Treeniohjelmat Jäävät Hyllylle Hetkeksi


Viimeset pari vuotta oon orjallisesti noudattanut tekemiäni treeniohjelmia. Pieniä muunnelmia oon tehnyt sinne tänne silloin tällöin. Saliohjelmani ovat yleensä sellaisia joita tulee seurattua seuraavat 6-8 viikkoa, sitten menee ohjelma vaihtoon.

Tällä metodilla oon pysynyt hyvin kärryillä siinä missä mennään ja nousujohteisuus on varmasti taattu, koska aina voi tarkistaa, että mitä painoja viime treenissä on käytetty ja niin edelleen. Sen oon kuitenkin huomannut tässä orjallisessa treeniohjelman noudattamisessa, että kangistun helposti samoihin kaavoihin, enkä niin ollen lähde soveltamaan ja kokeilemaan uusia asioita.

Uusi erilainen ärsyke lihakseen takaa sen kehittymisen, omiin kaavoihin kangistuminen ei oo hyvästä pidemmällä tähtäimellä. Tähän nyt haluisin lähtee omissa treeneissä pureutumaan, ei enää kaavoihin kangistumista ja orjallista treeniohjelman noudattamista.

Treeniohjelmat tauolle

Ratkaisu: seuraavat pari kuukautta treenaan aivan ilman treeniohjelmia, korkeintaan ennen salia mietin mitä liikkeitä tulen tekemään. Mutten tee mitään ohjelmaa valmiiksi, jota sitten seuraan viikosta viikkoon. Tottakai käyn kaikki lihasryhmät samalla lailla läpi kuin tähänkin asti. Salille mennessä siis tiedän, minkä lihasryhmän treenaan sinä päivänä ja siinä oikeastaan se.

Salilla sitten lyön lukkoon liikkeet mitä teen ja missä järjestyksessä. Ellen sitten ole päähäni jo aikaisemmin pyöritellyt jonkinlaisen treenin.

Mitä tästä nyt sitten hyötyy? Pääsen eroon vanhoista kaavoistani. Ilman ohjelmaa pystyn soveltamaan kaikkea mitä salilta löytyy. Jos jokin laite on esimerkiksi käytössä, joka olisi kuulunut ohjelmaan, niin se ei haittaa yhtään! Siitä voi lähteä kehittelemään jotain uutta, eikä jää myöhemmin hampaat koloon, kun jäi kyykky pois ohjelmasta…

Väkisinkin tulee käytettyä uusia laitteita ja erilaisia treenimetodeja. Vain mielikuvitus on rajana, ei oo mitään kaavaa minkä mukaan niitä treenejä vetää. Tätä kautta sitten tapahtuu sitä oppimista, joka on aina hyvästä, aina.

treeniohjelmat

Haasteena tässä voi olla: Joku lihasryhmä saattaa vahingossa jäädä vähemmälle huomiolla kuin joku toinen. Siitä sitten tulee epätasapainoa lihasten välillä, joka taas ei oo hyvä juttu.

Tietysti kirjoitan ylös myös treenit mitä nyt tuun tekemään. Myöhemmin niille voi sitten varmaan naureskella.

Mielenkiinnolla kyllä odotan, mitä kaikkea löydän itteni tekemästä…
Älkäähän kangistuko kaavoihin!

-Aaro

0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Aaro Huttunen
7 vuotta sitten

Moro!

Itseasiassa tänään vasta alkoi ekat "oikeat" tunnit. Mutta tosiaan kyllä voin kirjoitella noista asioista tällä viikolla! Kiitos mielenkiinnosta. 🙂

Anonyymi
Anonyymi
7 vuotta sitten

Hei olis kiva kuulla miten sulla on lähteny koulu käyntiin. Onko alkanu jo oikeet tunnit, miten uudet opiskelijat otettiin vastaan ym..

0
Kommentoix