Syntymäpäivä | Vuoden Kokemukset | Osa 2.


Jatketaan ensimmäisen osan jälkeistä syntymäpäivä muistelua. Vuoden 2016 (1.6.-31.12.2016) puolella tapahtui kaikenlaista uutta ja suurta, hienoa ja vähän surullisempaa. Mitä sitten on tapahtunut tämän vuoden puolella, aikavälillä 1.1.-1.6.2017?

SyntymäpäiväSyntymäpäivä lähestyy

Tammikuu | Helmikuu 2017

Päätin alkaa lukemaan Money Master The Gamen jälkeen säännöllisesti kirjoja, vähintään 20 sivua joka päivä. En siis ole kokenut juurikaan kiinnostusta kirjojen lukemista kohtaan aikaisemmin. En lukenut esimerkiksi ylioppilaskirjoituksiin käytännössä yhtään. Haltioiduin kirjoista saamaani informaatioon siinä määrin, että tein siitä tavan itselleni. Miksei kukaan kertonut minulle aikaisemmin, että voin oppia tätä kautta jotain?! Mitä olenkaan menettänyt, jättämällä kaikki kirjat lukematta. Aion tehdä asiaan muutoksen. Wake up call!

Ammensin kirjoista saamaani tietoa erilaisiin aamurutiineihin ja opiskelumetodeihin, joita hyödynsin menestyksekkäästi. Muun muassa energiatasoni nousivat entisestään, sekä ajankäyttöni ja keskittymiskykyni paranivat huomattavasti muutamalla keinolla (3 Keinoa Tehokkaampaan Työntekoon ja Unelmien Päiväkirja). Ymmärsin viimein kuinka paljon pystyn oppimaan kirjojen kautta. Kirjoittajat ovat kuitenkin nähneet niin paljon enemmän elämää ja kokeneet asioita. Miksen ottaisin oppia heiltä? Sillä keinolla pystyn todennäköisesti välttämään monia harha-askelia.

Helmikuussa aloin turhautumaan kahden erillisen blogiosoitteen välillä kirjoittamiseen, koska niistä koituva työmäärä tuntui kaiken muun lisäksi jarruttavan luovuutta ja syövän liikaa energiaa. Innostus kirjoittamisen suhteen laantui vähän. Oli pakko tehdä asiaan suuria muutoksia, koska en voi mitenkään jatkaa näin… Mikäli aion pitää mielenkiinnon yllä.

Tammikuu-helmikuun aikana pidin itse suunnittelemani 6 viikon ”välidieetin”, joulukuisen rentoilun jäljiltä, joka onnistui paremmin kuin edes uskalsin kuvitella. Treenimäärät tosin olivat hurjia viimeisillä viikoilla (13-15 treeniä / viikko), mutta muutaman viikon ajan pystyy mihin tahansa. Ennen kello 8:15 kerkesin käymään aamulenkillä sekä kuntosalilla ja sen jälkeen menin vasta kouluun. Viikot menivät kuin siivillä, mutta kaikki toimi loistavasti.

Maaliskuu 2017

Päätin ainakin toistaiseksi alkaa ylläpitämään blogia ainoastaan FitFashionin puolella. Se oli hyvä ratkaisu, koska henkinen rasitustaso laski huomattavasti ajan säästämisen takia. Pystyin nyt toteuttamaan itseäni tehokkaammin ja paremmin. Huomasin innostuvani kirjoittamisesta aivan uudella tavalla, kun vain kylmästi annoin henkilökohtaisen sivustoni olla hetken oman onnensa nojassa. Päätös kuitenkin tuntui hurjalta, koska olen käyttänyt sivuston rakentamiseen aikaa enemmän kuin koulun käyntiin koko syyslukukaudella. Se on ikään kuin oma lapsi. Sivusto odottaa nyt seuraavaa suurta muutostaan.

Maaliskuussa muutin kuudeksi viikoksi Mikkeliin seuraavan työharjoittelun merkeissä. Olin yksityisellä fysioterapia yrityksellä töissä ja asiakkaamme painottuivat lähinnä neurologisiin asiakkaisiin. Vaikea vammaisia tai todella haastavasti liikuntarajoitteisia asiakkaita. Aivan uusi kenttä minulle, joka alkuun tuntui hieman epäilyttävältä, mutta loppujen lopuksi se avasi silmiä paljon ja nautin jokaisesta hetkestä. Todella palkitseva työharjoittelujakso, joka jätti jäljen sydämeen pysyvästi.

 

Huhtikuu 2017

Varasimme kaverin kanssa heinäkuulle 2 viikon ”lomamatkan” Espanjan auringon alle. Tarkoituksena on työstää reissun aikana opinnäytetyötä eteenpäin, samalla aurinkoa ottaen ja uima-altailla makaillen – saapa nähdä mitä siitä tulee. Enemmän kuin innoissani kuitenkin odotan tätä matkaa. Se on jo nurkan takana.

Hain kevään aikana oman alan kesätöitä, koska päätin aiemmin, etten aio mennä enää sellaisiin töihin, jotka eivät käytännössä auta minua eteenpäin. 37 työhakemusta, vain yksi työhaastattelu, joka riitti! Sain kuin sainkin töitä! Viimeinen hakemus jonka laitoin menemään. Visio kesätöistä toteutui. Oikeastaan yhdellä iskulla kaatui monta ovea: sain töitä, saan palkkaa, saan hyväksiluettua yhden harjoittelujakson, saan opintopisteitä, voin muuttaa Savonlinnasta pois, näen taas yhden uuden kaupungin ja hyväksiluetun harjoittelujakson takia minulla on 6 viikkoa ”vapaata” syksyllä. Sinnikkyys palkittiin!

2 viikkoa aikaa etsiä uusi asunto Kotkasta, sanoa vanha irti ja tehdä kaikki muut pikku järjestelyt, kuten muuttaminen. No problem, muuttaminen on jo verissä. Kotka tulee olemaan 7 kaupunki, jossa asun. Eikä varmasti viimeinen, koska elokuussa tulee olemaan taas muutto edessä. Minnehän sitten?

Aloitin taas lyhyehkön kiristelyjakson kohti Espanjan rantakuntoa, koska halusin kokeilla muutamaan uutta temppua. Muutenkaan kesäisin ei huvita olla koko aikaa syömässä, kun on aina niin paljon ohjelmaa.

Toukokuu 2017

Palaset alkoivat loksahtelemaan kohdalleen uuden asunnon etsimisen ja kaikkien muidenkin asioiden kanssa. Uudet tuulet puhaltavat ja elämässä tapahtuu paljon muutoksia. Savonlinna jää taakse. Olen käynyt kaikki kurssit, joissa on lähitunteja, joten Savonlinnaan en enää näillä näkymin palaa. Muutan Kotkaan, lähelle merta ja kuulostelen miltä merituuli kasvoilla tuntuu.

Lopetin työt hierontakeskuksella ja onnistuimme kahden miehen voimin saamaan sertifikaatin: ”Todistetusti Tyytyväisimmät Asiakkaat 2017”. Hienoa saada työstään kiitosta, vaikka en sertifikaattia kämppäni seinälle saakaan ripustaa. Ilmeisesti osaan hieroja ja asiakaspalvelu pelaa. Aloitin uuden työn Kotkassa, fysioterapeutin kesäsijaisuus elokuun loppuun asti. Oman alan töitä, finally. Olivathan ne kiven alla – kannatti silti.

Syntymäpäivä

Parhaat opit aikavälillä 1.1.-1.6.2017

1. Lyhyessä aikaikkunassa pystyt saamaan aikaan suuria muutoksia, kun oikeasti päätät pysyä suunnitelmassa. Ohi menevistä, epäilevistä ajatuksista ei kannata välittää, vaan jatkaa eteenpäin. Aika saattaa olla kortilla, mutta kaikki on loppujen lopuksi vain järjestelykysymyksiä. Kysymys kuuluu: Kuinka paljon haluat sitä?

2. Tee päätös mieluummin ennen kuin on liian myöhäistä. Uppoavassa veneessä ei kannata viettää liian kauaa aikaa. Jos asioiden toteuttaminen ei tunnu järkevältä, on syytä tehdä käänne, joka rauhoittaa tilanteen. Oman henkisen jaksamisensa kanssa ei kannata leikkiä. Uskalla tehdä tärkeä päätös, sillä kustannuksella, että joudut luopumaan vähäisemmästä pahasta.

3. Älä koskaan luovuta. Sinnikkyys palkitaan aina, tavalla tai toisella. Mahtavia ja elämää muuttavia asioita harvoin tapahtuu vain toivomalla. Jaksa tehdä töitä asioiden eteen, vaikka ne välillä saattaisivat näyttää tavoittelemattomilta. Olet jokaisen askeleen jälkeen, askeleen lähempänä.

Syntymäpäivä, syntymäpäivä, syntymäpäivä. Siinä pähkinänkuoressa vuoden aikana tapahtuneet elämäntapahtumat, muutokset ja opit. Vuosi toi tullessaan paljon uutta ja ihmeellistä. Opin erittäin paljon ja osaan arvostaa elämään taas enemmän. ”Ensi vuosi” näyttää aina vaan paremmalta! Aion elää isolla sydämellä ja nauttia pienistä hetkistä joka päivä!

Kiitos kaikille, jotka ovat olleet matkallani mukana. Iso kiitos! Tästä on hyvä jatkaa.

Elämä paranee sitä mukaan, kun sille antaa mahdollisuuksia.

0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix