Totaali Lepoviikko Treenaamisesta


Tässä nyt on viimeset kuusi viikkoa tullu käytyä salilla viitisen kertaa viikkoon ja treenattu hullun lailla. On tullu myös noudatettua oma tekemää ruokaohjelmaa orjallisesti, tän kuuden viikon ajan. Paino on noussut sellaset about viisi kiloa, alkupaino 85,5, nyt se pyörii siellä 90-92 välillä, riippuen nesteistä. Ei tosiaan oo pelkkää lihasta tämä noussut paino, mutta tää on eka kerta, kun kokeilen yhtään minkäänlaista dietin noudattamista. Ja on mahtavaa huomata, että kyllähän tähänkin varteen kiloja tarttuu, kunhan vaan syö ja syö ja syö.

Paino on noussut melkein kilon viikossa, se on aika kova tahti, mutta painonnousu alkoi hidastumaan viimeisillä viikoilla, joten ei muuta kun lisää kaloreita koneeseen. Tähdätään siihen puolen kilon nousuun viikossa sitten jatkossa. Tässä kuuden viikon aikana oon saanu selville, että paljon tää keho niitä kaloreita vaatii kasvaakseen. Tästä on hyvä jatkaa.

Koko tän kuuden viikon ajan oon syönyt niin sanotusti puhtaasti. En oo syönyt mitään herkkuja tai roskaruokaa, joilla niitä kaloreita varmasti sais nopeesti ylös. Oon vaan syönyt paljon ihan perusruokaa, pääruoka-aineet ovat olleet riisi, makaroni, kaurahiutaleet, jauheliha, parsakaali ja kananmunat. Välillä syöminen on ollut aika työlästä, koska samat ruoka-aineet alkavat tökkimään, mutta ei siinä mitään, senku vaan työntelee ääntä kohti, että saadaan ne haluamat kalorit vuorokautta kohti. Mahdollisimman pienellä budjetilla pakko yrittää syödä, joten ei hirmu monipuolista oo tää ravinto. Joo, kyllä sitä salaattiakin pitäisi syödä…

Lepoviikon paikka

Vaikkakin viimeiset viikot on treenattu kovaa, niin on pysytty terveenä, vaikka yleensä tähän aikaan vuodesta on vähintään yksi flunssa iskeny. Eipä oo vielä näkyny. Mitäs se kertoo sitten mulle, no sitä, että pyhän kolminaisuuden eli ravinnon, treenin ja levon suhteet toisiinsa on saatu tasapainoon keskenään. Kroppa on toiminut hyvin, palautunut nopeasti ja painokin on menossa oikeaan suuntaan. Liian vähäinen lepo ja ravinto on mulla yleensä johtanut pakkolepoon eli sairastumiseen. Nyt kaikki on toiminut niinkuin pitääkin. Todella hyvä juttu!

Mutta tosiaan itse asiaan, eli lepoviikko. Kovan treenirupeaman jälkeen, kyllä se keho tarvii sitä lepoakin. Pysyn siis aivan kokonaisen viikon pois salilta ja suunnittelen tulevaisuutta. Mites tällänen saliaddikti pystyy olemaan pois salilta? En varmasti mitenkään, jos pitäisi olla Jyväskylässä ja se ”kotisali” on siinä 100 metrin päässä. Mutta tän takiapa just täytyi lähteä kaupungista pakoon porukoiden luokse kauas kaikesta.

Uusia suunnitelmia

Mitäs sitä sitten tekee, kun ei salille mene. Lepoviikko on mulla sitä varten, että sen aikana suunnittelen uuden saliohjelman, jota lähden levon jälkeen noudattamaan! Ja nyt tällä kertaa on myös tarkoitus suunnitella myös ruokaohjelma uusiksi, vähän muutellaan ruoka-aineita ja lasketaan proteiini/hiilari/rasva suhteet uudestaan. Paljon pohdittavaa ja järjesteltävää.

Lepoviikolla on myös tarkoitus tankata kroppa täyteen alkavaa treeniviikkoa varten. Missäs muualla se onnistuis paremmin kuin äitin lihapatojen ääressä? Ehkä äitiäkin paremmin tässä onnistuis mummo, mutta ei nyt sinne viikoks lähetä… Mikäs sen mukavampaa, kun saada vähän monipuolistettua ravintoa, siitä mihin kroppa on edellisillä viikoilla tottunut. Myös ruoka maistuu paljon paremmin. Voi sitä tällä viikolla vähän jotain ”roskaakin” laittaa kitusiin, jos siltä tuntuu.

Lepoviikon jälkeen keho on aivan uudenlaisessa iskussa kuin viikko sitten. Kaikki lihakset on valmiina toimimaan ja täyteen tankatut, ravintoa ja lepoa on tullut tarpeeksi. Kun on viikon ollut pois salilta, niin kyllä sitä jo maanantaina juoksee sinne rakkaalle salillensa, jota on ikävöinyt viimeiset seitsemän päivää ja joka tunti. Rauta on kevyttä ja epämiellyttävinkin liike tuntuu mukavalta. Tosiaan ei viikossa voimatasot kerkeä minnekkään kadota, ainakaan mulla.

Se siitä lepoviikosta. Tänä aamuna tuli tehtyä uusi treeniohjelma, nyt ois jo suuri hinku päästä sinne salille pumppaamaan, mutta kärvistellään nyt vielä pari päivää, se palkitsee kyllä.

-Aaro

Joku pyyteli nykyisestä kunnosta kuvia. No tässäpä tulee muutama itse otettu, huono laatu on, mutta ei voi mitään. Ite täytyy kuvat napsia, jos niitä mielii ottaa: 

Elikkäs kunto näyttää tällä hetkellä tältä. Paino: 90kg.

0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Aaro
8 vuotta sitten

Yritys on ainakin kova! Suunta on vaa ylöspäin. 🙂

Anonyymi
Anonyymi
8 vuotta sitten

Tuol kropal on pumpattu rautaa ihan kunnolla, hyvältä näyttää 😀

0
Kommentoix