Alanvaihto yrittäjäksi: Kun unelmat eivät jätä rauhaan | Taru Tammikallio

”Jos olet uskonut joskus joulupukkiin, voit varmasti uskoa, että olet upea tyyppi!”
– Taru Tammikallio


Taru Tammikallio (@tammikalliotaru), on muun muassa freelance-toimittaja, sisällöntuottaja, bloggaaja, konseptisuunnittelija, artisti sekä äiti. Taru tiesi jo pienenä haluavansa media-alalle, mutta muiden mielipiteet ja pelot ohjasivat ensin toisaalle – äitiyslomalla hän kuitenkin päätti vielä yrittää entisen unelmansa jahtaamista. Taru teki alanvaihdon ja lähti kokeilemaan unelmien kantavuutta ja on edelleen tällä matkalla! Nykyään Taru työskentelee monipuolisesti media-alalla. Hän esiintyy sosiaalisen median puolella avoimesti ja ottaa vahvasti kantaa esimerkiksi työelämän ilmiöihin, yrittäjyyteen ja työhyvinvointiin liittyen oman blogin “Stuff about” sekä podcastin Tabu – suoraa puhetta työelämästä puolella.


Jakson sisältö

Kuuntele podcastia: Apple Podcasts | Google Podcasts | Spotify | Anchor | YouTube

Kysymykset

Kaikki alla olevat kysymykset eivät haastattelun aikana välttämättä esiinny kronologisessa järjestyksessä. Osa kysymysten vastauksista saattaa tulla esille hieman erilaisen kysymyksenasettelun takaa.

 1. Mitä maailmaasi kuuluu?
 2. Teet todella rohkeaa ja puhuttelevaa sisältöä, esimerkiksi podcastin puolelta voidaan nostaa useita aiheita esille kuten: “Uraäiti – huono äiti?” (hyvin ajankohtainen aihe) tai Työuupumus: “Jos tämä kiire ei lopu, hyppään sillalta alas.” – Mistä kiinnostus työelämää koskeviin aiheisiin on alun perin lähtenyt?
 3. Esiinnyt useilla alustoilla näkyvästi ja otat kantaa moniin asioihin, joihin kaikki eivät välttämättä hyvin mielellään lähtisi puuttumaan, teet muun muassa nykyään musiikkia (uusin aluevaltaus) – Oletko aina ollut räväkkä ja rohkea persoona?
 4. Monille varmasti tuttuja ajatuksia ovat pelot ja muiden mielipiteiden kuunteleminen, ja niiden kautta ratkaisujen tekeminen, myös itse olet puhunut tästä monesti ja aikaisemmalta koulutukseltasi oletkin Sosionomi eli jotain aivan muuta kuin mitä nykyään teet – millainen oli vuoropuhelu itsesi kanssa, kun päätit ottaa tämän askeleen ja vaihtaa uraa?
 5. Mistä lähdit rakentamaan uutta uraa, oliko sinulla selkeä suunnitelma mitä kautta lähdet rakentamaan henkilöbrändiä ja nimeä media-alalla?
 6. Miltä yrittäjyyden alkuajat tuntuivat, saitko apua esimerkiksi perheeltä, vai lähditkö ratkaisemaan asioita oma-aloitteisesti heti ja omaa intuitiota kuunnellen?
 7. Astuminen mukaan musiikkibisnekseen ja artistiuran aloittaminen, mistä ajatus tähän?
 8. Mitä sinulta voidaan tulevaisuudessa odottaa?

5 kehittävää kysymystä

 1. Mikä on suosikkikirjasi ja miksi?
 2. Lempi ”Lifehack”?
 3. Suurin virheesi elämässä?
 4. Minkä neuvon antaisit 18-vuotiaalle itsellesi?
 5. Minkä unelman aiot saavuttaa lähitulevaisuudessa?

Kirjasuositukset

*Sisältää mainoslinkkejä.
*Jen Sincero – You Are A Badass (Amazon)

Jakson sponsorit

Puhdistamo | puhdistamo.fi
Koodi: AARO15 ⮕ 15 % alennus

Terveys on tärkein asia mikä jokaisen tulisi priorisoida. Henkilökohtaisesti haluan tarjota keholleni vain parhaita ravinteita ja tiedän, että Puhdistamon tuotteisiin voi aina luottaa. Jokaisella tuotteella on laatutakuu ja niissä käytetään vain parhaita raaka-aineita. Puhdistamo on Suomen ensimmäinen Superfood brändi jonka toiminta perustuu täysin huippulaatuun (perustettu 2010) – kun haluat pysyä terveenä.

Kaikki alennuskoodit | aarohuttunen.com/edut

Tarun tavoitat

Sivusto | www.tarutammikallio.com & www.omanelamasisuperstara.fi
LinkedIn | Taru Tammikallio
Instagram | Taru Tammikallio & Oman Elämäsi Superstara
Podcast | Tabu – suoraa puhetta työelämästä
Musiikki (Spotify) | Taru

Taru Tammikallio

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *