10X Rule: keinoja menestymiseen

10X Rule auttaa sinua etenemään jokaisella elämän osa-alueella, mikäli hyödynnät sitä oikein. 10X säännön noudattaminen auttaa sinua muun muassa taloudellisesti, henkisesti ja fyysisesti. Mikäli haluat päästä seuraavalle tasolla omassa elämässäsi, millä tahansa osa-alueella on sinun ajateltava ja toimittavat täysin eri tavalla kuin aikaisemmin. Haluat sitten ansaita 1,000€ enemmän tai viedä yrityksesi liikevaihdon 1,000,000€ vuositasolla – tullaan skenaarioissa samaan lopputulokseen: ”Henkilö joka haluaa näitä asioita ei ole vielä valmis.” Jokaisen tavoitteen saavuttaminen vaatii erilaisia lähestymistapoja ja sinun täytyy olla valmis tekemään töitä.

Poiminnat kirjasta | *Sisältää mainoslinkkejä.
*10X Rule – Grant Cardone (Amazon)


”Anyone that suggests to me to do less
is either not a real friend or very confused.”
– Grant Cardone

10X

Suuri osa ihmisistä haluaa jotain lisää elämäänsä – toimivampia ihmissuhteita, lisää kokemuksia tai paremman kunnon. Näitä kaikkia asioita yhdistää halu kehittyä. Riippumatta siitä, haluatko lukea tänä vuonna 10 kirjaa tai tulla miljonääriksi, sinun pitää ajatella asioista eri tavalla, sitoutua tavoitteiden saavuttamiseen ja olla valmiina näkemään valtava määrä toimenpiteitä (10X).

Joten, ennen kuin uskottelet taas kerran itsellesi: ”Olen onnellinen sitten, kun saan…” tai ”En halua olla rikas – ainoastaan tyytyväinen…”, sinun täytyy ymmärtää yksi tärkeä asia. Rajoittaessasi tällä tavoin oman menestyksesi määrää, loukkaat 10X säännön periaatteita.

”When people start limiting the amount of success they desire, I assure you they will limit what will be required of them in order to achieve success and will fail miserably at doing what it takes to keep it.”

4 virhettä, joita ihmiset tekevät asettaessaan tavoitteita

 1. Virheellinen tavoitteen asettelu, asetetaan liian matalalla olevia tavoitteita, jotka eivät edesauta oikeanlaisen motivaatiotason saavuttamista.
 2. Aliarviointi, esimerkiksi aliarvioidaan sitä, kuinka paljon tavoitteen saavuttaminen vaatii työmäärää, resursseja, rahaa tai energiaa.
 3. Liiallinen ajankäyttö kilpailemiseen, käytetään liikaa aikaa muiden kanssa kilpailemiseen, ja liian vähän aikaa tarvittavan osa-alueen dominoimiseen.
 4. Aliarvioidaan vastoinkäymisten määrä, joita tavoitteen saavuttaminen tai sen ylläpito vaativat.

”Never reduce a target. Instead, increase actions.”

10X

Toiminnan asteet

Kysymys kuuluu: ”Kuinka paljon toimintaa vaaditaan menestyksen saavuttamiseen?”. Oikoteitä ei ole. Suurin osa ihmisistä epäonnistuu, koska toimivat väärällä toiminnan asteella. Jokaisella on neljä erilaista tapaa, joista valita:

 1. Mitään tekemättömyys.
 2. Perääntyminen.
 3. Normaalisti toimiminen.
 4. Merkittävä panostus.

1. Mitään tekemättömyys

Riippumatta toiminnan asteesta, jokainen niistä vaatii vaivannäköä omalla tavallaan. Esimerkki aamulla soivasta herätyksestä. Herätys soi. Vaikka näyttää siltä, ettei tapahdu mitään, kun jäädään sänkyyn makaamaan – se oikeastaan vaatii paljon energiaa. On nimittäin merkittävää menettää työnsä sen takia, ettei saa riittävästi aikaan. Jäädä nyt sänkyyn makaamaan. Se vaatii töitä ja luovuutta, että keksii itselleen riittävän suuren tekosyyn jättää menemättä töihin. On todella raskasta työskennellä alipalkattuna ja aliarvostettuna tällä planeetalla…

2. Perääntyminen

Menestymisen pelko” on ilmiö jota tässä tapauksessa vältellään. He ovat kokeneet jotain joka ei tarjonnut tarpeeksi palkitsevaa lopputulosta ja sen takia tulevia tilanteita vältellään, etteivät nämä kokemukset toistuisi. Pelätään epäonnistumista tai torjuntaa, siksi peräännytään. Perääntyjät käyttävät valtavasti aikaa todistaakseen itselleen, minkä takia perääntyivät – selviytymisen takia. Sen ajan voisi käyttää myös toisin.

3. Normaalisti toimiminen

Tehdään vain sen verran kuin on tarpeellista olla ”normaalilla” tasolla. Tämä aste on käytännössä kaikista vaarallisin, koska se hyväksytään. Kunhan tulet oikeaan aikaan paikalle ja käyttäydyt säädyllisesti, se riittää – äläkä aiheuta ongelmia. Pienikin epäonnistuminen saattaa tässä tilanteessa aiheuttaa valtavia määriä stressiä. Joku joka toimii koko ajan ”keskivertaisella” tasolla, mutta on kykenevä enempään – käytännössä välttelee vain jollain keinolla aikaisempia asteita. Normaali käyttäytyminen ei vedä puoleensa erityistä huomiota, eikä myöskään johda valtavaan menestymiseen.

4. Merkittävä panostus

Mieti lapsen elämää. He näkevät merkittävästi työmäärää kaiken uuden eteen, elleivät nuku. He tekevät kaiken täydellä energialla, kunnes vanhemmat käskevät tekemään toisin. Sinun pitää tietää mihin haluat energiaasi kuluttaa, muuten energia saattaa valua täysin hukkaan ja saatamme kohdistaa sen täysin turhiin asioihin kuten päihteisiin tai television katseluun.

Merkittävä panostaminen asioihin johtaa usein uusiin ongelmiin. Tässä kohti 4. toiminnan aste poikkeaa muista merkittävästi. Mitä enemmän näemme asioiden eteen vaivaa ja teemme töitä tavoitteiden saavuttamiseksi – sitä enemmän kohtaamme ongelmia. Kun toimimme 4. asteen mukaan, haluamme löytää edestämme uusia ongelmia, koska tiedämme kehittyvämme niiden mukana. Jos tyytyisimme toimimaan vain normaalin kaavan mukaan, tähän tilanteeseen emme ajautuisi. Käytännössä haluat aina joutua uusiin ”ongelmiin”, että voit kehittyä! Muista tämä: Jos et jatkuvasti löydä uusia haasteita edestäsi, et ota riittävän suuria askelia.

Kun toimit toiminnan 4:llä asteella, kuulet todennäköisesti kritiikkiä, sinua arvostellaan, toimintaasi tuomitaan ja voit kuulla kutsumasanoja, kuten työnarkomaani, ahne tai pakkomielteinen. Jotkut eivät voi sietää toimintaasi ja panostuksen määrää. Tiedät kuitenkin olevasi oikealla tiellä, kun:

 1. Löydät edestäsi jatkuvasti uusia ongelmia ja haasteita.
 2. Alat saamaan enemmän kritiikkiä ja varoituksia muilta.

Kaikki eivät tule koskaan ymmärtämään toimintaasi, mutta kun olet löytänyt itsellesi oikean tavan toimia ja huomaat vaivannäön palkitsevan – pidä siitä kiinni!

”An interesting thing about success is that it’s like a breath of air; although your last breath of air is important, it’s not nearly as important as the next one.”

10X Rule ja tavoitteet

Suurin osa ihmisistä kirjoittaa tavoitteensa ylös ainoastaan kerran vuodessa, jos edes niin harvoin. Harvemmin asioilla on paljon painoarvoa, joita tehdään ainoastaan kerran tai kaksi vuodessa. Niillä asioilla on merkitystä joita tehdään päivittäin. Kirjoita siis tavoitteesi ylös usein – mielellään joka päivä. Valitse kohteita, jotka voit saavuttaa ja joilla on sinulle merkitystä, että voit täyttää päivän merkityksellisillä toimilla. Jos tavoitteesi ovat liian pieniä, et ole valmis näkemään niiden eteen myöskään vaivaa. Kirjoita asiat ylös muodossa kuin olisit jo saavuttanut ne:

 1. Olen täydellisessä fyysisessä ja henkisessä kunnossa.
 2. Parisuhteeni on mielekäs ja positiivinen.
 3. Rakastan vaimoani joka päivä enemmän.
 4. Minulla on loputtomasti energiaa.

Unelmoi suuresti ja aseta myös valtavia pitkän aikavälin tavoitteita. Realistiset tavoitteet ovat hyviä lyhyellä tähtäimellä, mutta voit saada tavallisen ja realistisen elämän myös ilman varsinaisten tavoitteiden asettamista sitä varten. Uskalla unelmoida! Unelmat ovat itseäsi varten.

 1. Aseta tavoitteita itseäsi varten.
 2. Kaikki on mahdollista.
 3. Sinussa enemmän potentiaalia kuin uskot.
 4. Menestyminen on velvollisuutesi ja tehtäväsi.
 5. Oikoteitä menestykseen ei ole.
 6. Riippumatta tavoitteen koosta, se vaatii töitä.

Pelko on hyvä merkki

Enemmin tai myöhemmin tulet kohtaamaan pelkoa, kun alat ottamaan suurempia askelia ja tekemään enemmän töitä tavoitteiden saavuttamiseksi. Pelko ei kuitenkaan ole tunne jota pitäisi vältellä, pelko on tunne jota tulisi etsiä ja syleillä – kun sen löydät. Pelko on merkki siitä, että olet tekemässä oikeita asioita ja menossa oikeaa suuntaan.

Mitä pelko on? Onko sitä olemassa? Onko se todellista? Myönnä itsellesi, että kun kohtaat pelkoa, se tuntuu aidolta, mutta usein pelkoa ei edes ole olemassa. FEAR (pelko) tarkoittaa:

False = Virheelliset
Events = Tapahtumat
Appearing = Näyttäytyvät
Real = Todellisina

Pelko on suurilta osin vain provosoituja tunteita, ei järkevää ajattelua. Älä anna tunteille liikaa valtaa. Käännä pelko positiiviseksi – vihreäksi valoksi joka kertoo, että on aika toimia! Pelko ei ole ainoastaan merkki siitä, että mitä pitäisi tehdä. Pelko kertoo myös sen, että milloin pitäisi toimia.

10X

Menestynyt vai epäonnistunut?

Menestyneet ihmiset lähestyvät asioita eri tavoin ja uskovat itseensä. Ainoa keino menestyä on toimia kuten menestyneet ihmiset toimivat. Alapuolella 32 uskomusta ja lausetta, jotka johtavat menestykseen.

 1. Pidä yllä ”Minä pystyn!” asennetta.
 2. Usko, että ”Minä vielä selvitän sen asian”.
 3. Keskity mahdollisuuksiin.
 4. Rakasta haasteita.
 5. Etsi ongelmiin ratkaisuja.
 6. Sinnittele kunnes menestyt.
 7. Ota riskejä.
 8. Ole riittävän kohtuuton.
 9. Ole vaarallinen.
 10. Luo vaurautta.
 11. Ole valmis toimimaan.
 12. Sano aina ”Kyllä”.
 13. Sitoudu tapoihin.
 14. Mene loppuun asti.
 15. Keskity tähän hetkeen.
 16. Osoita rohkeutta.
 17. Omaksu muutos.
 18. Määritä ja ota oikea lähestymistapa.
 19. Riko perinteisiä ideoita.
 20. Ole tavoitekeskeinen.
 21. Toimi kuten olisit suorittamassa tehtävää.
 22. Pidä yllä korkeaa motivaatiotasoa.
 23. Ole kiinnostunut tuloksista.
 24. Tavoittele suuria tavoitteita ja unelmia.
 25. Luo oma todellisuus.
 26. Sitoudu ensin – ota selvää myöhemmin.
 27. Toimi eettisesti.
 28. Ole kiinnostunut ryhmässä.
 29. Ole omistautunut jatkuvan oppimisen suhteen.
 30. Totu epämukavuuteen.
 31. Ympäröi itsesi menestyneillä ja viisaammilla ihmisillä.
 32. Toimi säännöllisesti.

Aloita

Kysy itseltäsi: ”Mitä voin tehdä tänään päästäkseni lähemmäs tavoitteitani?” Tavoitteen täytyy olla arvokkaampi kuin siihen liitetyn pelon tai riskin tunteen – tai olet määrittänyt väärän tavoitteen. Muista: menestys on velvollisuutesi ja vastuusi. Ajattele ja toimi 10X -asteella!

Poiminnat kirjasta
*10X Rule – Grant Cardone (Amazon)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *