10 min aamurutiinit parempaan päivään

Rakastan aamuja, ne ovat minulle tehokkainta työaikaa ja aikaisemmista kirjoituksistani se on varmasti vallan hyvin käynyt ilmi. Tämän vuoden puolella olen kehittänyt itselleni noin 10 minuuttia kestävän aamurutiinit -ohjelman, jonka avulla päivä alkaa energisellä ja hyvällä tavalla. Kyseiset rutiinit teen heti herättyäni, sen jälkeen kun sänky on pedattu ja naama on pesty jääkylmällä vedellä (joka jo itsessään virkistää todella hyvin).

Olen ihmistyyppiä, joka ei viihdy tekemättömyydessä, en osaa nukkua päiväunia tai pysähtyä miettimään maailman menoa. Tunteita sisälläni voisi kuvalla rauhattomiksi, vaikka ulkoisesti rauhallinen olenkin. Sen rauhattomuuden tunteen kuitenkin haluan oppia hallitsemaan ja siksi heti aamulla pysähdyn hetkeksi miettimään elämääni. Pysähdyn täysin, istun alas, hengitän syvään ja mietin positiivisia asioita sekä sitä kaikkea mistä voin olla kiitollinen.

Lattialla istuessani ja ajatellessani teen samalla hengitysharjoituksia. Tiedostan oman hengitykseni olevan usein pinnallista, joka jää ainoastaan jonnekin keuhkojen yläosaan. Syvempien hengityksien kautta, jotka kulkevat pallean kautta, laajentavat rintakehää sekä nostavat hartioita ylöspäin elimistö saa enemmän happea ja samalla ne rauhoittavat koko olemuksen. 

Hengitysharjoitus 1 : 4 : 2

Hengitysharjoitus kestää yhteensä 5 minuuttia. Hengitän ensin nenän kautta niin syvään ja pitkään kuin pystyn. Sen jälkeen pidätän hengitystä 4 kertaa pidemmän ajan kuin sisäänhengitys kesti. Hengityksen pidättämisen jälkeen puhallan keuhkot täysin tyhjiksi suun kautta, ajassa joka kestää 2 kertaa pidempään kuin sisäänhengitys. Eli rytmi saattaa olla esimerkiksi seuraavanlainen:

5 sekuntia nenän kautta sisään
20 sekuntia hengityksen pidätys
10 sekuntia suun kautta ulos

Teen harjoitusta viiden minuutin ajan. Syviä hengityksiä. Sisäänhengitys määrittelee muiden vaiheiden pituuden. Yllättävän nopeasti elimistö rauhoittuu harjoituksen aloittamisesta ja ajat jonkin verran pitenevät. Todella rauhoittava harjoite.

Hengittämisen ja rauhoittumisen aikana mietin kiitollisuuden kohteita sekä positiivisia asioita. Se on ehdottomasti paras tapa aloittaa jokainen aamu, koska aamun ensimmäiset mietteet määrittelevät suuntaan koko tulevalle päivälle. Valitse itse aamulla miltä päiväsi tulee näyttämään.

Aamushotti

Aamuisin juon sitruunavettä, jonka ainesosina toimivat kokonainen sitruuna ja 2 ruokalusikallista omenaviinietikkaa. Vettä on noin 2 desilitraa ja juon sekoituksen yhdellä kulauksella. Maku on melko hapan, mutta nämä kaksi toimivat yhdessä mielestäni oikein hyvin — omenaviinietikka itsessään saa kylmät väreet aikaan, mutta on se sen arvoista. Erittäin piristävä ja terveellinen yhdistelmä. Nesteytystä ei voi muutenkaan korostaa liikaa. Hyvä startti päivään!

Yhteistyössä: FitWood

Keskivartalo ja selkä liikkeelle

Hengitysharjoitusten jälkeen teen muutaman minuutin venyttelykepillä vartalon kiertoja, taivutuksia sekä olkapäiden pyörittämistä. Toisiaan yhdistän myös aamuiseen keppijumppaan vähän vatsalihastreeniä, jossa käytän voimapyörää ja teen tavallisia vatsarutistuksia jumppamaton päällä. Lyhyellä jumpalla vireystila nousee entistäkin korkeammalle, kun lihakset saavat liikettä ja verenkierto vilkastuu.

Kylmä vesi, sängyn petaus, aamushotti, hengitysharjoitukset, positiiviset ajatukset, liikunta — aamu ei voi alkaa mitenkään muuten kuin hyvin.

”Huonot aamut” ovat vain itsestäsi kiinni.


Muistutuksena!
Blogin lukijat saavat 10 % alennuksen
kaikista FitWoodin tuotteista, koodilla: AARO10

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *