Vuorokauden Ruokaympyrä


TOIVEPOSTAUS

Sain toiveen, että kirjoittaisin siitä miltä ateriani saattavat päivässä näyttää. Mitä syön illalla, entä aamupalalla? Miltä ruokaympyrä näyttää?

Tietenkin vastaan asiaan kuuluvalla tavalla. Ravintoasiat herättävät nimittäin aina mielenkiintoa. Aikaisemmin kirjoitin kattavan päivityksen, kuvien sekä tarkkojen makrojen kanssa, jokaisesta ateriasta, kun söin 4 700 kcal vuorokaudessa. Se herätti paljon ajatuksia ja keskusteltavaa. Tällä hetkellä ei tule niin paljoa syötyä ja muutenkin ravintoon suhtautuminen on hieman muuttunut siitä, kun tavoitteena oli saada 100 kilogramman elopaino. Miltä ateriarunkoni siis mahdollisesti näyttää nykyään?

Ateria 1
(aamupala)

Sitruunavesi

Vihreä tee

Kaurahiutale, 100 g

Kaakaojauhe (tumma), 20 g

Banaani, 100 g

Kananmuna, 5 kokonaista

Tomaatti, 100 g

Sipuli, 100 g

Fetajuusto, 20 g

Monivitamiini & Omega-3

Kalorit: 970 kcal | Proteiinit: 52 g | Hiilihydraatit: 87 g | Rasvat: 41 g

Vapaapäivisin menen yleensä aamupalan jälkeen kuntosalille. Yleensä pidän syömisen jälkeen noin kaksi tuntia väliä ennen kuin salille päin lähden. Sen ajan jälkeen ei ateria enää mahanpohjassa tunnu painavan ja voi rohkeasti tehdä vaikka maastavetoa ilman mahdollista huonoa oloa. En käytä ennen treeniä PWO-juomia (Pre WorkOut) tai esimerkiksi kahvia. Energiaa ja keskittymiskykyä riittää ihan omasta takaakin. Treenin aikana kuitenkin käytän Intra-juomaa eli sekoitan itse hiilihydraatteja ja EAA:ta keskenään (Essential Amino Acids eli välttämättömät aminohapot). 

Intra-juomasta huomaan selvästi saavani energiaa kesken kovemmankin treenin ja silloin viimeisetkin sarjat jaksaa tehdä kunnolla loppuun. Merkittävä hyöty laadukkaan treenin kannalta. Minulle ei esimerkiksi tule pahaa oloa isommastakaan määrästä hiilihydraatteja treenien aikana. Harjoituksen jälkeen palautusjuomana otan heraproteiinia ja hiilihydraatteja, jotka myös sekoitan erillisistä pussukoista. Joskus nappaan palkkarin oheen lisäksi banaanin. Banaaneissa on paljon fruktoosia eli hedelmäsokeria, joka imeytyy nopeasti elimistön käyttöön. Erittäin hyvä hedelmä treenien ympärille. 

Ateria 2 / 3
(Intra- & palautusjuoma)

Malto-Flex Pure, 50 g

EAA Hardcore, 15 g

Malto-Flex Pure, 50 g

Whey-80, 50 g

Banaani, 100 g

Kalorit: 690 kcal | Proteiinit: 40 g | Hiilihydraatit: 115 g | Rasvat: 7 g

Jos Intra-juoma ja palautusjuoma lasketaan yhdeksi ateriaksi, syön tällä hetkellä 5 ateriaa ja lepopäivinä vain 4. En syö kuuluisan kolmen tunnin välein. Ruokailujen välissä saattaa olla välillä jopa viisi tuntia ja olen kokenut sen hyvänä menetelmänä, koska säästän aikaa syödessäni 4 hieman suurempaa kiinteää ateriaa vuorokaudessa. 

Aamupala poikkeaa muista kiinteistä aterioista kokonaan, mutta muut ateriat jäljittelevät toisiaan hyvin pitkälti. Valmistan kerralla isoja annoksia ruokaa ja jaan ne pienempiin osiin. Yleensä muut kolme ateriaa eroavat toisistaan riisikakkujen määrässä (rakastan niitä) ja käytän tiettyinä aikoina erilaisia öljyjä ja siemeniä.

Ateria 3-5

Kana, 120 g

Tumma riisi, 100 g

Pinaatti, 100 g

Riisikakku, 100 g

Kurpitsansiemen, 30 g

Magnesium & D-vitamiini (Treenin jälkeen)

Kalorit: 1000 kcal | Proteiinit: 50 g | Hiilihydraatit: 140 g | Rasvat: 18 g

Yhteensä

Kalorit: 3600 kcal | Proteiinit: 210 g | Hiilihydraatit: 450 g | Rasvat: 90 g

Yhteensä lasketut makrot ovat laskettu noin päivittäisen saantini mukaan. Viimeisen aterian yhteydessä otan vielä sinkkiä, magnesiumia ja Omega-3. Siinä oikeastaan hyvin pitkälti ravintorunkoni. Ruokamäärää vaihtelen treenipäivien mukaan. Kyseinen esimerkkipäivä  on suhteellisen matala hiilihydraattisen päivän mukaan tehty. Proteiinien määrän pidän vakioni päivästä riippumatta. 

Kuten ylemmästä kuvasta voi huomata, tykkään maustetusta ruoasta. Minusta on huvittavaa, jos ruoka saa haukkomaan henkeä ja nostaa hien pintaan, joten sitä tulee jonkin verran harrastettua. Nämäkin kanat ovat maustettu Tabascolla, jalapenoilla ja Srirachalla — siinä on kultainen combo. Jääkaapistani ei mitään kovin ihmeellisyyksiä löydy, eikä ruokaympyräni todellakaan ole mitään rakettitiedettä. Ajan kuluessa se muuttaa muotoaan sitä mukaan, kun opin tai keksin jotain uutta, joka minusta toimii.

Kokonaisuus kehittyy.


Lisäravinteet hankin täältä: Fitnesstukku.fi

0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix