Henkilökohtainen Tarina

Tarina

Ensimmäisen ja viimeisen kilpailuni voitin kesäpäivänä vuonna 1993, kun sain ilon ilmestyä tähän maailmaan ja vieläpä Suomeen, joka on lottovoitto. Kiitos siitä mahtaville vanhemmilleni! Sen päivän jälkeen olen kilpaillut ainoastaan itseäni vastaan sekä fyysisesti että psyykkisesti. Lapsuuttani voisi kuvailla kaikin puolin hyvin tavalliseksi, viihdyin hyvin omissa oloissani, en koskaan ollut liikunnallisesti aktiivinen saati sitten millään tavoin lahjakas.

Olen kotoisin pieneltä paikkakunnalta, nimeltä Mäntyharju. Asuin siellä elämästäni ensimmäiset 18-vuotta ja sen jälkeen lähdin omilleni. Muuttaminen pois kotoa oli itselleni todella suuri ja merkittävä askel, koska olen aina ollut rauhallinen, suhteellisen hiljainen ja itsenäinen lapsi. Minulla ei aikaisemmin ollut sen suurempia tavoitteita elämäni suhteen ja annoin sen vain kuljettaa minua aina lukioon asti.

Lapsena en harrastanut mitään urheilulajeja, tosin kokeilin lähes kaikkea mahdollista, mitä pienellä paikkakunnalla oli tarjottavana. Lentopalloa, salibandya, pesäpalloa ja partiota… Mikään niistä ei tuntunut omalta, en pitänyt pallopeleistä, saati sitten joukkuelajeista. En juurikaan omista kilpailuhenkisyyttä, mutta en silti halunnut aina olla se kentän huonoinkaan pelaaja, joka kuitenkin usein pitkänä sekä kömpelönä olin. En suoraan sanottuna juurikaan nauttinut liikunnasta silloin…

Viihdyin hyvin omissa oloissani ja tykkäsin pelata paljon erilaisia konsolipelejä. 12-vuotiaana löysin itseni roolipelien maailmasta ja nimenomaan pelimaailmasta World of Warcraft. Pelimaailma vei minut täysin mukanaan. Pelasin paljon, todella paljon. Käytännössä olin pahasti peliriippuvainen 5 vuoden ajan. Olen varmasti käyttänyt elämästäni enemmän kuin 400 päivää tietokonepelejä pelatessani. Lopulta pääsin riippuvuudesta eroon omin voimin ja se on pitkä tarina.

TarinaLiikunnan ilon tarina

Löysin liikunnan ilon oikeastaan vasta 15-vuotiaana. Jostain syystä lihakset sekä taistelulajit alkoivat kiinnostamaan minua suuresti. Todennäköisesti roolipelien maailma oli johdattanut mielikuvitustani siihen suuntaan. Aikoinaan piirtelin paljon lihaksikkaita hahmoja ja mietin, että haluaisin itsekin olla mallia ”supersankarin vartalo”. Olin 193 cm pitkä ja langanlaiha, kevyimmillään 60 kg. Paino on ollut lähestulkoon sairaalloisen alipainon luokkaa tuolloin, mutta pituuskasvu näytteli sen suhteen suurta roolia. Lopulta uskalsin pyytää rakkaalta äidiltäni salikorttia ja hän mielellään sellaisen minulle hankki!

Viimein uskaltauduin myös menemään yksin kuntosalille. Pelkäsin aluksi ympäristöä. Tällainen kukkakeppi muka. Kaikki muut lihaksikkaita, vaikkakin minua lyhyempiä, mutta silti suurin osa salilla kävijöistä minua 50 kg painavampia. Vanha kellarisali, kotisalini. Ei mitään hienoja laitteita vaan aitoa rautaa, kuluneita nahkapenkkejä ja vahvoja miehiä. Kirjaimellisesti kylmin luola koko kylässä.

”Valitse tarinasi suunta.”

En tiennyt kuntosaliharjoittelusta yhtään mitään. Kukaan kaveripiiristäni tai perheestäni ei sitä harrastanut. Inhosin omaa peilikuvaani, mutta ihastuin lajiin täysin. Pystyin tekemään juuri sitä mitä halusin ja päättämään itse kaikesta, ilman muiden mielipiteitä. Samoihin aikoihin mielenkiintoni kamppailulajeja kohtaan kasvoi sen verran, että uskaltauduin menemään potkunyrkkeily -kurssille Mikkeliin. Kuntosalin kautta sain nopeasti sen verran itsevarmuutta, etten enää pelännyt niin paljoa uusien asioiden kohtaamista.

Jatko

Elämän kestävä prosessi

Kuntosali on vienyt minua rehellisesti elämässä eniten eteenpäin ja kaikki ratkaisuni ovat jossain määrin johtuneet tästä yhdestä – elämässäni täyskäännöksen aikaansaamasta askeleesta. Kuntosalin ohella olen harrastanut potkunyrkkeilyn lisäksi Krav Magaa, Brasilialaista Jujutsua ja Vapaaottelua. Silti olen aina kilpaillut ainoastaan itseäni vastaan, en vertaile itseäni muihin, eikä minulla koskaan ole ollut esikuvia, joita ihannoisin tai joiden elämän haluaisin. Keskityn ainoastaan siihen, että olisin päivä päivältä parempi versio itsestäni, niin fyysisesti kuin psyykkisesti. Kokonaisvaltaisesti toimiva paketti.

Tiedän, etten koskaan tule saavuttamaan näillä geeneillä sellaista fysiikkaa jota ihannoin, en koskaan tule olemaan niin varakas tai viisas, ettei minun tarvitsisi enää kehittää itseäni. Itsensä kehittäminen on läpi elämän kestävä prosessi ja aion tehdä parhaani!

Tarina on vasta alussa, mutta olen kerennyt asumaan 8 eri kaupungissa tai kunnassa ja muutamassa useammankin kerran. Muuttoja on kertynyt viimeisten 6 vuoden aikana yli 25, yleensä opiskelun perässä. Valmistuin fysioterapeutiksi 29.12.2017. Hain alalle 6 kertaa ennen kuin tajusivat päästä minut sisällä. Kaksi ensimmäistä hakukertaa olivat täysiä huteja, enkä päässyt edes valintakokeisiin asti. Kolmannella hakukerralla minulta jäi puuttumaan 5 pistettä, neljännellä 3 pistettä, viidennellä 1 piste ja kuudennella kerralla lopulta tulin valituksi…

Erityisiä kykyjä minulla ei ole, mutta yhden valtavan merkittävän ominaisuuden omistan ja se on päättäväisyys. Kun asiaa tarkemmin miettii, olen aina valinnut sen polun, joka näyttää todella kiviseltä ja määränpää polun päässä hyvin kaukaiselta. Vaikka tieni olen valinnut, niin sen verran kiinnitän muiden mielipiteisiin huomiota, että, jos kuulen sanat: ”Et pysty siihen!” tai ”Pitäisikö sinun valita vaihtoehto B?”, se ajaa minua ainoastaan eteenpäin. Jos jotain olen oppinut, niin sen, että itseensä uskominen on ainut vaihtoehto edetä elämässä. Epäilijöitä löytyy aina ja jos et usko itseesi, ei usko kukaan muukaan. Aion mennä vielä pitkälle.

Jatko

Halu auttaa!

Kuntosali oli minulle ensin vain kaukainen mielikuva ja tarina jonka siirsin paperille. Sen jälkeen kaikki alkoi muuttumaan parempaan suuntaan ja palaset alkoivat loksahtelemaan paikoilleen. Mielenkiinnosta tuli harrastus, harrastuksesta intohimo, intohimosta rakkaus sekä elämäntapa ja nyt tästä elämäntavasta on tulossa täysipäiväinen ammatti! Rakastan sitä mitä teen ja keskityn edelleen täydellä sydämellä itseni kehittämiseen. Intohimo on johdattanut minut tarinassani siihen pisteeseen, että haluan jakaa kokemuksiani sekä tietotaitoani myös muille. Haluan auttaa muita ja näyttää esimerkilläni, että positiivisuuden, ilon ja päättäväisyyden kautta voidaan päästä pitkälle!

Tarina alkaa… Otin ensimmäisen askeleen kohti parempaa suuntaa – enkä ole katunut sitä hetkeäkään. Tavoitteeni on auttaa myös sinua parhaalla mahdollisella tavalla, jos annat minulle mahdollisuuden. Koskaan ei ole liian myöhäistä vaihtaa suuntaa elämässään, vaati se sitten isoja tai pieniä muutoksia. Kaikki lähtee ensin liikkeelle yhdestä ajatuksesta. Ajatusmaailma merkitsee kaikista eniten. Elämä hymyilee, kun me hymyilemme ensin.

Tervetuloa mukaan matkalle!

Aaro Huttunen

Fysioterapeutti | Valmentaja
1,399TykkääjätTykkää
7,288SeuraajatSeuraa
16,700TilaajatTilaa

VARAA ILMAINEN ETÄTAPAAMINEN

KÄYDÄÄN YHDESSÄ TILANTEESI LÄPI JA MIETITÄÄN KUINKA VOISIMME LÄHESTYÄ ASIAA (15-30 min).

Nimi*

Sähköpostiosoite*

Puhelinnumero

Aihe

Otsikko

Viesti