Liikkuva työpiste mahdollistaa paljon

Yhteistyössä | Visionist.fi & Logitech

Pöytätietokoneeni hajosi 3 kuukautta sitten ja tiesin jo silloin, että liikkuvainen elämäntyyli ei tule muuttumaan vielä lähivuosiin. Päätin, että nyt on oikea aika sijoittaa kannettavaan tietokoneeseen – videoiden muokkaaminen, podcastien äänittäminen, asiakastapaamiset sekä koulutyöt hoituisivat jatkossa kaikki saman päätteen ääressä. Ajatus siitä, että kaikki onnistuisi saman tietokoneen ääressä oli houkuttava.

Muutos vaatisi sitä, että luovun pöytäkoneesta sekä suuresta näytöstä (24¨) ja siirryn takaisin pienemmän työpisteen ääreen. Mukavuudesta oli tingittävä, käytännöllisyyden kustannuksella. Tiesin, että teen suurimman osan ns. ”tien päällä” kaikesta mitä teen. Lopulta ratkaisu oli helppo, joka tapauksessa päätyökoneeni sanoi itsensä irti – yhteisten mahtavien vuosien jälkeen. Jotain pitäisi hankkia tilalle.

Hankin uuden (käytetyn) kannettavan tietokoneen, joka osoittautui mahtavaksi hankinnaksi, toki tilaa saisi aina olla enemmän, kun nykyään yhden videon kuvaaminen vie noin 40 GB tilaa, 4K kuvanlaadulla. Sitä ei koskaan ole riittävästi.

Huomasin kuitenkin nopeasti, että kotioloissa pieni 13¨ näyttö ei pitkällä tähtäimellä palvele siinä mielessä, että on jatkuvasti tuijotettava alaviistoon, ellei hanki lisänäyttöä, mutta se ei ole vielä tarpeen.

Välineistö siis edelleen tarvitsi hieman päivittämistä, että näyttöpäätetyötä jaksaa tehdä pidempiä aikoja kerralla. Jokainen joka käyttää kannettavaa tietokonetta enemmän, tietää touchpadin käytön ongelmakohdat sekä mahdollisen hitauden versus ulkoinen hiiri.

Näytön tai pöytäkoneen sijaan hankin ulkoisen näppäimistön sekä hiiren, jotka tekevät kotona työskentelystä paljon nautinnollisempaa. Eikä töiden siirtäminen kodin ulkopuolellekaan ole mikään ongelma.

Nykyinen työpiste

Työpiste
Työpiste

Ikävä kyllä muuton yhteydessä piti luopua sähköisestä työpöydästä, mutta välillä valintoja joutuu tekemään ja sitten adaptoitumaan uuteen tilanteeseen. Näytön nostaminen sekä ulkoisen näppäimistön sekä hiiren ansiosta nykyinen työpiste on paljon käytännöllisempi ja ergonomisempi, mikä on itselleni hyvin tärkeää. Vaikken vietäkään työpisteellä kuin ehkä 25% työajasta.

Työvälineiden valinta

Itselleni on tärkeää, että kaikki elektroniikka mitä omistan on laadukasta ja tarpeellista säännöllisesti (mielellään päivittäin). Logitechin MX -mallisto teki itseeni loistavan vaikutuksen. Logitech MX Anywhere langaton Bluetooth hiiri sopii itselleni täydellisesti, se on kooltaan pieni ja sen voi ladata suoraan tietokoneelta johdon välityksellä (tuotevideo) – toisin kuin esimerkiksi Applen Magic mouse, joka vaatii paristojen vaihtoa. Suoraan sanoen yllätyin kuin hyvin hiiri toimii iMac Pro:n kanssa.

Sekä hiiren että näppäimistön yhdistäminen onnistui 20 sekunnissa, pelkän Bluetooth yhteyden avaamalla ja molemmat yhdistyvät automaattisesti tietokoneeseen sen käynnistyttyä, kun ovat lähistölle. Hiiren tai näppäimistön käyttäminen ei kuitenkaan estä millään tavalla itse tietokoneen touchpadin tai näppäimistön käyttöä samaan aikaan. Aivan loistava yhdistelmä.

Mitä näppäimistöön tulee, niin se on parhaimman tuntuinen näppäimistö, mitä itse olen kokeillut yli viiteen vuoteen (tuotevideo). En ihmettele yhtään, miksi se on voittanut useita palkintoja mm. designin ansiosta. Jokainen näppäin on esimerkiksi kaiverrettu sormenpäänmuotoiseksi ja näppäimistön valaistus syttyy liikkeestä, kun viet käden lähelle näppäimistöä (koskematta). Kerrassaan upeaa teknologiaa.

Kaikista parasta tässä setupissa on se, että sen voi kuljettaa tarvittaessa mukana minne tahansa, kuten alun perin olikin ajatuksena. Liikkuva työpiste tekee elämästä paljon mukavampaa.

”Teknologia mahdollistaa ihmeitä.”

Yhteistyössä | Visionist.fi & Logitech

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *