Tavoitteita on Syytä Tavoitella


Harvemmin niitä asioita pystytään saavuttamaan sormia napsauttamalla, jotka ovat oikeasti tavoittelemisen arvoisia. Ainoastaan harvoin se menee niin, ja se onkin äärimmäisen hyvä asia. Kun tavoitteiden eteen joudutaan ensin näkemään merkittävää vaivannäköä ennen kuin ne pystytään saavuttamaan, on niiden saavuttaminen silloin myös huomattavasti palkitsevampaa.

Tavoitteista ja saavutuksista aiheutuva ilo on aina hetkellistä. Ihmismieli turtuu nopeasti ja vaatii taas äkkiä uusia ärsykkeitä. Hetken mielijohteesta ostetut heräteostokset, kuten kengät varmasti nostavat tilapäisesti fiilistä ylöspäin, mutta se on ohimenevää. Ensi viikolla kengät tuskin enää nostavat samoja tunteita pintaan.

Mutta, jos lähestytään näitä edellä mainittuja kenkiä hieman pidemmän kaavan kautta: Haluat saada ne — sinulla ei kuitenkaan ole varaa niihin. Ei nyt, eikä näillä tuloilla vielä pitkään aikaan. Aiot kuitenkin saada ne, vaati mitä vaati. Pystyt näkemään kengät sielusi silmin jaloissasi ja näet niistä lähestulkoon unia. Teet ylimääräisiä työvuoroja näiden kenkien eteen. Säästät rahaa niiden takia. Odotat innoissasi sitä hetkeä, kun tili viimein antaa periksi ja annat itsesi ostaa ne kengät. Lopulta tulee se hetki, kun on aika konkreettisesti ostaa nämä kauan odotetut kengät. Voit nyt käyttää ja koskea niitä.

Tavoitteita kohti

Materialismi ei välttämättä ole hyve, mutta kuinka paljon enemmän iloa kyseisestä tavarasta pystyy saamaan, kun sen eteen on tehty paljon töitä ja siitä on jo uneksittu pitkiä aikoja. Tämän takia tälle asialle tai esineelle tulee myös tunteellista merkitystä ja näin ollen se on huomattavasti arvokkaampi, kuin jokin heräteostos, jota et edes välttämättä alun perinkään tarvinnut.

Suurin osa ihmisistä ostaa sellaisia asioita, joita haluaa. Ei sellaisia, joita tarvitsee. 

Se ei ole huono asia, että ostaa asioita, joita ainoastaan haluaa, päinvastoin. On hienoa, että esimerkiksi jostain esineestä tai vastaavasti asiasta pystyy tekemään itselleen niin suuren numeron, että sen eteen on valmis tekemään töitä. Ei väliä, vaikket välttämättä edes sitä käytännössä tarvitsisi. Se on silti tavoittelun arvoinen. Matka kohti tavoitteita on aina paljon suuremmassa roolissa, kuin itse määränpää. Jokainen saavutettu tavoite tuottaa iloa ja onnistumisen elämyksiä. Tunne on silti vain hetkellistä, kunnes mieli vaatii taas uusia ärsykkeitä, joita kohti on lähdettävä suunnistamaan. 

Tavoitteet ovat osa elämää ja ne ovat sen arvoisia.

0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix