Yrittäjäksi opiskellessa: tuotekehitys ja joukkorahoitus | Santeri Hilli

”Älä arvostele naapuriasi, ennen kuin olet kävellyt hänen mokkasiineissaan.”
– Santeri Hilli

Santeri Hilli on käynyt AMK-tason liikunta-alan koulutuksen ja hän lähti mukaan yrittäjyyteen ennen kuin koulutus oli loppu. Hän on toiminut useammassa hyvinvointialaan liittyvässä yrityksessä vastuunkantajana ja erityisesti markkinoinnin puolella, esimerkkinä suomalainen yritys HighRoller. Virheiden ja erehdysten kautta muun muassa tuotekehitys ja joukkorahoitus ovat tulleet tutuiksi. Viimeisimpien vuosien aikana Santeri on siirtänyt osaamistaan ulkomaille ja toimii nykyään yksityisyrittäjänä Suomessa sekä Yhdysvalloissa myyntijohtajana. Tavoitteellinen elämäntyyli ei kuitenkaan pelkästään uran puolelle jää sillä hän takoo myös kuntosalin puolella vahvaa tulosta esimerkiksi kyykkytuloksen ollessa yli 235 kg ja maastavedon yli 260 kg – kisapaino alle 90 kg.


Jakson sisältö

Kuuntele podcastia: Spotify | YouTube

Kysymykset

Kaikki alla olevat kysymykset eivät haastattelun aikana välttämättä esiinny kronologisessa järjestyksessä. Osa kysymysten vastauksista tulevat myös esille hieman erilaisen kysymyksen asettelun takaa.

 1. Yrittäjän taipaleelle lähteminen heti opiskeluaikoina?
 2. Mistä ajatus HighRollerista tuli – miten keksitte ensimmäisen tuotteen ja miten lähditte sitä kehittämään sekä viemään eteenpäin?
 3. Mitä kautta valmistajat ja toimitus?
 4. Laajensitte myös ulkomaille ja kiersit paljon erilaisia messuja, joissa esittelit tuotetta, missä kaikkialla kävit?
 5. Joukkorahoituksen kerääminen, kerrotko tästä prosessista?
 6. Mikä yritykselle kävi ja olisiko jotain voinut tehdä huomattavasti paremmin?
 7. Ulkomailla olevilla messuilla käymisen ansiosta sait kontakteja, sitä kauttako loppujen lopuksi päädyit Yhdysvaltoihin töihin – pyydettiinkö sinua vai hakeuduitko itse?
 8. Mitkä ovat tulevaisuuden suunnitelmat ulkomailla työskentelyn ja asumisen suhteen?
 9. Tavoitteellinen urheilu, millaista lajitaustaa sinulta löytyy?
 10. Keskitytkö täysin voimanostoon tällä hetkellä vai onko ohessa myös muita lajeja joihin panostat yhtälailla?

5 kehittävää kysymystä

 1. Mikä on suosikkikirjasi ja miksi?
 2. Lempi ”Lifehack”?
 3. Suurin virheesi elämässä?
 4. Minkä neuvon antaisit 18-vuotiaalle itsellesi?
 5. Minkä unelman aiot saavuttaa lähitulevaisuudessa?

Kirjasuositukset

*Sisältää mainoslinkkejä.
*Harry Hole -rikosromaanisarja – Jo Nesbø (Amazon)
*Scaling Up – Verne Harnish (Amazon)

Jakson sponsorit

Puhdistamo | puhdistamo.fi
Koodi: AARO15 ⮕ 15 % alennus

Terveys on tärkein asia mikä jokaisen tulisi priorisoida. Henkilökohtaisesti haluan tarjota keholleni vain parhaita ravinteita ja tiedän, että Puhdistamon tuotteisiin voi aina luottaa. Jokaisella tuotteella on laatutakuu ja niissä käytetään vain parhaita raaka-aineita. Puhdistamo on Suomen ensimmäinen Superfood brändi jonka toiminta perustuu täysin huippulaatuun (perustettu 2010) – kun haluat pysyä terveenä.

Kaikki alennuskoodit | aarohuttunen.com/edut

Jaksossa mainittu

 • Valmistajat neuvovat tuotekehityksessä. (5:40)
 • Tuotekehitys ja joukkorahoitus. (11:00)
 • Jenkkeihin muuttaminen. (24:45)
 • Voimanosto vei mukanaan. (27:55)
 • Äidiltä peräisin oleva elämän viisaus. (33:45)
 • Kaikesta opitaan. (35:15)

Santerin tavoitat

Sivusto | www.hyvinvoivakeho.fi
LinkedIn | @santeri-hilli
Instagram | @santerihilli

Santeri Hilli

4 thoughts on “Yrittäjäksi opiskellessa: tuotekehitys ja joukkorahoitus | Santeri Hilli

 1. Maija says:

  Mielenkiintoinen tarina ja vaikuttaa, että olet hienosti pärjännyt ihan monella mittarilla. Minulla on itselläni AMK liiketalous tausta ja olemme saaneet sieltä joten kuten paljon oppia yrittäjyyteen, mutta tuntuu, että en ehkä vielä itse uskaltaisi. Propsit sinulle rohkeudesta! Tuo video oli oikein mielenkiintoinen ja varsinkin nuo kohdat joissa puhuttiin tuotekehityksestä ja rahoituksista, niin en itse ole ajatellut asiaa edes noin tarkasti.

 2. NH says:

  Olen samaa mieltä, että erehdyksiltä ei voi välttyä, oli urapolku mikä tahansa. Itseäni kiinnostaa yritysmaailma ja tuotekehitys. Tulevaa uraa ajatellen olen pohtinut erilaisia kouluttautumismahdollisuuksia, jotka sopisivat kiinnostuksiini.

 3. Harri says:

  Joukkorahoitus on hyvä tapa jos sinulla on innovatiivinen tuote tai palvelu ja haluat kokeilla vähän kepillä jäätä, potentiaaliset asiakkaat voivat tilata tuotteen etukäteen ja sinä saat rahoituksen jotta voit mahdollistaa tuotteen valmistuksen. Yksityinen henkilö jos hakee joukkorahoitusta niin joutuu tekemään rahankeräyslupa hakemuksen muuten ei onnistu rahan kerääminen 🙂

 4. Milla says:

  Itselläni koronan vuoksi yksi konkurssi takana, tämä ei lannistanut ja nyt lähdetäänkin uudella tuotteella takaisin markkinoille, toivotaan parasta lopputulosta vaikka elämmekin laman kynnyksellä. Kiitos hyvästä artikkelista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *