”Sinusta on Tullut Viisas”


Tapasin muutama kuukausi takaperin vanhan ystäväni. Olen tuntenut hänet lähemmäs 20 vuotta. Eli koko ikäni. Olemme kokeneet yhdessä paljon. Olimme samaan aikaan esikoulussa, harrastimme samoja lajeja ja opiskelimme yhdessä. Nykyään pidämme vähän yhteyttä toisiimme, mutta aina on kuitenkin mukava nähdä, vaikka edes sattumalta.

Törmäsimme siis nimeltämainitsemattomassa paikassa. Juttelimme niitä näitä ja jaoimme kuulumisia. Mutta yksi hänen kommenttinsa jäi kaikumaan korviini, tai oikeastaan on kyse kehusta. Se kuului näin: ”Sinusta on tullut viisas.

 

Elämä opettaa

Kehu, jota en ole koskaan aiemmin kuullut. Kehu joka kuulostaa hyvin mahtipontiselta ja josta olen äärimmäisen otettu. Ikävä kyllä en voi ottaa tätä kehua vastaan. En nyt, enkä koskaan. Viisauden lahjaa ei minulle ole suotu. Sitä en todellakaan ole. En millään osa-alueella.

Olen miettinyt ajatuksia tämän lauseen takana. Mistä se oikeasti on voinut saada alkunsa? Voiko käyttäytymiseni antaa sellaisen kuvan, ehkä. Ehkä hänelle, koska näemme korkeintaan muutaman kerran vuodessa. Vai voiko se johtua sisällöstä jota tuotan — en edes tiedä lukeeko hän tekstejäni…

yksin-kalliolla

Viisas?

Luulen, että kehu on kaikkien tekijöiden summa. Olen muuttunut 90 %:sti siitä, mitä olin 16-vuotiaana, kun vielä vietimme paljon enemmän aikaa yhdessä.

Olen muuttanut sen jälkeen yli 20 kertaa ja opiskellut monessa eri oppilaitoksessa. Lopetin tietoisesti kaikkien videopelien pelaamisen, koska olin niihin riippuvainen. Vähensin alkoholin käyttöä huomattavasti (nykyään yhden käden sormilla laskettavissa vuositasolla). Löysin uuden harrastuksen joka vei sydämeni ja jonka takia nykyään olen tässä elämäntilanteessa. Painan yli 30 kiloa enemmän. Aloin kirjoittamaan blogia ja perustin toiminimen.

Se ei kuitenkaan ole tärkeintä mitä on tapahtunut ulkoisesti. Kaikista tärkeintä on se, miten olen muuttunut sisäisesti. Olen tehnyt paljon virheitä, olen elänyt ja tarttunut uusiin mahdollisuuksiin. En ole jäänyt maahan makaamaan, kun elämä potkii vasten kasvoja. Olen tehnyt juuri sitä mikä tuntuu itsestäni parhaalta, enkä ole kuunnellut muiden mielipiteitä tai vastaväitteitä.

oppimista

Virheistä olen ottanut opikseni ja niitä on aivan varmasti vielä odotettavissa erittäin paljon, hyvä niin, koska niiden avulla päästään eteenpäin… Pyrin aina kehittämään itsestäni ”vahvempaa” niin fyysisesti, psyykkisesti kuin verbaalisestikin. Itsensä kehittäminen ei tule loppumaan koskaan.

En voi sanoa kokeneeni paljon, mutta sen voin sanoa, että ajatusmaailmani on muuttunut täysin.

Ehkä se on viisautta, joka minusta paistaa.

0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix