Sängyn Petaaminen on Syytä Suorittaa Itsesi Takia


Osaatko nauttia elämän pienistä asioista? Tiedätkö miten valtava merkitys niillä voi olla?

Sängyn petaaminen

Minä en osannut, enkä tosiaankaan osannut arvata millainen vaikutus esimerkiksi aamuisella sängyn petaamisella saattaa elämään olla. Sängyn petaaminen on hyvä esimerkki yksinkertaisesta rutiinista, josta todennäköisesti lähes jokainen on kuullut pienempänä. Se kuuluu hyviin käytöstapoihin ja opettaa siisteyttä, mutta sillä saattaa olla pidemmällä tähtäimellä myös paljon merkittävämpiä ja syvällisempiä tarkoitusperiä.

sängyn petaaminen

Aloitimme armeija-aikoina jokaisen aamun sängyn petaamisella, heti aamulenkin jälkeen (meillä oli 1-2 minuuttia aikaa olla ulkona kellon soitosta). Se kuuluu asiaan, se on eräänlainen riitti armeijassa. Pinkka ja punkka. Armeijassa sängyn petaaminen tuntuu monista typerältä käskyjen tottelemiselta, mutta oikeasti sen tekeminen on syytä ottaa tosissaan. Ei välttämättä sen takia, että olisi mukavaa noudattaa käskyjä, vaan itsesi takia.

Nuorempana ajattelin sängyn petaamisen olevan turhaa, koska nukunhan siinä seuraavanakin yönä ja sitä seuraavana. Miksi se pitäisi pedata, kun sotken sen joka tapauksessa kohta uudestaan? Mitä väliä sillä on? Armeijassa pinkka ja punkka olivat puhtaasti käskyjen tottelemista – siinä mielessä helppoa, koska vaihtoehtoja ei ollut ja kaikki muutkin tekivät samalla tavalla. Hyvä niin. Toisaalta ruutujen ja raitojen kohdistaminen toisiinsa nähden oli mielestäni ihan mukavaa, koska olen ihmisenä joka tapauksessa välillä liiankin pikkutarkka – se oli helppoa. 

Teet itsellesi palveluksen

Vasta myöhemmin olen tajunnut sängyn petaamisen oikean arvon. Ei se ole pelkästään hyvä tapa, joka jokaisen lapsen kuuluu oppia. Se on riitti, mikä määrittelee elämän suuntaa (voiko sitä enää suuremmin kuvailla).

sängyn petaaminen

Aamulla sängyn petaaminen on merkki siitä, että nyt on aika jättää yö taakse ja siirtyä seuraavan asian luo, joka vie sinua elämässä eteenpäin. Kun sänky on pedattu kunnolla, siihen takaisin palaaminen on henkisesti haastavampaa, koska silloinhan se pitäisi pedata uudestaan ja järjestää. Älä tee sitä. Illalla on vasta sen aika. Sängyn petaaminen on ensimmäinen suoritettu tehtävä, onnistumisen tunne ja saavutus. Siitä saadaan heti aamulla onnistumisen tunne: ”Heräsin vasta ja olen jo saanut jotain aikaan.” Sängyn petaaminen kertoo itsekurista ja se johtaa myös muiden hyvien tapojen kehittymiseen. Ja viimeisenä, siistissä ympäristössä on paljon mukavampi toimia päivän aikana. Yleinen siisteys aikaan saa paremmat edellytykset luovuudelle, kun katseen ei tarvitse jatkuvasti harhailla epäsiistin sängyn suuntaan, houkutellen sinua tekemään asialla jotain.

Petaa sänky heti aamulla itsesi takia, älä muiden.

0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix