Massasalit vs Kellarisalit


Tässä funtsin sitä, millasilla saleilla on tullu käytyä. Ja mitkä on ollu erilaisten salien plussia ja miinuksia. Nyt vähän vertailen kahta kuntosali tyyppiä toisiinsa, ihan siis omien ajatusten pohjalta…

Ensimmäisenä Massasalit eli saliketjut tai suuret salit, jotka dominoivat alueensa asiakaskuntaa (paljon kävijöitä). Toisena Kellarisalit, siis pienemmät salit, joilla ei ole isoja toimitiloja, eikä paljon kuukausikävijöitä.

kellarisalit

MASSASALIT vs. KELLARISALIT

MASSASALIT

Näillä saleilla on yleensä paljon hyvää, mutta löytyy huonojakin puolia… Verrattuna kellarisaleihin ovat huomattavasti viihtyisämpiä, ilmastointi pelaa ja laitteet ovat luultavasti uusia. Myös aukioloajat ketjusaleilla ovat usein pidempiä kuin pikkusaleilla. Suurilla saleilla näkee paljon ihmisiä, niin tuttuja kuin uusia kasvojakin. Massasaleilla on tarjolla paljon erilaisia palveluita ryhmäliikunnasta, PT-palveluihin. 
 
+ VIIHTYISYYS
+ ILMASTOINTI
+ PALJON LAITTEITA
+ UUDET LAITTEET
+ PITKÄT AUKIOLOAJAT
+ PALJON PALVELUITA
+ PALJON IHMISIÄ
Siinäpä plussat.
 
Huonoja puolia… Välillä aivan hirveä ryysis, jokainen laite käytössä ja ei muuta kuin jonottelemaan. Kukapa siitä tykkäis? Kuukausikortit maksavat usein maltaita ja vaihtoehtoisesti ei ole tarjolla pelkkää korttia kuntosalille, vaan tyrkytetään kaikille ryhmäliikuntatunteja samalla hinnailla, joista ei olla valmiita maksamaan (Erikseen kortti salille pitäisi saada). Ei niissä ryhmäliikunnoissa vaan kaikki käy. Tällaisilla saleilla näkee ihmisiä aivan laidasta laitaan, esimerkiksi 2/5 :stä ei tunnu tietävän ollenkaan, mitä oikein ovat tekemässä tai 3/10 :stä oikeasti edes hikoilee, mikä on jokseenkin ihmeellistä (luvut kärjistettyjä). Isoilla saleilla ihmiset ovat etäisempiä, ei siellä kukaan tunnu tuntemattomille moikkaavan.
 
– PALJON IHMISIÄ 
– KAUSIKORTIT KALLIITA
– ILMAPIIRI EI NIIN LÄMMIN
– IHME SÄÄTÄJÄT HÄIRITSEMÄSSÄ 

KELLARISALIT

Pienillä saleilla on lämmin ilmapiiri, niillä tervehditään kaikkia. Pienemmässä tilassa on vähemmän liikkumatilaa ja vähemmän porukkaa, joten ihmisiä on paljon helpompi lähestyä. Kellareissa soi yleensä raskas musiikki, jonka tahdissa rauta nousee. Kuukausimaksut ovat huomattavasti suurempia saleja halvempia. Kellarisaleilla on tekemisen meininki, musiikki on kovalla, ilmassa on hien ja veren haju, siellä tiedetään mitä tehdään. 
 
+ LÄMMIN ILMAPIIRI
+ KUNNON MUSIIKKI
+ HALVAT KUUKAUSIMAKSUT
+ TEKEMISEN MEININKI
+ VÄHÄN IHMISIÄ
 
Kellarisaleilla siisteys puoli on massasaleja heikompaa, myös ilmastointi puuttuu usein kokonaan. Siellä pyörii samat naamat viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen. Laitteet voivat olla huollon / vaihdon tarpeessa. Pienillä saleilla ei ole paljon palveluita tarjolla ja aukioloajat saattavat olla rajoitetut. 
 
– VÄHÄN IHMISIÄ
– VIIHTYVYYS
– ILMASTOINTI
– LAITTEET VANHOJA
– VÄHÄN PALVELUJA
 
Molemmilla kuntosali tyypeillä on omat hyvät ja huonot puolensa. 
Kuka pitää mitäkin asiaa tärkeänä, valitkoon sen mukaan missä käy.
 
PS Nää nyt on vaa mun omia ajatuksia ja kokemuksia niiden salien pohjalta, millä ite oon käyny. Kukin tehköön omat johtopäätöksensä ja käyköön tutustumassa erilaisiin saleihin!
 
PPS Vaihtelu virkistää.
 
-Aaro
 
0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix