Syntymäpäivä | Vuoden Kokemukset | Osa 1.


Täytän tänään 24 vuotta. Syntymäpäivä. On mielenkiintoista aina palata ajassa sen verran taaksepäin, että muistelen minkälainen ”viime” vuosi on ollut. Mitä muutoksia elämässäni on kerennyt vuodessa tapahtumaan, mitä kokemuksia olen saanut ja mitkä ovat vuoden tärkeimmät opetukset? Syntymäpäivä on ollut minulle aina hyvin neutraali tapahtuma, en näe ikääntymistä sellaisena asiana, että sitä pitäisi erityisesti juhlia, mutta ei se tavallaan ole myöskään negatiivinen asia. Toisaalta onhan se ikään kuin merkittävä tapahtuma, jota kuuluisi juhlistaa – kuitenkin vain kerran vuodessa tapahtuva episodi! Elämästä kuuluu nauttia tässä ja nyt. Juhlistan vielä!

Syntymäpäivä

1.6. eli mitä kaikkea minulle on tapahtunut kesäkuun 2016 – kesäkuun 2017 välillä? Parempaa syntymäpäivää saa muuten hakea, tasan puolessa välissä kaikkea. Syntymäpäivä on juhlistamisen arvoinen päivä. On lämmin, luonto on herännyt ja elämä hymyilee: ”Aa kesän lapsi kun oon! Aa villi luonteeni on! Aa kesän lapsi mä oon! Aa poissa huoleni on!

Kesäkuu | Heinäkuu 2016

Olin työharjoittelussa Tampereella 6 viikkoa, yksityisellä fysioterapia yrityksellä, jossa asiakkaina oli tuki- ja liikuntaelin ongelmaisia. Opettavainen ja omatoiminen työharjoittelujakso kaikin puolin. Sain paljon vastuuta nautin työnteosta. Tein harjoittelun ohessa myös kesäopintoja, että saisin kuukaudessa tarvittavat 5 opintopistettä kasaan Kelan opintotukia varten. En siis tehnyt kesätöitä sinä kesänä ja kerkesin myös ”lomailla” pitkästä aikaa!

Asuin Tampereella silloisen tyttöystäväni luona, jonka takia ylipäänsä hakeuduin Pirkanmaalle työharjoitteluun. Rakastin tätä tyttöä todella, mutta elämää oli yllättävän vaikea sovittaa samanlaiseen aikatauluun sopivaksi ja se koetteli suhdetta. Toinen kävi töissä arkipäivinä 8:00-16:00 ja toinen oli töissä viikonloput, illat sekä yöt. Meillä ei ollut yhtään yhteistä vapaapäivää koko kesänä – joka todennäköisesti oli lopulta suhteen kohtaloksi, syntyneen välimatkan lisäksi (Savonlinna – Tampere, 350 km). Erosimme elokuussa ja ero oli rehellisesti henkisellä puolella rankin, joka kohdalleni on sattunut. Elämä opettaa.

Kesän aikoihin päivitin blogia huomattavasti vähemmän, opiskelun, työkuvioiden ja tyttöystävän takia.

Elokuu 2016

Buukkasin yksin ensimmäisen ulkomaanmatkani. Varasin lennot Kreikkaan. En koskaan ollut aikaisemmin astunut matkustajalentokoneeseen, enkä matkustanut ulkomailla yksin. Se oli tavallaan yksi suuri askel itsensä ylittämis mielessä. Se askel kannatti ottaa! Rakastin Kreikan lämpöä, mahdollisuuksia ja kokemuksia. 34 astetta lämmintä joka ikinen päivä, ilman yhtään pilvenhattaraa. Opin matkaltani äärimmäisen paljon ja reissukärpänen puraisi. Pelko yksin ulkomaille lähtemisestä kuihtui täysin, vaikka olisi tietysti ollut mahtavaa jakaa kokemus jonkun kanssa.

Muutin takaisin Savonlinnaan jatkamaan opintojani.

syntymäpäivä

 

Syyskuu | Lokakuu 2016

Aktivoiduin uudestaan blogin kirjoittamisen suhteen ja löysin uuden palon kirjoittamiseen. Havaitsin itsessäni paljon haikeutta kaatuneen suhteen takia. Heräilin öisin miettimään asioita – joka ei ole ollenkaan tapaistani. Kävin aamuisin, ennen koulun alkua pitkillä kävelylenkeillä, kuunnellen erilaisia motivaatiopuheita. Pystyin rauhoittumaan aamu-usvan keskellä, kun kaupunki oli täysin hiljainen ja kaikkia valot olivat pois päältä. Käsittelen tunteita hyvin pitkälti yksin, koska en halua rasittaa ketään ongelmillani. Ne olivat hetkellisesti psyykkisesti kovia paikkoja, koska en ollut aikaisemmin sellaisia tunteita joutunut käymään läpi.

Aloitin opiskelun ohella työt yhdessä hierontakeskuksessa. Toimin käytännössä täysin yrittäjänä. Pelasin koulun lukujärjestyksen kanssa, että milloin pystyn avaamaan aikoja mahdollisia hierontoja varten. Tein illat sekä viikonloput töitä. Syyskuussa blogini täytti 2 vuotta ja pohdin silloin asioita sen suhteen, että mitä blogimaailma on minulle antanut – oikeasti hyvin paljon. Syyskuulle ajoittui myös tapahtuma Training Forum 2016 Helsingissä.

Lokakuussa oli kaksi mahtavaa tapahtumaa: Nordic Fitness Expo 2016 ja The Blow Awards Finland 2016. Olin kolmatta kertaa Expoilla ja tällä kertaa pääsin sisään näytteilleasettaja kortilla, joka on ollut yksi haaveistani heti, kun ensimmäistä kertaa messuilla kävin 2014. Rakastuin siihen tapahtumaan. Blog Awardseille osallistuin ensimmäistä kertaa FitFashionin kautta saadun kutsun perusteella. Ne olivat hulppeimmat juhlat joissa olen koskaan ollut. Aivan mahtava fiilis sekä kokemus! Myös tänä vuonna isken molempiin tapahtumiin aivan varmasti.

Marraskuu | Joulukuu 2016

Marraskuussa kirjoitin pyydetyn ja kattavan artikkelin fysioterapian opinnoista, koska silloin tunsin, että olen opinnoissa tarpeeksi pitkällä ja pystyn jo jotain niistä kertomaan. Marraskuun ja joulukuun taitteessa treenini alkoivat vähenemään, koska jatkuva matkustelu muun muassa sukulaisten luona rajoittivat sitä – toisaalta tauko oli aivan paikallaan. Joulukuussa taisin käydä salilla ainoastaan 10-15 kertaa. Söin hyvin, laskematta kaikkia kaloreita ja nautin sukulaisten sekä ystävien seurasta.

Joulukuussa koin vuoden suurimman AHAA-elämyksen, kun aloin lukemaan kirjaa nimeltä ”Money Master The Game”, kirjoittajana Tony Robbins. Kirja on englantia, siinä on noin 650 sivua ja se käsittelee sijoittamista sekä itsensä kehittämistä. En koskaan ole lukenut niin paksua kirjaa… Kirjan lukeminen kesti noin kuukauden verran, koska jouduin sanakirjan avulla suomentamaan jokaiselta sivulta useampia sanoja ensimmäisten 150 sivun ajan, ennen kuin opin edes hieman hahmottamaan, mikä tarkoittaa mitäkin. En edes tiennyt mitä kaikki sanat tarkoittivat suomeksi, joten jouduin internetistä vielä selvittämään senkin, ennen kuin pystyin jatkamaan lukemista. Mutta kaikki oli sen arvoista – paras kirja, jonka olen lukenut!

syntymäpäivä

Parhaat opit aikavälillä 1.6.-31.12.2016

1. Vaali parisuhdetta kaikin mahdollisin keinoin, vaikka teillä molemmilla olisi aika hyvin tiukalla, etsikää yhdessä yhteistä aikaa! Nauttikaa toisistanne ja tehkää joka viikko jotain yhdessä. Käykää syömässä, elokuvissa tai edes vain kävelyllä, kunhan teette sen yhdessä. Pienet huomionosoitukset saavat ihmeitä aikaan. Keskittykää toisiinne edes 30 minuuttia joka päivä. Halaa, suutele, kosketa, huomioi…

2. Uskalla ottaa askel kohti tuntematonta ja pelottavaa. Kaikki pelot on tehty voitettaviksi ja ne elävät ainoastaan oman pääsi sisällä. Mitä kauemmin elättelet kauhukuvia pienen mielesi sisällä, sitä isommiksi pelot kasvavat. Täysin turhaan. Mistään ei tule parempaan tunnetta kuin itsensä ylittämisestä!

3. Nauti hetkestä! Kaikki tapahtumat loppuvat ennemmin tai myöhemmin. Elä tässä ja nyt. Nauti, kun vielä pystyt. Ainoastaan tämä hetki merkitsee – eilisellä tai huomisella ei ole mitään merkitystä. Tee tästä hetkestä ikimuistoinen ja ota siitä kaikki irti.

4. Opiskele ja kehitä itseäsi aina. Lue kirjoja, kuuntele Podcasteja ja opettele uusi taito. Uuden oppiminen on lahja, jota kannattaa haalia. Kukaan ei ole koskaan liian taitava tai oppinut. Itsensä kehittäminen kaikilla mahdollisilla elämän osa-alueilla on avain onnellisuuteen.

Tässä ensimmäinen pintaraapaisu kuluneen vuoden tapahtumista ja opeista. Syntymäpäivä osa 2. ilmestyy huomenna. Stay tuned!

To be continued…

0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix