Saliturismi: PTVGYM Porvoo

Sovin viime viikonlopuksi yhden kaverin kanssa tapaamisen Porvooseen. Viime hetkellä tuli mieleen, että Porvoossahan on myös PTVGYM, jota on paljon sosiaalisen median maailmassa hehkutettu ja tietysti myös itse olen seurannut Youtuben kautta Jooel Vatasta, joka salin omistaa. Laitoin Vataselle viestiä Instagramissa, että onnistuuko tutustuminen lauantaisin, vaikka nettisivujen mukaan henkilökunta ei silloin olekaan paikalla. Aikataulu järjestyi ja ajelin Porvooseen aamu kymmenen maissa lauantaina. 

Ensimmäisenä pakko sanoa sen verran salin rakennusurakkaa seuranneena, että lopputulos on äärimmäisen hyvä ja persoonallinen. Heti salille astuessa fiilis on huikea – kerrankin oikeanlaista musiikkia rautojen kolistelua varten. Itseasiassa ensimmäinen sali koskaan, jossa ei edes tehnyt mieli laittaa omia kuulokkeita päähän. Todella asiallista musiikkia, samankaltaista soittaisin omalla salillani! 

PTVGYM
PTVGYM

PTVGYM Ulkoasu ja laitevalinnat

Salin seinät olivat täynnä graffiteja ja toimivia motivaatiolauseita. Yleinen ilme oli kirjaimellisesti tummanpuhuva, pelkästään hyvällä tavalla. Laitteet olivat suurilta osin mustia, jykeviä, raskaita ja metallisia. Myös levypainot olivat pääsääntöisesti metallia ja aiheuttivat kiliseviä sulosointuja niitä siirrellessä. Ei mitään mainstream Technogymin laitteita nurkat täynnä, vaan täysin erilaista, mitä harvemmin ainakaan Suomessa näkee, suurien kuntosaliketjujen polkien pienempiä alleen. 

Laitteet on valittu tarkasti ja kaikki tuntuivat hyviltä. Ei ylimääräistä heilumista, hankaamista, jarrutusta tai mitään muutakaan. Painoja löytyi varmasti tarpeeksi aivan jokaiselle ja vaikka sali kooltaan suhteellisen pieni onkin, niin kaikki tarpeellinen sieltä ehdottomasti löytyy. Salin perältä pääsi astumaan ulkosalin puolelle, joka myöskin on aika harvinainen näky täällä pohjoisessa. Ulkoa löytyi muun muassa penkkipaikka, kyykkyhäkki, nyrkkeilysäkki ja erilaisia voimamies välineitä, kuten isoja traktorin renkaita. 

PTVGYM

Kaikin puolin hyvin toimiva, tyylitelty ja kompaktisali. Ei ihme, että myös ilmeisen suosittu. Jatkuvalla syötöllä tuli uutta ihmistä sisään ovista ja ikkunoista. Moni tuli tutustumaan samalla tavalla kuin minä itsekin. Inspiroiva paikka monella tapaa. Tarina salin takana ja tunnelma kuntosalin puolella ovat jotain mihin kannattaakin tutustua. Tällaista tunnelmaa toivoisi lähes kaikille saleille enemmän.

Todennäköisesti PTVGYM ei aivan kaikille saliharrastajille uppoa. Ehkä se on musiikki, synkkä ulkoasu tai puuttuvat ryhmäliikunta mahdollisuudet, jotka rajaavat asiakaskuntaa, mutta hyvä niin! Tämän kaltainen rajaus on pelkästään hyvä asia, koska pienen salin raamit tulevat jossain vaiheessa vastaan. PTVGYM on positiivisella tavalla yksilöllinen ja oikeanlaisen ilmapiirin sekä kävijäkunnan omaava tapaus.

PTVGYM
PTVGYM
PTVGYM

Salilla näki kaapin kokoisia kavereita samaan aikaan useampia ja vaikka pärjään vähintään pituudessa kaikille, niin missään muussa todennäköisesti sitten en pärjääkään. En lihasten koossa, massassa, mallissa tai rautojen määrässä. En vertaile itseäni keneenkään, mutta tuossa ilmapiirissä väkisinkin tuli sellainen fiilis: ”Pitäisikö tässä pikku hiljaa alkaa treenaamaan..!” Ja sehän on ainoastaan positiivista, jos ympäristö laukaisee sellaisen tuntemuksen!

PTVGYM jatkoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *