Treenaamisen Ei Tarvitse Olla Kaunista


Kuntosalilla saa irvistää ja ilmeillä. Ilmeet kertovat ulkopuoliselle sen, että nyt poistutaan mukavuusalueelta ja yritetään tosissaan. Mikä voisi olla hauskempaa kuin seurata treenikaverin ilmeitä sarjojen välissä? Kun silmistä näkyy palava tahto ja ilme kertoo lihaksissa tuntuvasta poltteesta. Itsensä ylittäminen on yksi treenaamisen kulmakivistä ja sen voi myös nähdä ulospäin. Anna sen näkyä!

Toistojen aikana saattaa kuulua puhinaa, pihinää, ähkinää tai sihinää, eikä se todellakaan ole häpeä. Henki kulkee vielä joka on hyvä asia. Äänitehosteilla pystytään myös tauottamaan ja rytmittämään toimintaa. Se ei ole typerää vaan fiksua. Lihakset tarvitsevat happea toimiakseen. Anna sen kuulua! Älä kuitenkaan ylikorosta tätä osa-aluetta, koska se voi olla helposti hyvin ärsyttävää. Esimerkiksi pitkien sarjojen ensimmäisten toistojen aikana tuskin on tarvetta karjua ja herättää aivan turhaa huomiota. Huomiohakuinen toiminta kuntosalilla harvemmin herättää arvostusta. Kaikkien pitäisi olla siellä ainoastaan keskittymässä itseensä.

Harjoitellessa ei tarvitse pelätä hikoilemista tai naaman punoittamista. Vaikka hikoilu on hyvin yksilöllinen ominaisuus, niin se kuuluu asiaan sekä on suotavaa. Missä sitten hikoilet, jos et salilla? Hikoilu tekee hyvää ja kertoo muun muassa kuormituksen tehokkuudesta ja lihaksien rasituksesta. Hikoilu on merkki siitä, että elimistö on viety pois siltä alueelta mihin se on normaalissa olotilassaan tottunut. Anna sen tuntua! 

hauiskaanto-suoralla-tangollaSukupuolella ei ole merkitystä

Samat asiat koskevat molempia sukupuolia. Salilla saa näyttää hyvältä, sinne saa pukeutua niin, että jokainen vaatekappale sopii yhteen toistensa kanssa. Siinä ei ole mitään väärää, mutta sen ei pitäisi olla kaikkein tärkein asia miltä näytät siellä. On hyvä, että vaatteiden kautta pystytään rakentamaan itseluottamusta ja tottakai silloin on myös mukavampi treenata, kun ei tarvitse huolehtia miltä peilistä ulkoisesti näyttää. 

Kaikista tärkein asia on työmoraali — pitää näkyä salilla! Lupaan kaikille nuorille tytöille ja myös pojille sen, että treffikutsuja alkaa sadella vasta sitten, kun keskityt itseesi ja näytät kuinka harjoitellaan täydellä efortilla. 

harjoittelu-ilmeellaharjoittelun-lopetus

Anna työn laadun puhua puolestasi. Olen puhunut satojen ihmisten kanssa kuntosaliharjoittelusta ja siihen liittyvästä ulkonäkökeskeisyydestä. Aivan joka kerta tullaan samaan lopputulokseen: vähemmän ulkonäköä (peilit, selfiet)  ja enemmän tekemistä! Vannon, että kuntosalilla irvistely, puhina ja hikoilu tekevät sinusta kauniin. 

Anna sen näkyä, kuulua ja tuntua!

0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix