Talvikuvaukset


Taas pitkästä aikaa kameran edessä. Tuli sellainen fiilis, että tämän vuoden puolella täytyy vielä muutama kuva ottaa, joten kysyin kaveriani kuvaamaan muutamat otokset. Emme saaneet mitään järkevää sisätilaa käyttöömme, joten päätimme ottaa kuvat ulkona. Vaikka pakkasta oli noin -10 °C astetta ja kuvissa oli tarkoitus esiintyä myös t-paita päällä niin toteutimme kuvaukset.

Kyllä siinä itse kullakin kylmä välillä oli, kun kameraa on kuitenkin helpompi käsitellä paljain käsin kuin rukkasten kanssa ja vaatteiden vaihto tapahtui ulkosalla ilman mitään pipoa tai lapasia. Mutta ei se itse kylmyys kuitenkaan menoa haitannut, koska koko ajan oli tekeminen yllä. Kotosalla vasta huomasin kuinka jäässä ainakin sormet oikeasti olivat, kun eivät tahtoneet liikkua kunnolla — puolen tunnin sisällä olo ajan jälkeen sormet olivat vasta täysin toimintakykyiset. Esimerkiksi puhelimen kosketusnäyttöä oli todella vaivalloista käyttää.

Kuvaukset toteuttiin Mäntyharjulla. Niihin meni aikaa yhteensä noin puolitoista tuntia ja, koska reissun päällä olin, niin asukokonaisuuksia minulla ei kovin montaa ollut mukana, joten oli tyydyttävä vaihtelemaan lähinnä yläosan vaatetusta. 

Kuvaukset menivät kaikin puolin hyvin ja mielestäni saimme aikaan useita oikein hyviä kuvia, vaikken mitenkään taitava kameran edessä olekaan. En vielä tiedosta parhaita asentojani tai ilmeitäni, joten on vain kokeiltava kaikenlaista erilaista ja toivottava jonkin kuvan onnistuvan. Varmasti paljon parantamisen varaa on monessa suhteessa, mutta tärkeintä kuitenkin on pitää pilke silmäkulmassa ja yrittää sekä samalla oppia.

Itselleen pitää antaa mahdollisuuksia

Kameran edessä toimiminen on mielestäni mukavaa, koska se on loppujen lopuksi kuitenkin aika vapaata, kun itse kuvausideoita sommittelee. Vahvuudeksi esiintymistä en laskisi ja varmasti kaikissa on sellaisia piirteitä, jotka itseä häiritsevät. Henkilökohtaisesti olen melko kova antamaan itselleni kritiikkiä ja, kun kuvia ensimmäisellä kerralla katsoo, niin virheitä itsestään löytää paljon. Toisaalta, mitä enemmän kuvia silmäilee, sitä armollisemmaksi itseään kohtaan alkaa tulemaan ja silloin pystyy myös itse nauttimaan kuvista enemmän.

Ei voi oppia, ellei yritä.


Enemmän kuvia kuvauksista voit löytää sivuston KUVAT osiosta.

Kannattaa seurata minua myös Instagramissa nimimerkillä @aarohuttunen
Instagramiin päivitän säännöllisesti uusimpia ja ajankohtaisimpia kuvia!

0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix