HighBaller Lisää Mahdollisuuksia Kehonhuoltoon Kotioloissa


Yhteistyössä: HighRoller

Noin kaksi vuotta sitten kokeilin ensimmäisen kerran tuotetta HighRoller eli jalallista putkirullaa (kirjoitin siitä kattavan päivityksen). HighRoller on ollut säännöllisessä käytössä siitä asti. Tällä kertaa sain uuden tuotteen käsiini jota kutsutaan nimellä HighBaller. HighBaller kuuluu myös kehonhuoltovälineisiin jolla voidaan kotioloissa toteuttaa hierontasessioita. Se koostuu käytännössä kahdesta pallosta jotka on pohjalevyn avulla lukittu kiinni. Laitteen rakenne mahdollistaa miellyttävän keinon lihaskireyksien hoitoon, koska pallot pysyvät tukevasti paikallaa, eivätkä karkaile mihinkään suuntaa kovankaan paineen alla.

HighBaller

HighBaller

Palloja pystyy siirtämään pohjalevyä pitkin kauemmas toisistaan irrottamalla lukituksen – erittäin helposti säädettävä. Kaksoispallot sekä niiden säädettävyys mahdollistavat monen erilaisen lihasryhmän ja lihaksen käsittelyn, esimerkiksi kallonpohjaa, selkärangan vierusta, pohkeita ja takareisiä pystytään käsittelemään kirjaimellisesti makeasti.

Oranssit pallot ovat suhteellisen kovat, jos asettaa reilusti painetta vaikkapa selkärangan vierustaan, eikä ole totuttanut itseään vastaavaan käsittelyyn. Ehm… Allekirjoittanut sai ainakin hetken aikaa taistella rentoutumista vastaan ensimmäisellä kerralla, kun varsinainen hieronta on jäänyt ”hieman” turhan vähälle. Tehtävä asiaan muutos! Rentoutuminen on kuitenkin kaiken A ja O, kun pyritään laukaisemaan lihaskireyksiä ja rentouttamaan lihaksia. 

Asiaa on tietysti ajateltu pidemmälle ja tarjolla on myös pehmeämpiä palloja vähän herkemmille. Oranssit pallot eivät kuitenkaan ole kivikovia, ne joustavat painettaessa ja niihin varmasti tottuu nopeasti jokainen.

HighBaller

Rentoutuminen ja triggerpisteet

HighBallerin mukana tulee triggerpistekartta. Triggerpisteet ovat lyhyesti avattuna kipukohtia tietyillä lihasten alueilla. Hierojat käyttävät triggerpistepainantaa, jossa etsitään lihaksesta kipukohta ja jäädään siihen asettamaan painetta kunnes kipu helpottaa ja lihas rentoutuu. Käytännössä samaa metodia pystytään hyödyntämään myös kotioloissa HighBallerin avulla.

Näin fysioterapeutin ja urheiluhierojan näkökulmasta tällaiset tuotteet ovat kaikista mukavimpia kokeiltavia! Kehonhuolto on lähellä sydäntä ja sitä on hyvin vaikea tehdä liikaa. Mitä enemmän kotoa löytyy välineitä oman hyvinvoinnin turvaamiseksi ja parantamiseksi, sen parempi. On mielestäni hienoa, että tuotteiden mukana tulevassa ohjekirjassa on esillä muun muassa triggerpisteiden kartta, moni tuskin on miettinyt sen tarkemmin sellaisten olemassaoloa ja niiden vaikutuksia. Ja mikä myös on hienoa, on se, että tällaisia tuotteita suunnitellaan ja valmistetaan innovatiivisesti Suomen maaperällä. Voisi kuvitella tuotteen olevan peräisin suuremmasta maailmasta – kotimaisuus kunniaan.

Kehonhuoltoa omilla ehdoilla.

0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix