Rutiinit Tekevät Meistä Vahvoja


Rutiineilla on elämäämme valtavan suuri vaikutus. Olivat ne sitten pieniä arjen valintoja tai suuremmassa mittakaavassa tehtäviä viikoittaisia ratkaisuja. Rutiinien kärsiessä, esimerkiksi elämäntilanteen muuttuessa, saattaa se vaikuttaa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin merkittävästi – yleensä huonossa valossa. 

Henkilökohtaisesti huomasin konkreettisesti matkustaessani kuinka paljon rutiinit oikeasti vaikuttavat hyvinvointiimme. En ole ollut yli viiteen vuoteen kunnolla kipeä ja se on varmasti rutiinieni ansiota. Tarkka ruokavalio, säännölliset nukkumaanmenoajat ja suunniteltu harjoitusohjelma. Keho kirjaimellisesti kiittää sinua, kun pidät siitä huolen jokaisella jokaisella näistä osa-alueista. 

Rutiinit

Pidä rutiineista kiinni

Pyhästä kolminaisuudesta jokainen pala on matkustamisen aikana kärsinyt huomattavasti. 40 tunnin valvomisia, huomattavaa energiavajetta ja harjoitteleminen on jäänyt korkeintaan hostellien käytävillä tehtäviin punnerruksiin sekä askelkyykkyihin. Tietysti jossain määrin rinkan kantaminen kehittää ainakin jalkaosastoa, mutta se ei todellakaan itsessään riitä.

Flunssa iski matkalla tiukasti kiinni, hengittäminen ärsyttää nielua ja nieleminen koskee korviin. Kylmä ja kuuma samaan aikaan, ehkä hieman lämpöä. Perinteinen matkaflunssa? Uskon vahvasti, ettei sitä koskaan olisi tullut, jos olisin pystynyt pitämään rutiineista kunnolla kiinni, mutta aina se ei vain ole yksinkertaisesti mahdollista. Jokin sen saattaa estää, joko esimerkiksi ympärillä oleva tarjonta tai mahdollisesti budjetti.

Rutiinit

Rutiinit kuntoon

Olen niin tottunut omiin rutiineihini, että niiden puuttuminen tuntuu hyvin pahalta henkisesti, mutta nyt myös samalla fyysisesti. Huomaahan sen. Rutiinit ovat suuri osa minua ja joka kerta, kun niistä joutuu luistamaan – edes vähän – huomaa kuinka tärkeitä ne ovatkaan… Rutiinit pitävät meidät vahvoina. 

Rutiineja pitää olla! Erityisesti sellaisia, jotka vaikuttavat positiivisesti hyvinvointiimme. Jos hyvinvointi on jollain tavalla vaakalaudalla, vaikuttaa se kaikkeen tekemiseemme heikentävästi. 

Oletko kokeillut olla syömättä 24 tuntia?
Oletko ollut harjoittelematta kunnolla kuukauteen?
Oletko valvonut +40 tuntia putkeen? 
Entä, jos nämä kaikki edellä mainitut yhdistetään…

Yhden rutiinin hetkellinen heikentyminen tai tekemättä jättäminen tuskin vaikuttaa kokonaisuuteen kovinkaan merkittävästi. Mutta, kun tärkeimmistä rutiineista jokainen kärsii jossain määrin ja vieläpä samaan aikaan – ollaan menossa lujaa vauhtia väärään suuntaan. 

Muodosta omat rutiinisi ja pyri pitämään niistä tiukasti kiinni. Aina se ei tule todennäköisesti olemaan helppoa, mutta, kun siinä onnistuu, niin se on vähintään sen arvoista. 

Rutiinit ovat vahvuus.

Rutiineja horjuttava seikkailu alkaa tästä! Hyppää matkalle mukaan.

0 0 votes
Article Rating

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kommentoix