Fysioterapiaopinnot ja Aloittaminen


Moikka!

Mulle heitettiin kysymyksiä: Miten on koulu lähtenyt käyntiin? Onko ”oikeat” tunnit jo alkanu? Miten uudet opiskelijat otettiin vastaan?

Kun kerran kysymyksiä esitetään, niin tottakai niihin on vastattava!

Tää mun koulutaival on lähtenyt käyntiin erittäin leppoisasti. Ei oo vielä hartioille heitetty minkäänlaisia painoja. Niin kuin jo aikaisemmissa kirjoituksissa kirjoittelin: ollaan istuttu tää ensimmäinen viikko aika pitkälti koneilla. Netissä ollaan surffailtu ja tutkittu kaikkia sivuja mitkä liittyvät tähän koulun käyntiin mm. Moodle, Student ja opiskelija sähköpostit. Vähän puuduttavaa hommaa, mutta onhan näistä päästävä perille, että osaa tehtävät palauttaa.

Ite oon kyllä sellanen päivä kerrallaan eläjä, etten mistään ota stressiä. Tässä nyt kuitenkin, kun alkaa ajattelemaan, että kasaan pitäisi saada 210 opintopistettä. Yksi opintopiste on noin 27 työtuntia (oppitunnit, oma opiskelu, etc.). Kyllä sitä koulua vielä on paljon edessä! Elikkä 210 x 27 = 5670 tuntia töitä edessä, huh huh..! No joo, en lähe nytkään tälle linjalle. Päivä kerrallaa, stressiä en ota.

Joo ja ensimmäiset ”oikeat” tunnit oikeastaan alkoivat vasta eilen.

Fysioterapiaopinnot

1. Ihmisen kasvu, kehitys ja oppiminen
2. Ihminen toimivana ja liikkuvana
3. Suomen kieli ja viestintä

1. aiheessa käsitellään sitä, millä tavoin ihmiset oppivat ja käsittelevät asioita. Sitä kautta opetellaan käsittelemään asiakkaita ongelmalähtöisesti ja pystytään opettamaan heitäkin käsittelemään ongelmiaan uusilla tavoilla. Enpä siitä sen enempää osaa vielä kertoa…

2. aiheessa opetellaan mm. missä suunnissa ihmisen nivelet voivat liikkua, opetellaan verenkierron kulkua ja tän tapasia juttuja. Tottakai otettiin heti käyttöön latinan kielistä termistöä, se kun on sellainen lääketieteellinen kieli. Ei siinä mitään, tähän astiset jutut on aivan tuttuja juttuja mulle, ei oo hätä päivää. Mutta näille jotka ikinä ei oo ikinä näitä asioita käyneet edes suomeksi, niin yritäppä nyt sitten saman tien latinaksi myös. Ei oo helppoa, sen tiedän.

3. aiheessa ihan vaan opetellaan kirjoittamaan ja laitellaan pilkkuja paikoilleen…

fysioterapiaopinnot

Joo ja tosiaan oli meillä tossa englannin- ja ruotsin lähtötasotestit. Koneella tehtiin tehtäviä, englannin kielisiä taisi olla 27 kappaletta. Ne meni yllättävän hyvin omasta mielestä. Sitten kun tuli ruotsin aika, niin ei mitään toivoa osatakkaan. Tuskin tein puoliakaan tehtävistä ja viimeistä esseetä en edes yrittäny kirjoittaa. Aivan hakusessa koko kieli…

Kiitos vaan yläasteen ja lukion ruotsin opettajille, joiden opettamistyylit olivat huonommat kuin huonot, sori nyt vaan. Ei muuta kuin ruotsin tehovalmennus kurssille! Saapa ainakin opintopisteitä kerättyä suht helposti. Oishan se kiva hallita edes jotkin perusasiat siitäkin kielestä. Tällä hetkellä osaamistaso on tyyliä: ”Jag heter Aaro.” ja siinäpä se.

Miten uudet oppilaat on otettu vastaan?

Todella hyvin todella hyvin. On erittäin aktiivinen ja mukava tuutori porukka kattomassa meidän perään. Järjestävät kaikenlaista ohjelmaa niin kouluajalla kuin vapaa-ajallakin. On ollut muutamat illanistujaiset tässä, joissa on tutustunut jengiin paremmin.

Myös kaikki vanhemmat fysioterapeutti opiskelijat ovat tullaat esittäytymään meille vuorollaa, joten kaikkien kanssa on oltu jo tavalla tai toisella tekemisissä. Aivan loistavaa, että kaikki ihmiset on tullut nähtyä näinkin alussa. Pieni koulu, pienet piirit, mutta sitäkin tiiviimpi porukka. Tykkään.

Tässä yritetään vielä sisäistää kaikkien ihmisten nimiä. Pikku hiljaa hyvä tulee. Varmaan 25 kertaa ollaan esitelty itsemme: ”Nimi, ikä, kotipaikka, harrastukset…”, muttei se esittely kyllä turhaan oo mennyt, koska ei vieläkään oo kaikkien nimet jäänyt päähän.

Siinäpä kyssäreihin vastauksia.
Kertoilen lisää, kun asioita mieleen juolahtaa!

-Aaro

0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix