Cheat Day, Syö Ihan Mitä Haluat


Viimeisestä cheatti päivästä on jo pitkä tovi. Mielessä on vähän väliä pyörinyt ajatus kuitenkin sellaisen pitämisestä. On mukava suunnitella minkälaisia herkkuja sitä seuraavalla kerralla suuhunsa tyrkkäisi. Nyt vein ajatuksen suorittamisen tasolle ja toteutin pitkään janotun ”huijauspäivän”.
 
Cheat day – en mieti sitä mitä syön. Syön ihan mitä haluan, suklaasta pizzaan ja syön kaikkea PALJON!! Niin paljon ettei varmasti hetkeen tee mieli koskeakkaan mihinkää rasvaiseen tai makeaan herkkuun. Toisaalta ei mulla yleensä tee mieli mitään herkkuja, koska kroppa on totutettu rasvattomiin ja sokerittomiin ruokiin, ei keho osaa sillon niitä kaivatakaan. 
 
Mutta kyllä nautin tälläsistä päivistä, mieli lepään, kun saa koneistoonsa välillä jotain muutakin kuin vain makaroonia ja jauhelihaa. Se on siis henkinen piriste, sitä odottaa aina innolla. Muttei se kuitenkaan jää ainoastaan psyykkiseksi boostaukseksi, vaan niistä on hyötyä myös fyysisellä puolella. Huijauspäivät kiihdyttävät aineenvaihduntaa, kun välillä härnätään kroppaa isommilla kalorimäärillä kuin mihin se on tottunut! 
 

CHEAT DAY SISÄLTÖ:

Aamulla heitin blenderiin vähän kaikenlaista mitä mieleen juolahti, puurohiutaleita, rahkaa, herajauhetta, puurojauhetta, maitoa ja vettä. Ei huvittanut laitella puuroa ja munia, koska tiesin, että päivittäiset kalorit kyllä tulee myöhemmin täyteen. Säästin siis aikaa ja laitoin blenderin huutamaan. Kävin salilla tuhoamassa olkapäät ja ojentajat, jonka jälkeen vedin palautusjuoman. Parin tunnin breikki syömisestä ja iskin sen jälkeen Uskudariin, joka on Savonlinnassa sijaitseva Kebab Buffet. Sieltä löytyy hyvä salaattipöytä, pitsaa, kebabia, ranskalaisia, wingsejä, jätskiä jne… Suosittelen!

Buffetin toimintasuunnitelma 

1. Syödään niin paljon rasvaista kebabia ja pitsaa kuin napa vetää (tässä tapauksessa 3 lautausta),koska ne on kaikkein raskainta syötävää ja ne tärkeimmät!
 
2. Siirrytään salaattipöytään ja kosketaan muodon vuoksi niihinkin, koska koko rahan edestä täytyy syödä. Salaattia ei oteta turhaan täyttämään mahaa ensimmäisille lautasille!
 
3. Salaatin jälkeen hyökätään jäätelön kimppuun, koska makealle löytyy aina omaa tilaa mahalaukusta.
 
4. Kun ei jäätelökään enää uppoa niin juodaan limsaa ja kaakaota psyykkiseen ja fyysiseen väsymispisteeseen!
Tällä sotasuunnitelmalla saat buffeteista kaiken irti!
 
Buffetin jälkeen oli ”En syö enää ikinä” -fiilis, mutta silti kaupan kautta ruokalevolle. 
Kaupasta oli haettava iltapala ainekset, jotka olivat seuraavanlaiset:
 

Eväslista

Cookies, tumma- ja maitosuklaa (150g)
Kalorit: 745,5 kcal
Proteiini: 7,8 g
Hiilarit: 91,5 g
Rasvaa: 37,5 g
 
Mud Cake (400g)
Kalorit: 1520 kcal
Proteiini: 24 g
Hiilarit: 236 g
Rasvaa: 56 g
 
Fazer Suklaalevy Marianne (200g)
Kalorit: 1062 kcal
Proteiini: 16,4 g
Hiilarit: 102 g
Rasvaa: 60 g

 

Vanilja kermajäätelö (1L)
Kalorit: 1820 kcal
Proteiini: 20 g
Hiilarit: 210 g
Rasvaa: 100 g
 
Valio Maitorahka (500g)
Kalorit: 300 kcal
Proteiini: 50 g
Hiilarit: 21,5 g
Rasvaa: 1 g
 
YHTEENSÄ:
Kaloreita: 5447,5 kcal
Proteiinia: 118,2 grammaa
Hiilareita: 661 grammaa
Rasvaa: 254,5 grammaa
  
Rehellisesti iltapalalla ruoka vei miehestä voiton, en todellakaan kaikkea tuota pystynyt syömään! Sillä asenteella kuitenkin lähen aina liikkeellee, että ennemmin liikaa kuin liian vähän! Tavote saavutettu ja päivittäiset kalorit turvattu huolella. Eikä tee enää mutakakkua mieli… 
 
Vähän jäi vielä ”roskaa” syömättä, mutta syödään ne sitten seuraavana jalkapäivänä niin ei hukkaan mene. Tosiaan buffet maksoi 10,40€ ja tää iltapala alle kympin. Nyt on taas hetkeksi sokerihammas taltutettu, katotaan mitä sitä seuraavalla kerralla keksii.
 
Joku sanoo ettei tälläsessä syömisessä oo mitään järkeä! Se on hyvin mahdollista, mutta mun mielestä on tosi hauskaa tehdä näin aina silloin tällöin. Tuo vaihtelua arkeen ja piristää kummasti. En syö herkkuja ikinä, ellen tällästä ”cheat day” sitten pidä, se kompensoikoon ylensyöntiä. Yksi munkki ei kuitenkaan mua tyydytä vaan se homma on vietävä yli ja rajusti, että saan siitä kaiken irti. 
Tapana tehdä syömisestäkin haaste…
Cheat day
On helppoa syödä rasva- ja sokeripitoisia herkkuja, ne maistuu hyviltä,
ne ovat suhteellisen halpoja ja ne ovat nopeasti syötävissä…
…mutta mieti kaksi kertaa ennen kuin valitset roskaruuan.
 
PS Älä ota musta mallia, kerron vaan miten itse asioita hoidan.
 
-Aaro
5 1 vote
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix