Tavoitteet 2020 | Saavutus Podcast


Saavutus Podcastin jaksossa #29 puhuttiin uuden vuoden lupauksista ja tavoitteiden asettamisesta. Podcastin puolella tavoitteista ja unelmista on puhuttu paljon myös aiemmin – jokainen vieras pääsee esimerkiksi vastaamaan kysymykseen: ”Minkä unelman aiot saavuttaa lähitulevaisuudessa?” Tavoitteiden kannalta on äärimmäisen tärkeää, että ne kirjoitetaan ylös tai lausutaan ääneen. Onnistumismahdollisuudet kasvavat tutkitusti silloin merkittävästi.

Tämän takia Saavutus Podcastin tavoitteet vuodelle 2020 kirjoitetaan auki ja julkaistaan kaikkien nähtäväksi! Jos haluat tietää enemmän tavoitteiden asettamisesta, käy kuuntelemassa jakso #29.

Kuluneet sanonnat kuuluvat; Pienet tavoitteet vaativat yhtä paljon ajatustyötä kuin suuret ja huipulla on enemmän tilaa hengittää – sinne ei ole pitkää jonoa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että pienien tavoitteiden asettaminen olisi turhaa, päinvastoin. Niitä kannattaa ehdottomasti tehdä. Pienten tavoitteiden saavuttaminen lisää itseluottamusta ja auttaa tarinassa eteenpäin.

Seuraavat tavoitteet eivät kuitenkaan tule olemaan Saavutus Podcastin mittapuulla pieniä. Katse asetetaan heti korkealle! Säästetään hieman aikaa pienten tavoitteiden suhteen ja puhutaan pienemmistä tavoitteista tulevaisuuden jaksoissa. Tässä tekstissä käsitellään suurimpia tavoitteita vuodelle 2020 ja myös seurataan tavoitteiden saavuttamista.

”Action is the foundational key to all success.”
– Simon Sinek

Tavoitteet 2020

*Päivitetty 18.1.2020

1. Kaikki elossa olevat Suomen Presidentit Saavutus Podcastiin vieraaksi.

 • Presidentti Niinistö, Sauli
 • Presidentti Halonen, Tarja
 • Presidentti Ahtisaari, Martti

Tämän tavoitteen realistiselle toteutumiselle ei ole mitään takeita, mutta askeleita sen toteutumisen edistämiseksi on jo otettu.

17.1.2020
Lähetin sähköpostin kaikille edellä mainittujen Presidenttien henkilökohtaisille avustajille. Ymmärrän, että he saavat varmasti tuhansia yhteydenottoja viikoittain ja tämä viesti saattaa mennä täysin ohi – eikä todennäköisesti koskaan edes päädy Presidentin nähtäväksi. Tämä oli kuitenkin yksinkertaisin askel jonka heidän tapaamisensa eteen voidaan tehdä.

17.1.2020
Lähetin myös haastattelukutsun Antti Häkkäselle, joka on kansanedustaja ja kotoisin samoilta kulmilta. Toivottavasti Antti kiinnostuu ja tätä kautta onnistutaan luomaan jatkuvuutta tulevaisuuteen, vieraita ajatellen.

Suunnitelma jatkoa ajatellen:

 • Kirjeen lähetys.
 • Yhteys puhelimitse – kysytään mitä se oikeasti vaatisi, että pääsisi tapaamaan Presidenttiä (tehdään sen mukaan toimintasuunnitelma).
 • Hankitaan Podcastiin niin merkittäviä nimiä, että jopa Presidentit kiinnostuvat.
 • Kasvatetaan Podcastin näkyvyys kansainväliseksi ja nostetaan ajankohtaisia asioita esille (Miten?).

2. 50 vierasta Saavutus Podcastissa vuoden 2020 aikana.

Vuodessa on 52 viikkoa, tämä tarkoittaa todellisuudessa sitä, että lähes vuoden jokaisella viikolla pitäisi onnistua järjestämään vähintään 1 haastattelu.

18.1.2020
Vuoden 2020 puolella on tehty 4 haastattelua ja kalenteriin on merkitty 10 lisää – näistä haastatteluista viimeinen on 6.2.2020. Jos tätä vauhtia ylläpidetään, saavutetaan tavoite ennen kesää.

Suunnitelma jatkoa ajatellen:

 • Vieraslistaa on alettu kasaamaan jo vuoden 2019 puolella – nimiä siltä löytyy tällä hetkellä lähemmäs 200. Määrä ei kuitenkaan ole riittävä ja listaa kasvatetaan jatkuvasti esimerkiksi kuuntelijoiden ehdotusten mukaan (Ehdota ihmisiä joista haluaisit tietää lisää, kerro myös miksi!).
 • Mahdollisia vieraita lähestytään sähköpostin tai sosiaalisen median kautta, tarvittaessa myös puhelimitse.
 • Järjestetään tapaamiset mahdollisimman joustavasti vieraan aikataulun mukaan.

3. 5 000 – 10 000 kuuntelukertaa jokaisella jaksolla pelkän ääniformaatin muodossa (esimerkiksi Spotify).

Tällä hetkellä Saavutus Podcastia voi kuunnella ilmaiseksi 8 eri alustan kautta, niitä ovat esimerkiksi AnchorSpotifyGoogle Podcasts ja Apple Podcasts. Youtuben näyttökertoja ei lasketa mukaan tähän lukemaan – ne joka tapauksessa nostavat kuuntelujen määrää merkittävästi.

18.1.2020
Ääniformaatin muodossa jaksojen keskimääräinen kuuntelumäärä on tällä hetkellä noin 500 – 1 000 kuuntelua ensimmäisen viikon aikana. Tavoitteena 5X tai 10X kuuntelijamäärä seuraavan vuoden kuluessa – kuulostaa paljolta.

Suunnitelma jatkoa ajatellen:

 • Tavoitteena on luoda niin arvokasta ja laadukasta sisältö, että kuuntelijat ovat valmiita suosittelemaan Saavutus Podcastia myös ystävilleen. Tämä on parasta näkyvyyttä mitä voi toivoa.
 • Mielenkiintoisten vieraiden kautta pyritään tuomaan Saavutus Podcastia laajemman yleisön tietoisuuteen.
 • Missään on mahdoton onnistua yksin, siksi Saavutuksen ympärille yritetään rakentaa aktiivinen yhteisö, josta oikeasti on apua ja hyötyä sen jäsenille.
2020

Saavutus tarvitsee sinua

Saavutus Podcast on olemassa sinun ansiostasi ja sinua varten. Sinua tarvitaan tulevaisuuden rakentamiseen. Saavutuksen tavoitteena on tuoda elämääsi mahdollisimman arvokasta sisältöä, mielenkiintoisia tarinoita ja esitellä upeita uusia ihmisiä. Ilman sinua se ei todellakaan onnistu. Sinä voit vaikuttaa tulevaisuuteen!

Saavutus ei ole yhden ihmisen projekti, vaan visio suuremmasta ja paremmasta, josta jokainen pystyy saamaan elämäänsä enemmän. 

Sinulla on paljon keinoja vaikuttaa tulevaan ja Saavutuksen puolella toivomme, että teet niin. Ohessa on lueteltu erilaisia keinoja, joiden avulla pystyt auttamaan:

 • Tilaa Saavutus Podcastin ”Kehityskirje”, jonka löydät esimerkiksi Blogin sivupalkista tai Saavutuksen etusivulta – sitä kautta saat ensimmäisenä tiedon uudesta sisällöstä.
 • Tilaa Saavutus Podcast alustalla, josta kuuntelet podcasteja.
 • Seuraa Saavutus Podcastia Instagramissa.
 • Seuraa Saavutus Podcastia Facebookissa.
 • Käy antamassa Saavutus Podcastille arvosana ja palautetta alustalla, josta podcasteja kuuntelet (esimerkiksi Apple Podcasts).
 • Kommentoi alle minkälaisia ihmisiä tai kenet haluaisit nähdä Saavutus Podcastin vieraana tulevaisuudessa ja miksi.
 • Kerro Saavutus Podcastista ystävälle.

”There is no power of change greater than a community 
discovering what it cares about.”

0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix