkeä ja korjata peiton asentoa, sekä samalla tilaisuutta sulkea silmät uudelleen, siirtää torkkua myöhemmäksi ja jatkaa toiveunia. Tämä ensimmäinen vaihtoehto kuulostaa yleensä todella mukavalta tilanteelta ja moni varmasti kyseisen mahdollisuuden käyttää hyödykseen, jos velvollisuudet eivät sitä tavalla tai toisella estä. 

B) Toinen vaihtoehto saattaa kuulostaa nopeasti ajateltuna ensimmäistä ikävämmältä, se kuuluu näin: herätyskellon lempeät sulosoinnut tunkeutuvat vähitellen unimaailman sisään ja lopulta herättävät. On aika nousta. Kylkeä ei enää käännetä, torkkua ei laiteta päälle ja peitto lentää nopeasti pois päältä. Tämä vaihtoehto ei välttämättä kuulosta niin mukavalta, kaunis uni jäi kesken ja vielä olisi saattanut nukuttaa.

Kumman vaihtoehdoista valitset?

Henkilökohtaisesti valitsisin vaihtoehdon B. Aina. Moni tuntee minut ”aamuihmisenä” ja sitä olen jokseenkin tainnut aina olla. Mutta vaikkei sisäinen kelloni herättäisi minua ennen 7:00 aamulla tai, jos pystyisin nukkumaan ongelmitta, ilman herätystä edes vähän yli 10:00 aamupäivällä (melkein mahdotonta) — valitsisin silti nykyään aina vaihtoehdon B. Valintani perustuu suuresti ajatusmaailmaani, joka on vuosien mittaan kasvanut ja muuttunut monella tavalla. Voin myös perustella, miksi B olisi vaihtoehdoista oma valintani.

Aamut ovat minulle parasta ja tehokkainta työaikaa. On mahtavaa työstää ideoita, kun ikkunasta näkee hiljalleen auringon nousevan ja luonnonvalon täyttävän pienen yksiöni. Oli kyseessä sitten mikä tahansa projekti, liikuntasuoritus tai asia, mitä ikinä teenkin. Tässä tilanteessa pystyn keskittymään hyvin. Voin syventyä lukemaan kirjaa tai kirjoittaa hyvällä fiiliksellä ruotsin esseetä, joka muuten saattaisi olla jopa melko ikävä välietappi minun ja valmistumisen välillä. 

Vuorokaudessa jää paljon enemmän aikaa toteuttaa itseään, kun herää aikaisin. Aikaa hukkaantuu vain nukkumalla pitkään tai torkuttamalla aivan turhaan yöunien jälkeen. Tietenkin ihmiset ovat yksilöitä, henkilökohtaisesti en kuitenkaan saa minkäänlaista hyvänolontunnetta, jos herätessäni kello näyttää 9:30 ja ulkona on jo täysin kirkasta. Päinvastoin. Mitä olisinkaan voinut tehdä tässä ajassa?

Olen huomannut, että unelmointi silmät auki on paljon palkitsevampaa ja kehittävämpää kuin silmät kiinni. Rakastan sitä tunnetta, kun kello ei ole käytännössä juuri mitään ja olet jo saanut silti paljon aikaan tämän vuorokauden puolella. Joku muu saattaa vasta nyt heräillä, mutta sinun päiväsi on jo pitkällä. Siinä on ajatus joka houkuttelee minut aamuisin hyvin äkkiä sängystä ylös, ilman ongelmia.

Valveilla oleminen on mahtavaa.

0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix