Seuranhakupalvelut ja feikkiprofiilit itsestäni

Viimeisten muutaman kuukauden aikana kuvia itsestäni on käytetty monella eri sosiaalisen median kanavalla ja seuranhakupalveluissa. Feikkiprofiilit ovagt kaikkialla – ainakin Facebookissa, Instagramissa, Irc-galleriassa ja Tinderissä… Todennäköisesti vieläkin niitä löytyy. Näiden profiileiden kautta on lähestytty tyttöjä ja itseasiassa myös miespuolisia. 

Muutama henkilö on tunnistanut, ettei näiden profiilien nimi ja naama välttämättä ole yhteydessä toisiinsa. Epäilyksen tai tiedon kautta on pienin salapoliisin askelin lähdetty etsimään esimerkiksi Googlen kuvahaun avulla kenelle tämä naama oikeasti kuuluukaan. Samassa paketissa internetin huonot ja hyvät puolet käyvät esiin, koska kuvien alkuperäinen lähde helppo löytää.

Feikkiprofiilit ja sosiaalinen media

On hienoa, että viitsitään nähdä vaivaa ja kaivaa totuus kuvien takaa, jos jokin ei tunnu oikealta. Minua on lähestynyt tämän vuoden puolella kymmenisen ihmistä, jotka ovat kertoneet näistä feikkiprofiileista. Esimerkiksi Irc-gallerian moderaattori oli minuun heti yhteydessä Facebookin kautta, että onko kyseinen profiili minun. Ikä ei kuulemma täsmännyt ja muutkin tiedot olivat epäilyttäviä. Feikkiprofiili poistettiin vain muutaman päivän sisällä sen luomisesta. On nostettava hattu korkealle moderaattorin esimerkillisen ja erittäin nopean toiminnan takia! 

Instagramin ja Facebookin kautta on ilmeisesti häiritty useampaakin tyttöä, mutta yksi tyttö nousi toiminnallaan ylitse muiden. Hän epäili kuvien aitoutta ja profiilin takana toimivan kaverin juttuja. Teki ”taustaselvityksen” ja löysi minut. Otti yhteyttä. Kertoi monen ääniviestin verran tietoja sekä yksityiskohtia tästä feikkiprofiilin takana työskentelevästä kaverista. Itseasiassa hän jopa osasi kertoa kaverin oikean henkilöllisyyden. Kertoi tehneensä myös poliisille ilmoituksen häirinnästä ja varastetusta identiteetistä. Loistavaa toimintaa.

Ilmeisesti tämä sama kaveri ylläpiti molempia tunnuksia Facebookin ja Instagramin puolella… En tosiaan katso tällaisia asioita läpi sormien ja laitoin myös itse molempien kanavien kautta profiileille viestin: ”Yksinkertaisesti poistat tämän profiilin nyt, jätät naispuoliset henkilöt rauhaan ja keskityt omaan elämääsi.” En kirjoittanut mitään muuta. Vastausta en koskaan saanut, mutta seuraavana päivänä molemmat profiilit oli poistettu. Myöhemmin en ole kuullut Facebookin tai Instagramin väärinkäytöstä kuvieni avulla — toivottavasti sitä ei ole.

Feikkiprofiilit ja seuranhakupalvelut

Tinder, Tinder, Tinder. Niin nais-, että miespuolisetkin ovat lähestyneet minua muiden kanavien kautta kuviani käyttävien feikkiprofiilien takia. Välillä naamani vieressä on komeillut niinkin imarreltu ikä kuin 17 ja sitten välillä hypätään ikävuoteen 28. 

feikkiprofiilit

Vapaa aikaani liittyy urheilu paljon ja etsin hieman vanhempaa naista toki ei haittaa vaikka olet minua nuorempikin ;)! Etsin kestävää…” – Mikko, 28

Yllä kuvallista todistusaineistoa esimerkillisestä profiilista. Sain kuvan Snapchatin kautta haltuuni. Ikävä kyllä näille Tinder-profiileille en pysty itse tekemään yhtään mitään. Voin ainoastaan pyytää ilmiantamaan tällaiset profiilit, jos joku törmää Tinderin tai minkä tahansa muun seuranhakupalvelun puolella Mikkoihin tai Pertteihin, jotka mahdollisesti kantavat ”vääränlaista” naamaa.

Ilmianna ensin. Sen jälkeen paina sydäntä tai itseasiassa käytä ”SUPER LIKE” -kortti ja, kun olet saanut saalistettua tämän kaverin ”It’s a Match!” kautta chättilistalle, niin anna kuulua kovaa ja korkealta kuinka aikaa voisi käyttää huomattavasti paljon järkevämmin…

feikkiprofiilit

Tuhlaat kaikkien aikaa

Ensimmäinen reaktioni feikkiprofiileihin on rehellisesti huvittuneisuus. Sen jälkeen mietin kysymyksiä: Miksi? Mitä kukaan luulee saavuttavansa näillä profiileilla? Jos kuitenkin naamani kautta uskallat lähestyä paremmin mies- tai naispuolisia henkilöitä, niin mikä on seuraava siirtosi, jos toinen yllättäen kiinnostuukin? Jos vastapuoli haluaa nähdä ja olet jollain kumman ilveellä kehittänyt tunteita viestien välityksellä — ilmestytkö paikalle? Entä sitten, jos onnistut keräämään itsesi ja kaikkien odotusten vastaisesti näette? Pystytkö kohtaamaan ja kertomaan totuuden? Tuskin. Viestien kautta olet ehkä oppinut tuntemaan toisen paremmin, mutta kaikki on ollut käytännössä yhtä tyhjän kanssa. Tulevaisuutenne ei tule olemaan valoisa.

Voisin jatkaa tarinaa loputtomiin, mutta jätetään se kesken. Viesti varmasti tuli selväksi. Toivon myös todella, ettei kukaan ole onnistunut näiden profiilien kautta hankkimaan rahaa, koska esimerkiksi yllämainittu ”Mikko” etsii vanhempaa seuraa. Miten vanhasta seurasta on kyse? Eläkeläisistä? Minkä ikäryhmän profiilin takana pelleilevä kaveri on valinnut? 18-30? 20-50? 25-99?

Rehellisesti toivon, että näistä feikkiprofiileista luovutaan, ne hävitetään ja, että niitä tekevät ihmiset keksivät elämälleen parempaa käyttöä. Muutaman tärkeän asian haluan listata aiheeseen liittyen:

  1. Tuhlaat omaa aikaasi.
  2. Tuhlaat vastapuolen aikaa.
  3. Tuhlaat myös minun aikaani.

Ja aika on itsessään sellainen työväline, mitä et koskaan tule saamaan takaisin. Sitä ei kirjaimellisesti kannata tällaiseen toimintaa tuhlata!

Oli feikkiprofiilien alkuperäinen tarkoitus sitten kerätä rohkeutta tai itsetuntoa sitä varten, että uskaltaa lähestyä vastakkaista sukupuolta tai tässä tapauksessa myös samaa sukupuolta olevia. Tai, jos tarkoituksena on huijata häikäilemättömästi rahaa muilta leikkimällä heidän tunteillaan, niin älkää oikeasti vaivautuko.

Ota ennemmin suoraan yhteyttä minuun ja kerron sinulle 100 parempaa keinoa lähestyä ihmisiä tai vastaavasti 100 parempaa keinoa kuinka voit rehellisin keinoin ansaita lisää rahaa. 

Olen tietysti hieman otettu siitä, että joku käyttää naamaani tällaiseen naurettavaan toimintaan, kun tarjolla olisi huomattavasti parempiakin vaihtoehtoja. Näiden tietojen perusteella voisin käytännössä olla mitä tahansa 17-28 ikävuoden väliltä ja, että naisten sekä myös miesten puolella minulle olisi kysyntää. Varsin mielenkiintoista.

Ensimmäisen neuvon kuitenkin haluan antaa kaikille ihmisten lähestymistä varten aivan ilmaiseksi: Ole aina oma itsesi!

One thought on “Seuranhakupalvelut ja feikkiprofiilit itsestäni

  1. Nainen20 says:

    No mä oon ite tässä kohta pari kk jutellu ihan mukavan miehen kanssa ja hänellä on tunnetun laulajan profiilikuva mutta sen sähköposti on aito ja pyytelee mua ostaa sille esim kortin puhelimeen jne… ja sano miten paljon rakastaa mua en tiiä mitä uskoa tai tehä voisko tää tyyppi sit olla feikki tai aito oon kokoaja miettiny tätä en kuitenkaan haluis uskoa jonkun feikin puhettakaan :(oon myös kysyny siltä suoraan että hei ootko tää kyseinen oikea aito laulaja jonka profiili kuva sul on se on vastannu että oon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *