Uuden Kuntosalin Luomat Paineet


Astut ensimmäistä kertaa uudelle salille. Ympärillä on toinen toistaan kovemmassa ja isommassa kunnossa olevia ihmisiä. Heitä on kymmeniä ja taas kymmeniä. Suuntaat pukuhuoneita kohti, silmäillen samalla salilla tapahtuvaa toimintaa — saat matkallasi muutaman kysyvän katseen: ”Kuka sinä olet..?”. Jännitystasot nousevat asteen korkeammalle ja paineet alkavat kasaantumaan niskaasi. Et tunne sieltä ketään, eikä kukaan tervehdi sinua. Tunnet kuinka arvioivat katseet nauliintuvat selkääsi ja ne skannaavat olemustasi aina varpaista, viimeiseen hiuskarvaan asti.

Olet saattanut aikaisemmin käydä lukuisilla kuntosaleilla ja treenivuosiakin voi olla takana useita, mutta silti takaraivossa jyskyttää tunne ettet kuulu tänne. Et tunne salin laitteistoa. Et tiedä mistä mikäkin löytyy. Ja edelleen painostavia katseita nousee sinua kohti, kun kävelet ohi. Ne odottavat ensimmäistä siirtoasi. Olet vieraalla maaperällä ja silloin ensimmäinen siirto on tärkeä. Se määrittelee mihin suuntaan ihmiset alkavat asenteitaan sinua kohtaan rakentaa… Epävarmuus valtaa vähitellen koko kehon. Se voi lamaannuttaa ja lannistaa.

Ajattelet liikaa — Pysähdy

Edellä oleva tarina on yhdistelmä omia hieman kärjistettyjä kokemuksiani. Ne kuitenkin saattavat osiltaan olla jollekin toiselle nykyhetkeä. Sillä ei ole väliä oletko aloittelija tai aktiiviharrastaja. Kyseisiä tunteita voi joka tapauksessa välillä joutua kokemaan ja käymään läpi. 

Tilanteessa on syytä pysähtyä miettimään hetkeksi. Pelkkä painostava katse ei vielä tarkoita yhtään mitään. Katseella kukaan ei voi sinua satuttaa. Ellet sitten päästä mielikuvitustasi valloilleen ja toimi niinkuin aikaisemmassa esimerkissä — annoit ajatuksillesi vallan ja niistä muodostui ongelma ennen kuin mitään oikeasti edes on tapahtunut. Eli ajattelit liikaa, se harvemmin tuottaa mitään hyvää. Päinvastoin.

Uusi ympäristö voi tietysti olla painostava ensi alkuun. Loppujen lopuksi on kuitenkin vain itsestäsi kiinni kuinka asiat koet. Tietenkin tuntemattomat ihmiset saattavat katsoa sinua ensiksi arvioiden, mahdollisesti ennakkoluuloisesti. Eiväthän he sinua tunne ja jonkinlainen ennakkokäsitys on aina mieleen piirrettävä. Harvemmin kuitenkaan kuulet kenenkään ääneen mitään sanovan, vaikka katse olisi miten arvioiva. 

Tässä kaikkein hienointa on se, että pystyt itse vaikuttamaan katselijoiden mieleen piirtyneisiin kuviin. Voit maalata ne uuteen uskoon, esimerkiksi katsomalla suoraan silmiin, hymyilemällä ja jopa yllättää heidät tervehtimällä (sitä ei suomalaiset osaa tuntemattomalta odottaa). Voilà! Tai sitten vain annat asian olla, käsitykset kyllä muodostuvat omalla painollaan. It’s up to you…

Kuulemattomista ajatuksista on turha tehdä itselleen ongelmaa.

Ihmisten ajatuksia on mahdoton lukea.

0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix