Treenikuulokkeet Vaihtoon ja Treeneihin Lisää Tehoa


Yhteistyössä: Sudio

Kuulun siihen kuntosalilla kävijöiden ryhmään, jotka iskevät treenikuulokkeet syvälle päähän ennen kuntosalille astumista. Se on eräänlainen riitti. Alan keskittymään tulevaan treeniin jo huomattavasti ennen treenin alkua. Laitan päälle jonkin mentaalista puolta vahvistavan puheen, podcastin tai kappaleen, joka valmistaa minua oikeaa mielentilaa varten. Käännän voluumia kovemmalle ja kaikki muut ympärillä kuuluvat äänet sulkeutuvat pois tajunnastani. En kuule tervehdystä, en keskity vieressä puhuvan pariskunnan tarinaan, enkä tiedä mitä kanavaa kuntosalin kaiuttimet soittavat – kontaktin voi mahdollisesti saada viittomakielellä, hymyllä tai tönäisemällä.

Nyt ollaan siinä maailmassa, jossa treenin aikana haluan olla. Musiikki auttaa keskittymään ja puskemaan raskaammastakin sarjasta kunnialla läpi. Ei sosialisoitumista, vaan itsensä kehittämistä. Keskustelun pystyy hoitamaan harjoittelun jälkeen tai paremmalla ajalla. Treenaaminen on aina ollut omaa aikaani. Minulla ei ole koskaan ollut varsinaista treenikaveria, kuulokkeita lukuun ottamatta. Ne ovat aina mukana (99/100 kertaa ajasta).

treenikuulokkeetTreenikuulokkeet

Erilaisia kuulokkeita on kulunut useita pareja vuosien mittaan, mutta nyt on taas aika vaihtaa uusiin, koska entiset (teipillä korjatut, keskeltä katkenneet) ovat nähneet parhaat päivänsä kauan sitten. Ne eivät enää pysy päässä maastavetoa tai penkkipunnerrusta tehdessä ja toinen puoli kuulokkeista roikkuu missä sattuu. Korkea aika päivittää, koska ympärillä olevat äänet alkavat kuulumaan liian selvästi ja jatkuvasti putoavat kuulokkeet häiritsevät välillä keskittymistä huomattavasti.

Ensimmäiset täysin langattomat kuulokkeeni. Päivitys nykyaikaan – olisi pitänyt tehdä jo aikoja sitten. Ei johtoja, jotka tarttuvat vähän väliä johonkin vieden joko kuulokkeet tai puhelimen mukanaan. Mahtavaa! Mustat, tyylikkäät ja hyvin istuvat. Tarpeeksi tukevat ja tiukat, eivät tipu kovemmassakaan vauhdissa tai liikkeessä. Tällaisia olen kaivannut. En edes osannut kuvitella kuinka paljon elämää helpottavat sellaiset treenikuulokkeet, jotka eivät tipu päästä vahingossakaan. Eikä enää tarvitse pelätä myöskään kännykän puolesta, joka on aikaisemmin kulkenut aina treenien aikana taskussa ja ollut koko ajan vaarassa jäädä käsipainon tai levypainon alle.

treenikuulokkeettreenikuulokkeetKäytän kuulokkeita paljon: jokaisessa treenissä, lenkillä, autossa ja milloin missäkin. Kuulokkeiden tärkeimmiksi ominaisuuksiksi voisin luetella siksi muun muassa kestävyyden, muiden äänien ulossulkemisen ja tukevuuden. Tarvitsen kuulokkeet, jotka kestävät kovaa käyttöä, tuovat rauhan tunteen ja myös pysyvät päässä säässä kuin säässä, vaikka roikkuisin pää alaspäin keskellä myrskyä.

Voisi sanoa treenien intensiivisyyden kasvaneen uusien kuulokkeiden ansiosta, koska niin monelta häiriötekijältä pystytään välttymään. Kuulokkeiden lisäksi, tietysti myös kappaleen valinnalla on väliä huomattavasti! Henkilökohtaisesti tarvitsen ja haluan kuunnella treenatessa astetta räväkämpää musiikkia, jossa on samalla jonkinlainen sanoma (Salisoittolista – Musiikista Tehoja Treenaamiseen).

Kuulokkeet syvälle päähän ja sorvin ääreen.


Sudio löytyy myös Instagramista nimimerkillä @sudiosweden.

0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix