The Magic of Thinking Big (2. osa) | David Schwartz


”Menestyminen ei vaadi hintalappua.”
– David Schwartz

*Sisältää mainoslinkkejä.

Poiminnat kirjasta:
*
 The Magic of Thinking Big – David Schwartz | 2016 (Adlibris)
* The Magic of Thinking Big – David Schwartz | 1987 (Adlibris)
* The Magic of Thinking Big – David Schwartz | 2016 (Amazon)

The Magic of Thinking Big on tarkasti kirjoitettu menestysteos, joka sisältää keinoja joiden kautta pystyt menestymään ja saamaan enemmän irti omasta elämästäsi. Meidän ei tarvitse olla erityisen älykkäitä ja lahjakkaita menestyäksemme – meidän täytyy kuitenkin oppia sekä ymmärtää mitä ajattelu vaatii, joka auttaa meitä käyttäytymään menestymiseen tarvittavalla tavalla.

Kuinka ajatella ja unelmoida luovasti?

Ensimmäinen vaihe on, että sinun pitää uskoa sen olevan mahdollista. Kun uskot, mielesi löytää lopulta keinon tehdä siitä todellisuutta. Kun uskot jonkin asian olevan mahdollinen, mieli alkaa tehdä töitä sen eteen. Mieli työskentelee sinua varten. Sinun on kuitenkin uskottava todella, että se on mahdollista, jotain sellaista mitä voit tehdä ja saavuttaa. Mielesi tulee aina löytämään tien, jos annat sille mahdollisuuden.

The Magic of Thinking Big

Kysy itseltäsi usein: ”Kuinka voisin tehdä tämän paremmin?” – luovuutesi taso nousee ja mieli siirtyy ideoita tuottavaan tilaan. Luovuuden kapasiteetti on yhdistelmä mielentilaa ja uskoa. Tee enemmän (10X Rule) ja usko itseesi. Valitse rohkeasti mahdollisuudet, joiden kautta pystyt tekemään enemmän asioita. Ota esimerkiksi töissä tai parisuhteessa enemmän vastuuta. On totta, että kiireiset ihmiset saavat enemmän aikaan ja asiat tulevat todennäköisesti aina tehtyä. Seuraavien keinojen kautta pystyt vaikuttamaan luovuuden syntymiseen:

1. Rohkaise muita puhumaan.

Keskustelussa ystävän kanssa tai ryhmätapaamisissa, pyri rohkaisemaan ihmisiä puhumaan. Rohkaise heitä puhumaan ja tulet saamaan kaksinkertaisen voiton keskustelusta. Mielesi saa sitä kautta uutta materiaalia työstettäväksi ja voit hyödyntää sitä uusien ajatusten muodostamiseen – samalla syvennät suhteita ja saat ystäviä, kun olet valmis kuuntelemaan toisia. Ei ole parempaa keinoa saada ihmisiä pitämään sinusta, kuin rohkaisemalla heitä puhumaan.

2. Tutkia omia ajatuksiasi kysymysten kautta.

Anna muiden ihmisten kiillottaa omia ideoitasi. Käytä ”Mitä sinä tästä ajattelet?” –lähestymistapaa. Älä ole joustamaton tai tarjoa ideoita valmiiksi pureskeltuina. Tee ensin hieman tutkimustyötä ja ota selvää miten muut reagoivat ideoihin. Parhaassa tapauksessa tulet tilanteesta ulos parempien ajatusten kanssa.

3. Keskity siihen mitä toinen ihminen sanoo.

Kuunteleminen on muutakin kuin vain suun kiinni pitämistä. Kuunteleminen tarkoittaa sitä, että ymmärrät mitä toinen yrittää sanoa. Liian usein ihmiset esittävät ymmärtävänsä, vaikkeivät edes kuuntele. He vain odottavat tilaisuutta päästäkseen itse puhumaan. Keskity siihen, mitä toinen yrittää sinulle sanoa.

Ideoista ja unelmista täytyy pitää myös kiinni – älä anna niiden päästä karkuun. Kun saat idean, kirjoita se ylös. Joka päivä muodostuu ideoita, jotka vain kuolevat ja unohtuvat. Muisti on huono orja, jos mietitään tilannetta, jossa sen pitäisi pitää huolta ideoista tai unelmista. Kun olet kirjoittanut unelmasi tai ideasi ylös, palaa niihin säännöllisesti ja muistuta mieltäsi niistä. Ajattele ideaa säännöllisesti ja jalosta sitä eteenpäin. Tutki sitä kaikista suunnista ja anna sen toteutua.

Olet mitä ajattelet itsesi olevan

Ihminen joka tuntee olevansa arvoton, on sitä. Me saamme sitä mitä ajattelemme ansaitsevamme. Miten ajattelet, määrittelee sen, kuinka toimit. Itsekunnioitus näkyy kaikessa toiminnassamme.

Älä koskaan poistu kotoa sellaisessa mielentilassa, jota et halua olla. Tarkastele itseäsi ulkopuolelta – ystävän, kumppanin tai työkaverin näkökulmasta. Millainen olet? Olet velkaa muille sen, että tuot itsestäsi parhaat puolet esiin, mutta ennen kaikkea olet sen velkaa itsellesi. Käyttäydy parhaalla mahdollisella tavalla.

  1. Näytä aina positiivisia tunteita toisia ihmisiä kohtaan – silloin myös muut ihmiset käyttäytyvät hyvin sinua kohtaan.
  2. Kysy itseltäsi joka päivä: ”Olenko sen arvostuksen arvoinen, jota koen juuri nyt?” ja ”Onko käyttäytymiseni sellaista mitä sen pitäisi olla?” (use magic).

”Is this the way an important person does it?”

Magic

Ole ensiluokkainen

Se mitä olet tänään, on lopputulos psykologisesta ympäristöstä. Esimerkiksi persoona, kunnianhimo ja elämäntilanne, ovat kaikki liitettyjä psykologiseen ympäristöön. Tulet muuttumaan vuosien kuluessa, mutta se miten muutut, riippuu täysin siitä minkälaisessa ympäristössä ruokit itseäsi ja mieltäsi.

Ihmiset voidaan jaotella kolmeen ryhmään:

1. Ihmiset, jotka luovuttavat täysin.

Suurin osa ihmisistä uskoo syvällä sisimmässään siihen, että heillä ei ole mitä vaaditaan menestymiseen tai suurten unelmien saavuttamiseen – se on vain heille jotka ovat onnekkaita tai jollain muulla tavalla erityisiä. Näitä ihmisiä löytyy kaikkialta ja heidät tunnistaa helposti siitä, kuinka onnellisia ovat. Jos määrittelet itsesi kuuluvaksi ”roskasakkiin”, tulet todennäköisesti aina myös kuulumaan sinne. Elät päämäärättömästi ja elämä lyö kovaa vasten kasvoja.

2. Ihmiset, jotka luovuttavat osittain.

Tämä ryhmä on ensimmäistä ryhmää pienempi – he lähestyvät aikuisuutta uskossa, että voivat menestyä. Nämä ihmiset valmistavat itseään menestykseen. He työskentelevät ja suunnittelevat sen eteen. Mutta vuosien jälkeen, kun vastustus alkaa kasvamaan ja on oikeasti aika näyttää, he luovuttavat. He päätyvät tilanteeseen, ettei menestys ole sen arvoista. He perustelevat itselleen, että seuraavalle tasolle eteneminen ei ole syytä mennä. He pelkäävät epäonnistumista, paheksuntaa, epävarmuutta ja sen menettämistä, mitä heillä jo tällä hetkellä on.

3. Ihmiset, jotka eivät koskaan luovuta.

Tähän ryhmään kuuluu noin 2-3 % väestöstä. He eivät usko luovuttamiseen tai romahda suurempien haasteiden edessä. He elävät menestyäkseen. Tähän ryhmään kuuluvat onnellisimmat ihmiset, koska he saavuttavat eniten. Heidän mielestään elämä on virkistävää, kannattavaa ja palkitsevaa. Nämä ihmiset odottavat seuraavaa päivää ja uusia seikkailuja, joita pystyvät elämään täysillä.

Ollaan rehellisiä. Kaikki meistä haluaisivat olla tässä kolmannessa ryhmässä. Menestyä vuosi vuoden jälkeen, tehdä yhä hienompia asioita ja saavuttaa mahtavampia unelmia. Pysyäksemme tässä ryhmässä, meidän kuitenkin täytyy taistella epävakaalla maaperällä. Kuinka todennäköisesti esimerkiksi uskot kertoessasi ystävillesi haluavasi presidentiksi – sitä vähätellään tai se nähdään täysin mahdottomana?

Muista. Ihmiset, jotka kertovat sinulle, että jotain ei voi tehdä tai joku asia on mahdoton saavuttaa, ovat lähes tulkoon aina epäonnistuneita ja keskiverron alapuolella, jos mietitään asiaa saavutusten kautta. Näiden ihmisten mielipiteet ovat myrkkyä. Hyväksy negatiivinen neuvo ainoastaan positiivisena haasteena.

Magic

Tee ympäristöstä suotuisa menestymiselle

Kysy neuvoja aina ensiluokkaisilta ihmisiltä.

1. Hankkiudu uusiin ryhmiin.

Pitäydy kaukana ihmisistä tai ryhmistä, jotka ovat tylsiä tai tyytymättömiä asioihin. On tärkeää olla ihmisten kanssa, jotka tukevat mahdollisuuksiasi menestyä ja voivat auttaa sinua eteenpäin. Sinun pitää valita kenen kanssa olet tekemisissä ja sinun täytyy oppia lukemaan ihmisiä, että tiedät kenen seurassa kannattaa olla.

2. Hanki uusia ystäviä ja liity uusiin organisaatioihin.

Kasvata sosiaalista ympäristöäsi. Monimuotoisuus ihmisissä, jotka ovat ympärilläsi, auttaa sinua saamaan paremman ja laajemman kuvan asioihin liittyen. Sama pätee kaikkien asioiden kanssa, älä sulkeudu liian pieniin ympyröihin.

3. Valitse ystäväsi erilaisen maailmankatsomuksen perusteella.

Nykymaailmassa suppea maailmankatsomus ei kanna pitkälle tulevaisuuteen. Vastuu ja erilaiset näkökulmat auttavat sinua. Hanki ystäviä eri maista, hanki ystäviä eri uskonnoista ja tee yhteistyötä päinvastoin ajattelevien kanssa. Ole kuitenkin ensin varma siitä, että he ovat ihmisiä, joilla on oikeaa potentiaalia olla ystäviäsi.

Tee asenteestasi liittolainen

Asenteen ollessa oikea, pystymme saavuttamaan täyden potentiaalimme ja tehokkuuden, jonka jälkeen hyvät tulokset seuraavat vääjäämättä. Jos haluat onnistua motivoimaan, inspiroimaan tai aktivoimaan muita ihmisiä, täytyy sinun kokea ja tehdä nämä kaikki ensin itse. Jos haluat esimerkiksi innostaa muita tekemään jotain, on sinun ensin innostettava itsesi.

  1. Kasvata asenne, jonka avulla aktivoidut.
  2. Kasvata asenne, joka kertoo sinun olevan tärkeä.
  3. Kasvata asenne, joka haluaa palvella muita ensin.

Keinoja muiden asenteen ja mielentilan nostattamiseen:

1. Tutustu aiheeseen enemmän.

On hyvin vaikeaa innostua aiheesta, josta et tiedä yhtään mitään – ota siis selvää aiheesta, joka kiinnostaa muita ihmisiä ja pystyt innostumaan aiheesta paljon paremmin myös itse. Tutki aihetta ja opiskele, sitä helpompi sinun on pysyä mukana keskustelussa ja nautit siitä huomattavasti enemmän. Opeta myös ihmisiä enemmän aiheesta, josta haluat heidän innostuvan ja he tulevat olemaan kiinnostuneempia. Kaivaudu syvälle kyseiseen aiheeseen ja tee siitä mielenkiintoinen sekä merkittävä myös muille.

2. Mitä ikinä elämässäsi teet, elä se täysillä.

Innostuneisuus, tai sen puute näkyy kaikessa mitä teet. Kun kättelet, kättele! Kun taputat, taputa! Kerro oikeasti olevasi onnellinen, kun näet toisen ihmisen. Hymyile myös silmilläsi, kun hymyilet. Tarkoita sitä, kun sanot: ”Kiitos.” Mitä tahansa ikinä teetkään, tarkoita sitä ja elä sen mukaisesti.

3. Jaa hyvien uutisten ilosanomaa.

”Minulla on hyviä uutisia.” -lause kerää tilasta kaikkien kiinnostuksen. Hyvät uutiset ruokkivat ympäristöä. Kukaan ei koskaan ole saanut ystäviä tai saavuttanut mitään, jakamalla vain huonoja uutisia. Kerro ihmisille aina hyvät uutiset. Älä valita. Ole henkilö, jolle kuuluu aina: ”Minusta tuntuu erittäin hyvältä.” Kun poistut paikalta, kysy itseltäsi: ”Tunteeko ihminen olonsa aidosti paremmaksi, kun on puhunut minulle juuri?”

”Give them a Good Word or none at all.”

Magic

Kasvata ”Olet tärkeä.” -asennetta

Jokainen ihminen maailmassa haluaa tuntea olevansa tärkeä. Yritä aina saada ihmiset tuntemaan itsensä aidosti tärkeäksi. Sitä kautta ihmiset myös ovat valmiita tekemään enemmän sinun eteesi. Jos onnistut saamaan ihmisen tuntemaan itsensä tärkeäksi, he ovat paljon vahvempia. Kun saat ihmiset tuntemaan itsensä tärkeäksi, he myös välittävät sinusta enemmän, tunnet myös itsesi tärkeämmäksi. Mikäli haluat auttaa muita tätä kautta, on sinun ensin tunnettava itsesi tärkeäksi onnistuaksesi.

1. Harjoita arvostusta.

Tee selväksi, että arvostat ihmisiä. Älä koskaan anna ihmisten tuntea, että otat heidät itsestäänselvyytenä. Harjoita arvostusta aitojen ja henkilökohtaisten kohteliaisuuksien kautta – ihmiset kukoistavat silloin. Kehu ihmisiä kaikkein pienimmänkin asian ansiosta, kuinka he esimerkiksi puhuvat, käyttäytyvät tai hymyilevät. Tee jokainen ihminen tuntemaan olonsa erityiseksi ja tulet aina saamaan vastineeksi parempaa kohtelua sekä parempia tuloksia.

2. Opettele kutsumaan ihmisiä nimeltä.

Nimi on ihmisluonnon tärkein sana. Opettele lausumaan ja ääntämään jokaisen nimi oikein. Ihmiset eivät koe itseään tärkeäksi, jos lausut heidän nimensä väärin.

3. Älä paistattele kunniassa vaan sijoita se eteenpäin.

Muista kehut ovat voimaa. Älä ota kaikkea kunniaa siitä, mitä olet saavuttanut. Jaa kunniaa eteenpäin muille, jotka ovat olleet mukana. Kun jaat kunnian, saat arvostusta osaksesi ja ihmiset arvostavat sinua enemmän. Kysy itseltäsi päivittäin: ”Mitä voin tehdä tehdäkseni läheiseni onnellisemmaksi?”

Hyödynnä tavoitteita auttamaan sinua kasvamaan

Ilman tavoitteita yksilöt vaeltavat päämäärättömästi läpi elämän. He eivät koskaan tiedä minne ovat menossa, eivätkä sen takia myöskään koskaan saa mitään aikaa tai päädy minnekään. Tavoitteet ovat keskeinen asia menestymisen tiellä. Kukaan ei ikinä menesty ilman tavoitteita, eikä kukaan ikinä selviä elossa ilman hengittämistä. Ennen kuin aloitat, tiedä minne olet menossa. Kysy itseltäsi: ”Mitä haluan saavuttaa elämässäni? Kuka haluan olla? Mikä saisi minut tuntemaan täyttymyksen tunteita?”

Kun antaudut toiveille ja annat niiden kehittyä pakkomielteiksi, joilla on tavoite – saat valtavasti fyysistä ja mentaalista energiaa. Kun antaudut tavoitteen vietäväksi, alitajunta alkaa väistämättä tekemään töitä tavoitteen saavuttamiseksi. Ota askel kerrallaan, elä tunti kerrallaan ja etene päivä kerrallaan sekä kysy itseltäsi usein: ”Viekö tämä minut lähemmäs tavoitteitani?”

Mieti aina kuinka voisit kehittyä kaikessa mitä teet ja mieti korkeita standardeja kaikessa mitä teet.

”I can do better.”
– The Magic

Poiminnat kirjasta:
*
 The Magic of Thinking Big – David Schwartz | 2016 (Adlibris)
* The Magic of Thinking Big – David Schwartz | 1987 (Adlibris)
* The Magic of Thinking Big – David Schwartz | 2016 (Amazon)

0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix