Aktiivisuus arjessa antaa enemmän energiaa koko elämään

Kaupallinen yhteistyö: Keskisenkello.fi

Henkilökohtaisesti istun vuorokauden aikana paljon (liikaa) ja työnkuvani käytännössä koostuu lähes kokonaan tietokoneen näytön ääressä olemisesta. Tiedostan hyvin istumisen haitat ja myös työni puolesta puhun terveyden edistämisestä hyvin monesta näkökulmasta, mutta silti välillä itsekin kohtaan ongelman, että unohdan liikkua päivän riittävästi… Enkä edes välttämättä tarkoita jokapäiväistä ”hikiliikuntaa”, vaan pelkkä arkiaktiivisuus auttaisi nostamaan energiatasoja jo huomattavasti lisää!

Aktiivisuus

Aktiivisuus on nykypäivän avainsana. Tietokoneellistuvassa maailmassa on helppo saada itsensä kiinni liian passiivisesta otteesta arkeen, kun esimerkiksi tietokoneet, kännykät ja televisiot tarjoavat jatkuvasti mielenkiintoista sisältöä. Elektroniikka ei kuitenkaan ole huono asia, päinvastoin – voimme hyötyä siitä valtavasti, kun käytämme sitä myös muihin tarkoituksiin.

Rakastan itse nykyajan mahdollisuuksia ja kehittyvää tekniikkaa. Pidän siitä, että pystyn erilaisten keinojen kautta hyödyntämään elektronisia laitteita myös oman terveyteni ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Parhaassa tapauksessa laitteet jopa nykyään muistuttavat liikkumaan joka tunti riittävästi. Tällaista merkittävää hyötyä haluan ainakin itse löytää laitteista joita käytän.

Nykyajan hyödyntäminen

Vuosia olen seurannut sykettä sekä kuntosalilla että lenkkipoluilla, unen määrää yöllä ja sen laatua. Kukapa ei olisi myös esimerkiksi seurannut omia vuorokautisia askeleitaan. Unohtamatta kymmeniä muita asioita, joita nykyään pystyy seuraamaan kotioloissa. Henkilökohtaisesti kuitenkin haluan pitää asiat mahdollisimman yksinkertaisina ja löytää yhdestä paikasta sekä laitteesta niin paljon hyödyllisiä ominaisuuksia kuin tarvitsen – se tekee kaikesta vaivattomampaa ja usein samalla halvempaa. Säästät aikaa, eikä liiallinen säätäminen vie motivaatiota. Kun kaikki on saatavilla helposti, on se todella motivoivaa ja auttaa sinua pysymään aktiivisena joka päivä. Siksi itse seuraan jatkuvasti monia asioita. Se auttaa lähemmäs tavoitteita ja tuo valtavasti energiaa arkeen.

Itselläni on ollut käytössä jo jonkin aikaa kevään huippu-uutuus Polar Grit X -urheilukello, joka tarjoaa kaikki edellä mainitut ominaisuudet ja paljon muuta. Kaikki samojen kuorien sisällä ja tyylikkäästi. Minulle on tärkeää myös erittäin tärkeää, että tuotteet joita käytän ovat laadukkaita sekä ennen kaikkea kestäviä – en halua pelätä sitä, että laite kärsii sateella tai hieman kovemmassa iskutuksessa metsäpoluilla. Polar Grit X täyttää armeijatason kestävyysstandardin vaatimukset (MIL-STD-810G), joten minkäänlaiset olosuhteet eivät sen käyttöä estä. On mahtavan vapauttavaa juosta sateessa, uida ja mennä vaikka saunaan kello kädessä ilman huolta!

”Polar loi maailman ensimmäisen puettavan fitness-laitteen yli 40 vuotta sitten.”
– Tomi Saario | Polar Electron, toimitusjohtaja


Aktiivisuus

Kellon ominaisuudet eivät kuitenkaa jää pelkästään näihin perinteisiin seurattaviin asioihin. Nimittäin kehitys on niin pitkällä, että Polar Grit X -urheilukelloa voi hyödyntää liikkumisen lisäksi myös ravitsemuksen optimoimiseen. FuelWise™ –ominaisuus auttaa sinua nimittäin ”tankkaamaan” pidempikestoisia suorituksia varten. Ravitsemus on kuitenkin usein se osa-alue joka ei välttämättä saa aivan yhtä paljon huomiota osakseen kuin itse liikunta. Myös toinen ominaisuus on mainitsemisen arvoinen, Hill Splitter™ -ominaisuus analysoi juoksun aikaisia ylä- ja alamäkiosuuksia, tämäkin on itsessään erinomainen lisä.

Aktiivisuus uudelle tasolle

Kyseinen urheilukello on kaikinpuolin aivan loistava ja itselleni All-Around-The-Year valinta – kaikkiin olosuhteisiin ja tilanteisiin, oli urheilulaji tai työpäivä millainen tahansa! Omaa aktiivisuuttaan on mielekästä seurata, kun kaikki ominaisuudet löytyvät samasta paikasta ja on äärimmäisen motivoivaa tietää tekevänsä tarpeeksi. Päivittäinen liikunta on yksi parhaista sijoituksista, jonka tulevaisuuteensa pystyy tekemään. Samoin se vaikuttaa samalla energiatasoihin saman päivän sisällä aivan merkittävästi, vaikkei tosiaan olisi kyse edes mistään kovin fyysisestä aktiivisuudesta. Pienetkin asiat merkitsevät todella paljon pitkällä juoksulla.

”Sijoita itseesi ja tulevaisuuteen.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *