HIERONTA

PIDÄ KEHOSTASI HUOLTA

Hieronta

47 / 45 min
Ammattimaista hierontaa alusta loppuun. Hieronta etenee aina asiakkaan tuntemusten ja tarpeiden mukaan.
 • Tilannekartoitus
 • Tutkiminen
 • Käsittely
 • Jatko-ohjeet

Hieronta

58 / 60 min
Ammattimaista hierontaa alusta loppuun. Hieronta etenee aina asiakkaan tuntemusten ja tarpeiden mukaan.
 • Tilannekartoitus
 • Tutkiminen
 • Käsittely
 • Jatko-ohjeet

Hieronta

72 / 90 min
Ammattimaista hierontaa alusta loppuun. Hieronta etenee aina asiakkaan tuntemusten ja tarpeiden mukaan.
 • Tilannekartoitus
 • Tutkiminen
 • Käsittely
 • Jatko-ohjeet

YHTEYDENOTTO

Nimi*

Sähköpostiosoite*

Puhelinnumero

Aihe

Otsikko

Viesti

HIERONTA

Hieronnan avulla pyritään vähentämään lihasten jännitystiloista johtuvia kipuja ja puutumisia, laajentamaan nivelten liikeratoja, nopeuttamaan lihasten palautumista rasituksen jälkeen, rentouttamaan kehoa ja mieltä sekä ennaltaehkäisemään jännitystilojen syntymistä. Hieronta sopii kaikenikäisille. Ole yhteydessä heti, jos jokin tuki- tai liikuntaelinsairaus vaivaa tai oireilee. Älä jää odottelemaan vaivojesi pahenemista. Ennaltaehkäisy on myös äärimmäisen tärkeää.

1. Ensimmäisen kerran hierontaan tullessasi täytämme asiakaskortin, johon kirjataan perustietosi.

2. Ensimmäisellä kerralla haastattelen sinua lyhyesti esitietolomakkeen pohjalta, saadakseni kokonaisvaltaisemman kuvan tilanteestasi. Tarvittaessa teen toiminnallisia testejä.

3. Hierontapöydällä ollessasi ensimmäiseksi etsin palpoimalla kehostasi lihaskireyksiä. (Palpointi tarkoittaa käsin suoritettua lihasten tutkintaa, jolla paikannetaan lihaskireyksiä.)

4. Kyselen hieronnan aikana voimakkuuden sopivuudesta ja toivon sinun kertovan, jos jossain vaiheessa hieronnan voimakkuutta tulisi muuttaa. Hieronnan ei todellakaa pidä tuntua ”kidutukselta”.

5. Pyrin kertomaan sinulle hieronnan edetessä tai viimeistään hieronnan päätyttyä lihaksistosi kireystilasta.

6. Tarvittaessa ohjaan ja opastan sinua jatkoa ajatellen. Esimerkiksi tekemään venytyksiä kotona, joiden avulla voit helpottaa lihaskireyksien aiheuttamia jännitystiloja. Lisäksi annan sinulle oman suositukseni siitä, milloin sinun kannattaisi tulla seuraavan kerran hierontaan.

HIERONNAN ESTEET

Aina hierontaa ei voida vastaanottaa, vaikka tarve sitä vaatisikin. Hieronnan yleisimmät kontraindikaatiot tarkoittavat sellaisia sairauksia sekä tiloja, joiden yhteydessä hieronta voi pahentaa asiakkaan sairauden tai tilan oireita. Näin ollen hieronta ei ole silloin suositeltavaa. Jotkin kontraindikaatioista, kuten mustelmat, voivat koskea ainoastaan paikallishierontaa kyseisellä alueella.

Flunssa tai kuume

Tuoreet vammat: Esimerkiksi mustelmat, lihasruhjeet, revähdykset, venähdykset ja nyrjähdykset voidaan jättää hieromatta, tilanteesta riippuen. Hieronta saattaa edesauttaa haitallista verenvuotoa kudoksiin.

Laskimotukokset: Koska manuaalinen käsittely, kuten hieronta voi irroittaa verihyytymiä, ei tällaista raajaa saa hieroa. Verihyytymät kulkeutuvat veren mukana keuhkoihin ja voivat aiheuttaa siellä vahinkoa, jopa kuoleman.

Ihotaudit: Esimerkiksi palohaavat ja tuoreet leikkaushaavat jätetään hieromatta.

Pahanlaatuiset kasvaimet: Syöpäkasvaimet lähettävät etäpesäkkeitä muodostavia soluja, jos niitä manuaalisesti käsitellään tai hierotaan. Mikäli potilaalla on ollut syöpäkasvain, on hieronnasta keskusteltava ensin hoitavan lääkärin kanssa.

Iskeeminen kudos: Kudos, jonka verenkierto ei ole riittävä. Ei tule hieroa, sillä siihen saattaa syntyä helposti haavaumia, joita voi olla vaikea parantaa. Tämä vaiva korostuu erityisesti ikääntyvillä henkilöillä.

Suurentuneet imurauhaset: Imurauhaset voivat suurentua eri syistä. Imurauhaset saattavat olla suurentuneet infektioiden tai kasvainten seurauksesta, jolloin niitä ei tule koskaan hieroa.

Hemofilia eli verenvuototauti: Henkilöä ei tule hieroa, koska hieronta saattaa aiheuttaa ihonalaisia verenpurkaumia ja jopa suuria sisäisiä verenvuotoja.

Humala tai krapula