Surrealistinen Tunne | Super Sattumusten Sarja

Sarja

Viimeisen viikon on tuntunut jokseenkin kummalliselta. Surrealistinen sarja sattumuksia. Olen käynyt joka päivä koulussa, tehnyt säännöllisesti töitä muun muassa hierontojen merkeissä sekä nähnyt paljon vaivaa sen eteen, etten aivan unohtuisi täällä some- ja blogimaailmassa. Kaveri sattui myös kysymään aiheeseen liittyen sellaista asiaa, että: ”Aaro nukutko ikinä?” Menin vähän puolustuskannalle kysymyksestä, nukunhan minä ja hyvin nukunkin, noin 7 tuntia joka yö — näytänkö väsyneeltä? Hän jatkoi ettei hän sillä tarkoittanut, vaan sillä, että teet niin paljon asioita koko ajan. Hmm…

Viimeaikoina on kyllä tapahtunut kaikenlaista, mutta ei se mitenkään normaalista ole mielestäni poikennut. Olen tietysti aktivoitunut enemmän esimerkiksi Snapchatin käytössä, ehkä se ulkopuolisen silmissä jotenkin korostaa aktiivisuuttani. En koskaan ole viihtynyt sohvalla tekemättömyydessä. Tarvitsen toimintaa, isoa tai pientä, mutta kuitenkin jotain joka tuntuu merkitykselliseltä.

Viikko on tuntunut siltä kuin olisin jatkuvasti euforisessa tilassa. Vertauskuvallisesti voisi sanoa, että viikko on tuntunut pitkältä viikonlopulta. Vain hyvässä mielessä. Ei sillä, että lauantai tai sunnuntai olisivat jossain määrin parempia päiviä verrattuna esimerkiksi maanantaihin. Eivät todellakaan ole, ainakaan minun ajatusmaailmassa. Nautin jokaisesta viikonpäivästä yhtälailla. Eikö elämä silloin kulje oikeaan suuntaan?


Super Sattumusten Sarja

Dominoefektin lailla on alkanut aukenemaan uusia ovia, jotka vievät elämäni aivan muualle. Jonnekin tuntemattomalle, missä se ei ole aikaisemmin ollut. Uudelle tasolle. Erilaiselle levelille. Eivät sarja sattumukset ole pelkästään tuurista johtuneet, mutta varmasti sekin on näytellyt tässä skenaariossa osaansa hyvin. Kiitos ja kumarrus.

36 työhakemusta ilman yhtäkään yhteydenottoa. Välillä valehtelematta mietitytti mahtaako tästä tulla mitään. Semisti näyttää siltä, että kesäksi on keksittävä äkkiä uusi varasuunnitelma. 37. työhakemus kuitenkin johti yhteen työhaastatteluun, jonka kautta lopulta sain kesäsijaisen paikan. Mahtavaa! Noin kolme viikkoa aikaa hoitaa kaikki asiat pois alta Savonlinnan päässä, ennen kuin muutto Kotkaan koittaa. Ja saman verran aikaa etsiä asunto uudesta kaupungista. Elämän pakkaaminen pieniin laatikoihin koittaa taas ja muutto kohti uutta seikkailua odottaa.

Sain kolmen kuukauden sijaisuuden. Kolme kuukautta on niin lyhyt aika, että harva yksityinen vuokraa asuntoa sellaiselle aikavälille. Äiti jo alkoi hätääntymään, että kohtahan se muutto on, ala äkkiä etsimään uutta asuntoa. Mutta kylmän viileästi, huolettomalla asenteellani sanoin vain aikaa olevan. Kaikella on tapana järjestyä ja tulen hoitamaan sen kämppä asian, kunhan otan sen vuorostaan päiväjärjestykseni kärkisijoille.

Valmistautuminen

Ensin halusin viimeistellä kaikki asiat Savonlinnan päädyssä, ennen kuin alan edes miettimään seuraavaa osoitetta. Sanoin vuokra- ja sähkösopimuksen irti. Ilmoitin hierontakeskuksen omistajalle, etten enää tule tekemään ilta- tai viikonloppuvuoroja. Järjestin asiat toiminimeni puolesta Aluehallintoviraston kanssa. Käsittelin asiat nykyisessä asuinpaikassani ja tilanteessa asiallisesti, että en kuule niistä enää lähtiessäni. Sen jälkeen pystyn keskittymään tulevaisuuteen. Monilla on tapana ajatella tulevaisuutta aivan liian pitkälle, joka aiheuttaa vain sisäistä tuskaa. Minulle 2-3 viikkoa tuntuu pitkältä ajalta ja ennen sitä kerkeää tapahtumaan mitä tahansa.

Uusi vuokra-asunto To-Do-listan etupäähän. Nyt on aika toteuttaa ja löytää asunto. Soitin 7 eri asuntoja välittävään tahoon ja moni sanoi heti, ettei tuollaisella aikavälille, näin nopealla varoitusajalla löydy yhtään mitään. Mutta löytyi myös vaihtoehtoja, 14 neliön huone ilman vessaa, 16 neliön yksiö ilman uunia, soluasuntoja ja sitten yksi yksityisessä omistuksessa oleva yksiö, jonka pystyi vuokraamaan myös kesäajaksi. Kukapa sen sitten puhelimitse sopi vuokraavansa?

Uusi kaupunkin, uusi työpaikka, uusi asunto ja uudet mahdollisuudet. Tiesin tämän tilanteen koittavan taas enemmin tai myöhemmin. Tällä kertaa kaikki tulee tapahtumaan loppujen lopuksi ennemmin. Kaikki kasaantuu ja tapahtuu lyhyen ajan sisällä. Olen kuitenkin enemmän kuin valmis ottamaan uudet tuulet, haasteet ja kokemukset avosylin vastaan.

Uusi luku elämässä aukeaa.

0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix