Vuorokausirytmi ja Yötyöt


Elikkäs mulla alko kesätyöt eilen, kaupan alan hommia. Oon hyvilläni siitä, että sain jotain tekemistä, hain varmaa neljäänkymmeneen paikkaan… Kiven alla kaikki työt tuntuu olevan koko Suomessa. Oman alan hommia en saanut, Hierojaa ei tarvittu mihinkään ja Fysioterapeutin töitä en saa vielä tehdäkkään. 
vuorokausirytmi
Montako tuntia aikaa herätykseen?
Mun täytyy tehdä vähän isompia muutoksia vuorokausirytmiini tän työn takia, nimittäin työajat on suurimmalta osalta klo 5:00 – 13:00. En ees muista, millon viimeks oisin käyny ennen yhtätoista nukkumaan..! Mietin, että kävelenkö ensimmäiset viikot zombina silmät selällään siellä kaupassa… Ei, en anna sen tapahtua.

Vuorokausirytmi

Täähän on ihan puhtaasti järjestelykysymys. Päätin, että meen joka ilta nukkumaan viimestään klo 9:00, mulla on herätys klo 3:45. Aattelin, etten varmasti saa tohon aikaan unta, mutta kyllä vaan eilen sain ihan yhtä hyvin kuin, että olisin mennyt normaalisti puol kahdentoista maissa nukkumaan. Onneks oon lahjakas nukahtaja iltaisin. Herääminenhän on helppoa, kello vaan soimaan. 
 
Miksi herätys noin aikasin? Koska en halua, että mulle tulee kiire yhtään mihinkään, enkä ilman aamupalaa lähde muualle kuin lenkille. 
 
Vähän tuntuu siltä, että päivä jää ”kesken”, kun menee yhdeksän maissa nukkumaan, vielähä sitä ois kerenny tekee kaikenlaista… Aurinkokin melkee paistaa vielä. Asiat on kuitenkin laitettava tärkeysjärjestykseen.
 
Lähinnä näillä näkymin hyllyttämistä pääsen tekemään. Mikäs siinä sitte, aivotki vaa sinne hyllylle ja täyttämään niitä hyllyjä. Muthan on niin kuin luotu siihen hommaan, oon niin pitkä, että yletän korkeimmallekin hyllylle, tosin joudun olemaan kolmin kerroin, että nään alimmalle hyllylle. No joo… Kun kerran oon tarkka siisteydestä niin kyllä ne tuotteet tulee oikeille paikoilleen ja hyvään järjestykseen. 
 
Ainakin vielä tuntuu siltä, että oon vaan tiellä, koska oon niin hidas ja järjestän ehkä vähän turhankin tarkasti, enkä tosiaan tiedä yhtään mistään mitään missä mikäkin on… Eilen oli ensimmäinen päivä ja multa kysyttiin about 20 kertaa, missä on joku tuote? Osasin auttaa yhtä asiakasta. Eihän siinä tilanteessa voi kuin nauraa itelleen, kuinka eksyksissä voi olla. Tänään vain kaksi ihmistä kysy jonkin tuotteen sijaintia, osasin jopa auttaa toista. Onnistumisen tunne! Ehkä sana kiiriny eilisestä, että: ”Älkää tolta kysykö yhtään mitään, kun ei mistään mitään tiedä…”.
 
Toisaalta ihan rentoo hommaa ja työaika kulkee suhteellisen nopeesti. Silti vaikken oo siellä ollu kuin kaks päivää töissä niin musta tuntuu, että oisin hyllyttäny ikuisuuden. Vähän ristiriitaista, että työaika menee nopeesti, mutta silti tuntuu ikuisuudelta. Se kuitenkin kuvastaa mun fiilistä täydellisesti.
 
Aamuvuoro passaa mulle vallan mainiosti, on se huomattavasti parempi vaihtoehto kuin iltavuoro. Siinähän jää päivä aikaa tehdä vaikka mitä. Tänään sen huomasin, kun töiden jälkeen menin salille. Tajusin vasta keskustan vilinästä sen, että paljonko kello oikeasti on…
 
Päikkäreitä en osaa nukkua, enkä aio opetella. Jos väsymys iskee jossain vaiheessa, niin nukkumaan mennään sitten vaikka seitsemältä. 
 
Katotaan miten kauan näillä vajailla seittemän tunnin yöunilla jaksaa. 
 
-Aaro
 
 
0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Aaro Huttunen
7 vuotta sitten

Lähemmäs 3 kuukautta kestää työt eli kesälomaa mulla ei oo, muutama hassu päivä siellä täällä. Asun yksin, enkä saa tukia kesältä mistään. Nyt kun on töissä niin jää sitä rahaa käteenkin, opiskelukuukausina oon kyllä tosi vahvasti miinuksen puolella joka kuukausi… Rahasta en jaksa kantaa huolta, välillä sitä on ja välillä ei, on niiden opintolainojenkin kanssa päässy pelailee. 🙂 Toisaalta oon tosi säästäväinen, ettei nyt ihan kaikkeen turhaan tuu noita rahoja upotettua.

Kiitoksia! 🙂

Anonyymi
Anonyymi
7 vuotta sitten

Kui kaua sun kesätyöt kestää? 2vk? 1kk 2kk? Itsekkin opiskelijana kiinnostaa et miten sun rahat riittää elämisee ku sähän asut yksin? Saatko sä jotaan tukia vai onks sul säästöjä? Jääks sul kuukaudes rahaa säästöön? Mut kiva kuulla et joku on saanu kesätöitä ku tosiaa tuntuu et aika vähissä on paikat.. Ps. Hyvä teksti ja plussaa kuvasta 🙂

0
Kommentoix