Uusi treenijako & Fitness Expo fiilistelyä


Jonkin aikaa olen tässä treenannut ilman tarkempaa harjoitusohjelmaa. Salille mentäessä tietysti tiesin, minkä tai mitkä lihasryhmät treenaan, mutta liikkeet heitin aivan hatusta. Tälläinen treenisysteemi tuo aika paljon vapauksia harjoitteluun, lähdet kokeilemaan helpommin uusia liikkeitä ja teet sitä mikä sillä hetkellä tuntuu hyvältä ajatukselta. Niin minä olen viimeiset kolme kuukautta treenannut. En ole edes treenipäiväkirjaa pitänyt. Salille mennään ja tehdään niin kovaa kuin pystytään ja lähdetään pois!
 
Päätin, että nyt on aika taas kaivaa treenipäiväkirja esille ja tehdä kunnon ohjelma, jota noudatan. Paino on maltillisesti lähtenyt nousemaan, joten haluan myös pitää kirjaa siitä kuinka se vaikuttaa salituloksiini. Eikä se onnistu mitenkään muuten kuin kirjaamalla toistomäärät ja käytetyt painot ylös. Pysyttelen 5-jakoisessa ohjelmassa, koska siinä pääsee tarpeeksi tekemisen makuun ja pystyy jopa lepäämäänkin muutamana päivänä viikossa. Tämä uusi treenijako toimii minulla.

Uusi treenijako on seuraavanlainen:

1.    Rinta  |  Hauis  |  Vatsat 2.    Etureidet  |  Pohkeet 3.    Yläselkä  |  Ojentajat 4.    Olkapäät  |  Vatsat 5.    Takareidet  |  Pohkeet

Kaikki lihasryhmät tulee treenattua ainakin kaksi kertaa viikossa, kerran suorasti ja toisen kerran epäsuorasti (paitsi vatsat ja pohkeet kahdesti). Normaaleista treenijaoistani tää poikkeaa sen verran, että harvoin olen jalkoja tehnyt kaksi kertaa viikossa, kuitenkin nyt erittelin etu- ja takareidet omiin treeneihinsä. Miksi niin? Yläkroppa on saanut kauan niin paljon enemmän runtua verrattuna alakertaan, tasoitellaan tilannetta hieman. 
 
Jalat ovat mulle ehdottomasti se raskain lihasryhmä treenata, niin henkisesti kuin fyysisesti. Varsinkin tällä hetkellä, kun treenaat aina yksin niin henkisen kantin keräämiseen voi mennä kauankin muutaman kyykkysarjan jälkeen. Toisesta osapuolesta olisi huomattava apu jalkoja treenatessa. Asiaa ei myöskään auta yhtään se, että tällä uudella salilla jolla käyn, soi ainoastaan joku h******n iskelmä. Aina… Se ei auta yhtään asiaa. (Note to self: Hanki uudet kuulokkeet!!) Mutta tehtävä, mikä tehtävä! 

Nordic Fitness Expo 2015

Ensi viikonloppuna on taas se aika vuodesta, kun Suomen salikansa suuntaa kohti Lahden Messukeskusta! Sinne suuntaan myös minä. Lauantain pyhitän vähä pukeisille miehille, messutarjouksille ja kaikelle muulle, mitä tällä fitness-kulttuurilla on tarjottavaa! 
 
Kävin Expoilla ensimmäistä kertaa viime vuonna ja tapahtuma oli kerrassaan mahtava. Kilpailuja, ilmaisnäytteitä, oikealla asenteella ja asialla olevia ihmisiä silmän kantamattomiin, ilmassa huokui pelkkä motivaation tuoksu. Tänä vuonna tapahtuma on entistäkin isompi ja innolla odotan mitä kaikkea edestään siellä löytää!
 
Uusi Treenijako-Aaro
 
0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix